ASENNETTA!

Friday, May 25th, 2012    •     Helsinki Roosters

Helsinki Roosters käynnisti yhteistyön Asennetta-Kampanja Oy:n kanssa.

Asennetta-Kampanja Oy on ennalta ehkäisevää päihdetyötä toteuttava yksityinen sitoutumaton kampanja, jonka päätehtävänä on herättää keskustelua päihdeasioista ja saada nuoret ottamaan niihin kantaa. Valtakunnallisesti peruskouluja ilmaiseksi kiertävällä bussilla toteutettava kenttätyö tavoittaa noin 10 000 nuorta vuodessa. Toiminta rahoitetaan pääsääntöisesti  kampanjan omalla Asennetta-lehdellä.

“Asennetta-Kampanja tekee arvokasta työtä nuorten tulevaisuuden eteen nuoria puhuttelevalla tavalla. Asennetta -bussin työntekijät saavat nuoret keskustelmaan ja ottamaan kantaan sekä innostumaan hyvästä asenteesta päihteisiin. Puhutaan vakavaa asiaa mutta mukavalla ja hauskalla tavalla. Bussivierailut ovat olleet nuorille jopa hyvää vatsalihastreeniä. Sen verran paljon on kuulemma bussissa naurettu, että vatsaan on sattunut. Amerikkalaisessa jalkapallossakin oikea asenne on se tärkein yksittäinen menestystekijä nuorelle urheilijalle. Nuorten terveys ja hyvä asenne tehdä oikeita päätöksiä omasta elämästä ovat myös Roosterissa tärkeitä asioita. Oli helppo päätös lähteä yhteistyöhön”, kertoo Roostersin Football Program 2014 koordinaattori Olli Jussila.

Asennetta-Kampanja OY:n toimitusjohtaja Ewa Noth  on myös innostunut yhteistyöstä amerikkalaisen jalkapalloseuran kanssa: “Yhdysvalloissa, jenkkifutiksen kotimaassa,  nuorten päihteiden käyttöä ohjaavat ja rajoittavat tiukemmin säännöt ja niistä myös pyritään pitämään tiukasti kiinni. Meillä Suomessa on myös samat säännöt alaikäisille, mutta niitä ei valitettavasti aina niin hyvin noudateta eikä valvota. Suomalaisella nuorella pitääkin olla itsellään hyvä asenne ja sen eteen me teemme töitä. Lasten vanhemmat ovat myös meille tärkeä kohderyhmä nuorten asenteen kehittämisessä. Roosterissa on hyvä asenne nuorisotyössä, joten on mukava tulla Asennetta-bussilla Velodromille vierailuille jenkkifutistapahtumiin”.

Roosters – TAFT Vaahteraliigan ottelussa maanantaina 28.5. Velolla on mukana myös Asennetta-päihdekasvatusbussi (klo 17:30-18:30),  jossa pääsee tutustumaan ennaltaehkäisevään päihdekasvatukseen, jota valtakunnallisesti ilmaiseksi peruskouluilla tehdään. Bussilla avoimet ovet. Tule juttelemaan ja hakemaan pinssi tai oma Asennetta-lehti tai kokeilemaan “kännilaseja”ja huomaat, että päihdekasvatus saa ja voi olla kivaa!

Käy katsommassa webbi sivut www.asennetta.fi

 


Comments

comments


- Roosters1979Comments are closed.