Helsinki Roosters Super Weekend 12. – 13.8. – Roosters vs Crocodiles

Roosters Super Weekend_QB

Vaahteraliiga tekee paluun Helsingin Velodromille huippuottelulla. Perjantai-illassa kohtaavat kesäkiertueellaan kaikki ottelunsa voittanut Helsinki Roosters ja kirvelevän tappion kotikentällään kokenut Seinäjoki Crocodiles. Joukkueiden edellinen ottelu Seinäjoella päättyi Akseli Olinin potkumaalilla helsinkiläisten 27 – 29 voittoon.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala palaa mielellään kotikentälle antoisan kesäkiertueen jälkeen.

– Hyvissä tunnelmissa valmistaudumme otteluun. Vieraspelikiertueelta tuli täydet pisteet mukaan ja kiva päästä pelaamaan myös huippupeliä Seinäjokea vastaan kotiyleisön edessä.

Molemmissa joukkueissa on tapahtunut pelaajamuutoksia edellisen ottelun jälkeen. Roostersin täydennysten Jabari Harrisin ja Roni Salosen lisäksi Seinäjoki Crocodiles on vahvistanut puolustustaan.

Brittilinjamies Thomas Malagoldin lisäksi joukkueeseen on liittynyt Ranskan maajoukkueessa pelanneet tukimies Matthieu Fayard ja linjamies Robin Mouton. Roostersia vastaan suorittaa ensiesiintymisensä Vaahteraliigassa keskushyökkääjä Stevie Strother.

Päävalmentaja Henri Kotanen kertoo Seinäjoella valmistaudutun rauhallisin mielin tulevaan otteluun. Keskushyökkääjän vaihdon jälkeen joukkue on saanut lopullisen muotonsa.

– Hyvissä tunnelmissa, joukkue on hieman vaihtunut edellisestä kohtaamisesta ja nyt on joukkue lukittu loppukaudeksi.

 

Roosters puolustus vs. Crocodiles hyökkäys

 

Seinäjoen hyökkäys on tunnettu tehokkaasta heittohyökkäyksestään. Tampere Saints-pelin jälkitunnelmissa puolustuksenkoordinaattori Kalle Karppisella ei ollut vaikeutta Roosters-puolustuksen tähtäimen kohdistamisessa.

– Puolustuksen lähtökohta on, että heittopeliä vastaan täytyy ensijaisesti suunnitella. Heillä on todella hyvät laitahyökkääjät. Täytyy olla valmiina siihen millä paikoilla heidän kovat ulkomaalaiset pelaakaan. Meidän täytyy pystyä vastaamaan ja suunnittelemaan, niin ettei heillä ole liian helppoa.

Seinäjoella hyökkäyksenkoordinaattori Joni Mäkelän tarjoilema perinteinen pohjalainen käärmesoppa ei täysin tehonnut. Henri Kotasen mukaan terästetty resepti on valmis.

– Nyt on Jonilla kaikki palaset käytettävissä ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.

 

Roosters hyökkäys vs. Crocodiles puolustus

 

Hyökkäyksessä Roostersin peli ei ole vielä täysin löytänyt uomaansa. Hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmström harmittelee oman hyökkäyksensä epätasaista työnjälkeä.

– Seinäjoen puolustus ei ole pohjimmiltaan vaikea. Se perustuu enemmän siihen, että he tekevät vähän asioita, mutta he tekevät ne asiat todella hyvin. Heillä on fyysisesti hyvässä kunnossa olevia pelaajia, jotka toteuttavat puolustuksen kutsut hyvin. Meillä on Saintsia ja Taftia vastaan ollut pieni lukko päällä ja oma pelaaminen on ollut vähän ailahteleva. Välillä on tullut ihan hyviä suorituksia mutta ihan liikaa on tullut myös ”mentaali” virheitä.

Holmström tietää parannettavat kohteet, joihin suunnata huomio.

– Suurin asia ennen Crocodiles-peliä on keskittyä seuraaviin  asioihin: alignement, assignment, execution. Eli missä pitää olla kentällä, mikä on jokaisen pelaajan tehtävä jokaisessa kutsussa ja sen jälkeen pitää kaikkien yhdentoista pelaajan suorittaa oma tehtävänsä niin hyvin kuin mahdollista.

Vaikka Roosters on saanut ajoittain heittohyökkäystään vauhtiin, Henri Kotanen näkee suuremman uhkan tulevan vielä kuitenkin maata pitkin.

– Enempi näkisin, että pitäisi lähteä pysäyttämään Roostersin juoksu, joka on ollut vahva tänä vuonna.

Pistetään jätkät liikkeelle

 

Roosters puolustuksessa Crocodilesin pelinrakentaja Justin Sottilaren ilmasirkus tietää vauhdikasta iltaa takapuolustaja Tuukka Hämäläiselle.

– Pallo on paljon ilmassa. Meillä on hyvä puolustuksenlinja. Pystyy antamaan pelinrakentajalle painetta, joka tietysti helpottaa meidän takakentän hommaa. Sottilare on tunnettu siitä että hän heittää nopeasti, mutta eiköhän me pystytä hoitamaan.

– Uskon että meidän takakenttä on parempi kuin heidän laitahyökkääjät, hän vakuuttaa.

Hyökkäyksenlinjassa Seinäjoen puolustuksen vahvistukset on pantu merkille. Mikko Toiminen tietää että suurempikin järkäle liikkuu, kun sitä päättäväisesti liikutetaan.

– Pitää asennoitua erilailla, kun siellä on Ranskan maajoukkuemiehiä boksi täynnä ja Greg Robinson tekee taas paluun loukkaantumisen jälkeen. Pistetään ne jätkät liikkeelle, pidetään ne liikkeessä ja voitetaan mies miestä vastaan kamppailut aloituslinjassa.

 

Velodromilla kajahtaa!

 

Viikonlopun mökkimatka ja muut suunnitelmat kannattaa siirtää myöhemmäksi ja suunnata kulku Velodromille. Tarjolla on kahtena peräkkäisenä iltana huippukovaa, fyysistä ja taitavaa amerikkalaista jalkapalloa.

Tuukka Hämäläinen tietää monta hyvää syytä saapua Velodromin katsomoon perjantaina.

– Onhan jenkkifutis, niin kuin muut urheilutapahtumat, parasta paikan päällä. Uskon että me saadaan tänne hyvä yleisö ja hyvä fiilis. Tulossa on kauden kärkiottelu ja pelataan runkosarjan voittajan paikasta.

– Sarjan kärkijoukkueet ottavat yhteen. Tulee erittäin hyvä matsi, Mikko Toiminen lupaa.

Molempien joukkueiden päävalmentajat ennakoivat myös jännittävää ottelua. Henri Kotanen ennustaa ottelun ratkeavan edellisen pelin tapaan loppuhetkillä.

– Tiukka peli, joka ratkeaa vasta viimeisellä neljänneksellä.

– Ottelusta muodostuu varmasti kahden hyvin valmennetun joukkueen kohtaaminen. Panosta varmasti riittää kummankin joukkueen kamppaillessa runkosarjan voitosta, Juha Hakala täydentää.

Roosters aloittava hyökkäys Roosters aloittava puolustus
QB 3 Micah Brown DE 50 Ilari Nikku
RB 11 Jaycen Tailor Spears DT 77 Heikki Lesonen
RB 37 Esa Vanhoja DT 74 Aaro Eliasson
WR 2 Bernard Luster DE 70 Aleksi Aitala
WR 32 Kimi Linnainmaa LB 43 Santtu Äyräväinen
WR 7 Antti Miettinen LB 68 Sebastian Karbin
LT 66 Iiro Luoto LB 49 Roni Salonen
LG 76 Richard Laine CB 4 Pekka Rantala
C 59 Benjamin Watkins SS 22 Curtis Slater
RG 65 Jere Lahti FS 19 Tuukka Hämäläinen
RT 53 Samuli Vehkomäki CB 31 Akseli Olin

Helsinki Roosters Super Weekend tarjoaa miesten ottelun Seinäjoki Crocodilesia vastaan perjantaina 12.8. kello 18:30

Viikonlopun täydentää Naisten Vaahteraliigan SM-finaali Helsinki Roosters Women vs. Turku Anders Trojans Women lauantaina kello 18:00.

 

 

Pekka Lylyharju / Helsinki Roosters Media&Communication