Pelisäännöt

Yhteisillä säännöillä varmistamme kaikkien mahdollisuudet tehokkaaseen ja mukavaan harjoitteluun. Säännöt auttavat positiivisen ja kannustavan ilmapiirin ylläpitämistä joukkueessamme. Tärkeää on, että pelaajille annetaan liikunnan harrastamisen ilo sekä tuetaan myös muiden hyvien elämäntaitojen omaksumisessa.

Juniorijoukkueiden pelaajien pelisäännöt

 1. Nautimme amerikkalaisesta jalkapallosta ja teemme siitä yhdessä mukavan harrastuksen, osallistumalla joukkueen harjoituksiin ja peleihin aina, kun siihen ei ole pätevää estettä.
 2. Koulu- ja kotitehtävät ovat harrastuksia tärkeämmät, mutta eivät ole tekosyy olla pois harjoituksista ja peleistä.
 3. Kannustamme toisiamme ja käyttäydymme hyvin kaikissa tilanteissa.
 4. Olemme tasapuolisia joukkuekavereita. Vaikka pelaamme kontaktilajia, emme koskaan yritä tarkoituksellisesti vahingoittaa emmekä loukata oman tai muiden seurojen pelaajia sanoilla tai teoilla
 5. Olemme ajoissa paikalla ja huolehdimme itse omista varusteistamme, jotta meidän kanssa on helppo lähteä peleihin ja turnauksiin. Osoitamme respectiä muille pelaajille ja valmentajille hoitamalla hyvissä ajoin osallistumis- ja poissaoloilmoitukset.
 6. Harjoittelemme monipuolisesti ja riittävästi. Muiden lajien harrastaminen kehittää monipuolisuutta.
 7. Treenaamme ja pelaamme täysillä mutta sairaana ja loukkaantuneena lepäämme. Ymmärrämme terveellisen ja ravitsevan ravinnon ja levon tärkeyden urheilijan kehittymiselle.
 8. Haluamme kehittyä ja oppia lisää sekä annamme muillekin mahdollisuuden oppimiseen. Valmentajan puhuessa kuuntelemme. Osoitamme vastuunottamista joukkueesta ja itsestämme pelaamalla pelit ja tekemällä kaikki harjoitukset innolla parhaamme yrittäen, vaikka ne olisivat välillä vaikeita ja rankkojakin.
 9. Kunnioitamme liiton energiajuomasääntöä. Emme käytä tai tuo joukkueen tapahtumiin energiajuomia.
 10. Check! Voimme aina kysyä valmentajilta, joukkueenjohtajalta, huoltajilta ja pelaajilta apua, jos jokin asia amerikkalaisessa jalkapallossa mietityttää.

Vanhempien säännöt

 1. Pelaaja on tärkein. Kukin kehittyy omassa tahdissa ja kaikkia kannustetaan. Iloisuus säilytetään, vaikka töitä tehdään tosissaan. Voittaminen on kivaa, muttei tärkeintä.
 2. Koulu- ja kotitehtävät ovat harrastuksia tärkeämmät, mutta eivät ole tekosyy olla pois harjoituksista ja peleistä.
 3. Annamme valmentajille ja joukkueen huoltajille työrauhan. Emme arvostele pelaajia, valmentajia tai toimihenkilöitä pelaajien kuullen. Annamme kritiikin rakentavasti ja keskustelemme avoimesti. Rohkaisemme pelaajia noudattamaan sääntöjä ja ratkaisemaan erimielisyydet reilua urheiluhenkeä noudattaen
 4. Ymmärrämme myös, että meidän kaikkien tasapuolista osallistumista tarvitaan, jotta pelaajien on mahdollista harrastaa.
 5. Oma käyttäytymisemme ja kielenkäyttömme ovat esimerkkinä pelaajille. Päihteet ja tupakkatuotteet eivät kuulu seuramme urheilutapahtumiin.
 6. Kohtelemme kaikkia niin omia kuin muiden joukkueiden jäseniä kannustaen, suvaitsevasti ja tasapuolisesti.  Arvostamme tuomarien tekemää työtä ja annamme heille työrauhan
 7. Ohjaamme pelaajia huolehtimaan itse siitä, että he ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja oikeissa varusteissa. Ohjaamme heitä ottamaan vastuun poissaolo- ja osallistumisilmoituksista.
 8. Ymmärrämme terveellisen ja ravitsevan ravinnon sekä levon tärkeyden urheilijan kehittymiselle.
 9. Kokonaisliikunnan määrä on tärkeä! Kannustamme pelaajia monipuoliseen liikkumiseen myös pelien ja harjoitusten ulkopuolella.
 10. Annamme pelaajille mahdollisuuden onnistua!