Kohti Vaahteraliigaa 2017: Hyökkäykseen lisää kokemusta

Miro Kadmiry siirtyy Roostersiin

Helsinki Roosters on solminut pelaajasopimuksen Miro Kadmiryn kanssa. Kadmiry tulee pelaamaan ensisijaisesti laitahyökkääjänä. Hyökkäyksenkoordinaattori Mikko Koikkalainen on tyytyväinen uudesta pelaajasta.

– Miro on hyvä urheilija, joten on hienoa saada hänet mukaan joukkueeseen. Hänellä on erittäin hyvä asenne harjoitteluun. Se on tullut nopeasti selväksi. Miro on kokenut pelaaja ja hän ymmärtää fudista. Sen pohjalta on hyvä lähteä liikenteeseen.

– On varmasti mukava keksiä pelejä Miron erikoisominaisuuksien ympärille. Katsotaan mitä kaikkea päädymme laittamaan lopulta sisään. Olen erittäin tyytyväinen, että Miro valitsi meidät. Hänellä oli paljon ottajia, Koikkalainen täydentää.

Kadmiry aloitti amerikkalaisen jalkapallon 2002 Helsinki Wolverinesin D-junioreissa. Hän siirtyi Vantaan TAFTiin vuonna 2006 ja oli pelinrakentajana mukana nostamassa joukkuetta takaisin Vaahteraliigaan.

– Alotin jenkkifutiksen Raikku Väistön innoittamana. Väistö valmensi silloin Wolvojen D-junnuissa ja pyysi mukaan kokeilemaan. Ensimmäinen käsitys lajista, kun menin kaatosateessa katsomaan Wolvojen peliä, oli että mitään en ymmärtänyt, mutta hauskan näköistä oli. Siitä seuraavalla viikolla olin itse jo kamat päällä Velodromilla juoksentelemassa.

– Roosters vaikutti minulle parhaalta vaihtoehdolta. Olen käynyt jo parissa treeneissä, ja ollut todella hauskaa, pelaaja toteaa ensikauden joukkueen valinnasta.

TAFTin lisäksi hän on pelannut Saksan 2.liigan Hildesheim Invadersissa ja Porvoon Butchersissa. Turku Trojansin pelinrakentajana alkanut viime kausi vei olkapäävamman jälkeen laitahyökkääjäksi Kuopio Steelersiin. Loukkaantumisista toipuvan Kadmiryn toivelistalla korkealla onkin ehjä pelikausi.

– Oli sitten mitä vaan pelipaikkaa pelaan ensi kesänä, niin jos pysyisin ehjänä koko kauden nyt ensimmäiseksi. Sitten tietenkin pelataan parhaalla mahdollisella tasolla ja kehitytään viikko viikolta. Joukkueena tavoite on, että pelataan korkeimmalla tasolla mitä me joukkueena pystymme, ja sillä katsoa mihin se kantaa.

Vanhalle kotikentälleen palaava Miro Kadmiry toivoo näkevänsä runsaasti katsojia Velodromin lehtereillä.

– Eli kaikki kukkokannattajat ja muutkin lajia arvostavat ihmiset paikan päälle kannustamaan.

Helsinki Roosters toivottaa Miro Kadmiryn lämpimästi tervetulleeksi joukkueeseen!

Miro Kadmiry #7 Turku Trojans

Miro Kadmiry #7 Turku Trojans

Teksti Pekka Lylyharju, kuva Jarmo Vehkomäki