Kohti Vaahteraliigaa 2017: Lisää palasia valmennusryhmään

Kokenut pelinrakentajien valmentaja

Helsinki Roosters on solminut valmentajasopimuksen Oskari Niemen kanssa. Niemi tulee toimimaan Vaahteraliiga-joukkueen pelinrakentajien valmentajana.

– Oskarista tulee olemaan iso hyöty nuorille pelinrakentajillemme. He saavat 100 % huomion harjoittelussaan osaavalta valmentajalta. Hänellä on vankka valmentajakokemus ja sopii hyvin valmennusryhmäämme, Roostersin puheenjohtaja Jarmo Lahti toteaa tyytyväisenä yhden tärkeän palan loksahtaessa paikalleen.

Myös Oskari Niemi on ajautunut amerikkalaisen jalkapallon pariin kavereiden houkuttelemana, joskin hieman vastahakoisesti.

– Amerikkalaisen jalkapallon pariin päädyn vuonna -87, kun vihdoin suostuin lähtemään kavereiden mukaan TAFTin lippupallotreeneihin. En ihmeemmin lajista tuolloin vielä perustanut ja taisin sanoa myös ääneen sen, etten koskaan jefua tulisi pelaamaan.

Ennen valmentajaksi ryhtymistä peliura vei Niemen TAFTin juniori- ja edustusjoukkueista Kannelmäki Whipsiin ja Whipsiin pohjalta muodostettuun Helsinki Wolverinesiin. Pelinrakentajana 2002 päättynyttä peliuraa seurasi valmennuspesti Wolverinesissa, ennen paluuta kasvattajaseuraan.

– Puhtaasti valmentajan rooliin lähdin 2004, Rami Liljan pyydettyä mukaan Wolverinesin A- ja B-juniorijoukkueisiin pelinrakentajavalmentajaksi. Siitä matka jatkui takaisin 2006 uudelleen henkiin herätettyyn TAFTiin kahdeksan vuoden ajaksi, jona aikana seura kehittyi Vaahteraliiga-joukkueeksi ja lupaavien nuorten pelaajien kasvatusalustaksi. Viimeksi olen toiminut valmentajana 2015 Butchersissa ja U-17 maajoukkueessa hyökkäyksen koordinaattorina.

Mielenkiintoinen ja haastava pesti edessä

Mestaruusputkessa olevaan joukkueeseen liittyminen uutena joukkueen ulkopuolelta ei ole helpoimmasta päästä.  Myös kokeneelle valmentajalle asetetaan ennakkoon kovat odotukset Niemi tiedostaa.

– Pesti tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, josta ei haasteita varmasti tule puuttumaan. Roosters on suomalaisista Vaahteraliigajoukkueista se, jolla on vahvin voittamisen kulttuuri. Se pohjaa mielestäni laadukkaaseen harjoitteluun, sitoutuneeseen tavoitteen eteen työskentelyyn ja kovaan vaatimustasoon kaikkia joukkueen jäseniä kohtaan. Jokainen liigan joukkue haluaa voittaa hallitsevan mestarin, minkä johdosta otteluihin tulee valmistautua todella huolellisesti.

Hän uskoo kuitenkin pystyvänsä omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta ja sen pelaajia kehittymään seuraavan kauden koitoksiin.

– Luulisin, että omalla panoksellani ja kokemuksellani pystyn auttamaan pelaajia, jotka sitten lopulta mahdollistavat kaudelle sen kirkkaimman kruunun.

– Aluksi kartoitetaan pelinrakentajien kehityskohteet, joita työstetään systemaattisesti.  Lopullisena tavoitteena on sitten saada siirrettyä nämä harjoitetut asiat näkymään pelikentällä. Kuka sinne sentterin taakse otteluissa asteleekaan, niin haluan nähdä itsevarman, taitavan päätöksentekijän, joka nauttii pelaamisesta, Oskari Niemi asettaa tähtäimen joukkueen pelinrakentajille.

 

Helsinki Roostersin Vaahteraliigajoukkueen valmennusryhmän kokoaminen jatkuu. Tiedotamme uusista valmentajista valmennussopimusten varmistuttua.

 

Pekka Lylyharju