Live or Die

Lauantaina 24.8  Helsinki Velodromilla ratkeaa Vaahteramalja XXXIV:n  toinen joukkue. Sonera Stadionilla 31.8. pelaa Vaahteramaljan voitosta joko Helsinki Roosters tai Vantaa TAFT.

timelinecoverHomeVLplayoffs

Välierän kattaus on herkullinen. TAFT oli Roostersin tappiottoman runkosarjan kovin vastus, jonka hyökkäys on perustunut samalla tavalla heittoon kuten Roostersin.  TAFTin  puolustus on liigan ylivoimaisesti paras pallojen riistäjä. TAFT on valmistautunut playoff -kohtaamiseen kovilla otteluilla välieräpari-Wolverines-Crocodiles vastaan. Roostersille viimeiset kaksi peliä olivat puolestaan helpompia, joten terävöityminen pitää kaivaa pintaan hyvällä treeniviikolla.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala on nähnyt myös muutoksia TAFT:n hyökkäyksessä kommentoidessaan tulevaa jännitysnäytelmää, Runkosarja on nyt takanapäin eikä 10-0 hyvän olon tunteeseen saa tuudittautua vaan lähdemme play-off peliin 0-0 recordilla niin kuin kaikki muut sinne paikkansa ansainneet joukkueet. TAFT on mielenkiintoinen vastus, joukkueen puolustus on hankkinut vyölleen liigan parhaan turnover marginaalin, joka on selvä osoitus kuinka hyvästä joukkueesta on kysymys. Hyökkäyksen puolella vastaamme asettuu yksi liigan tehokkaimmista heittoduoista Kadmiry/Privott, joka on tehnyt tuhojaan monia joukkueita vastaan, mikäli Kadmirylle ei ole saatu tarpeeksi painetta ja Privott on sen myötä saanut juosta kuvioitaan pitkään. Viime peleissä TAFT on myös enemmän käyttänyt juoksuun paremmin sopivaa 20-personelliä, josta he ovat juosseet varsin vahvan näköisesti G ja G Lead pelejä Greg Tellishin voimin varsin tuloksekkaasti, joten myöskään juoksun puolustamista ei heitä vastaan voi unohtaa täysin.”

Roostersin puolustuksen tukimiesten valmentaja Kalle Karppinen nostaa esille Roostersin 13 ottelua sisältäneen kauden rasitukset, ”Avain TAFTin hyökkäykseen pysäyttämiseen on edelleen laitahyökkääjä Andre Privottin pelaaminen pois pelistä, mutta kauden aikana TAFT on selvästi tehnyt töitä monipuolistaakseen hyökkäystään ja lisätäkseen myös juoksupelin uhkaa, joten koko kenttää on edelleen puolustettava huolellisesti. Puolustuksemme terveystilanteessa on edelleen muutamia kysymysmerkkejä, mutta muutamat loukkaantumisista kärsineet pelaajat ovat vähitellen palailemassa vahvuuteen, mikä tuo meille lisää luottamusta materiaalin riittävyyteen.”

Play-off game QBs

Roostersin hyökkäyksen onnistumisen avain on hyökkäyksen linjan onnistumisessa kertoi linjavalmentaja Heikki Kuusela,  ”Hyökkäyksemme avainkysymyksiä on, miten onnistumme suojaamaan pelinrakentaja Robert Johnsonia. Tässä mielessä pahin uhka on selkeästi TAFTin puolustuksen endi Okko Outinen. Hyökkäyslinjassa siis suurin vastuu jakautuu tackleille. Juoksupelin onnistumisessa on ratkaisevaa puolustuksen linjan keskustaan saatava liike. Tässä onnistuimme ensimmäisessä kohtaamisessa varsin hyvin. Blokkia on saatava myös TAFTin nopeaan ja aggressiiviseen linebacker-kalustoon.”

Hyökkäyksen koordinaattori Atte Kniivilä on tyytyväinen Roostersin hyökkäykseen onnistumisten laajalla rintamalla, ”Hyökkäyksemme on runkosarjan aikana saatu hiottua kohtuullisen tasavarmaksi ja mikä parasta olemme saaneet tulosta aikaiseksi myös kakkosmiehistöllä. Näinollen meillä on aika moneen ”what if” -tilanteeseen jo vastaus valmiina. Luottavaisin mielin siis lähdemme tähän kauden tärkeimpään osaan, vaikka Taft on osoittanutkin olevansa erittäin hyvän puolustuksen omaava nuori ja nälkäinen joukkue.”

Pelinrakentajien ja laitahyökkääjien valmentaja Jens Holmström korostaa virheiden karsimista, ”Olen Aten ja Hiskin linjoilla. Hyökkäyksesä pitää saada edellisen TAFTi matsin virheet karsittu pois eli turnoverit niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa. Olemme kahdessa viime pelissä saaneet myös kakkosmiehistä kentälle, jos me nyt saamme hyvän treeniviikon alle, niin hyökkäys on lauantaina valmiina tekemään pisteitä laajalla rintamalla”

USA:han muuttanut erikoisjoukkuepelaamisen advisory Kari Hytönen on ollut valmennuksessa mukana HUDL videojärjestelmän kautta.  Kari on tehnyt tärkeitä havaintoja Atlantin toiselta puolelta ja odottaa mielenkiinnolla lauantain UrhoTV:n lähetystä Tampassa Floridassa,  ”Runkosarja meni loistavasti, kuten sarjataulukko sen kertoo. Välillä videoilta oli huomattavissa pientä väsymystä ja 90% suorittamista mutta se on ymmärrettävää näin pitkässä kaudessa. Hienointa oli huomata kuinka aina uusia junioreita nousee ottamaan vastuuta, kun valmennus sitä pyytää.  Play-off asetelma on erittäin mielenkiintoinen. TAFT pelit ovat olleet aina tiukkoja ja tasaisia vääntöjä. Avaimeksi muodostuu turnoverit. Viimeisessä runkosarjanottelussa meillä oli liikaa virheitä ja ne pitää saada pois, ettei loistavaa kautta pelaava Miro Kadmiry ja Andrei Privott saa ylimääräisiä mahdollisuuksia pisteiden tekemiseen.”

Play-off Tellis-Vainio

Tässä ”Live or die” –ottelussa katsomossa hurraavien kannattajien merkitys on paljon suurempi kuin runkosarjan ottelussa.  Toivotamme molempien joukkueiden kannattajat ja kaikki jenkkifutiksen ystävät lämpimästi tervetulleeksi seuramaan Helsingin Punaisen ja Vantaan Sinisen kohtaamista Helsingin Velodromilla lauantaina 24.8. klo 15:00.  Parempi voittakoon!

Liput:
15€ aikuiset
5€ nuoret 8v-17v, opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset
alle 8v ilmaiseksi

Hanki kauden 2014 kausikortti 50€ hintaan. Oikeuttaa sisäänpääsyyn lauantain välieräpeliin sekä kauden 2014 runkosarjan kotipeleihin.

Buffassa on tarjolla kahvia, leivonnaisia, Koffin virvoitusjuomat, Kivikylän Kotipalvaamon makkarat, kanawingsit ja lihapyörykät. Isompaan nälkään löytyy suosittu “Linjamiehen erikoinen”– annos

Maksut käteisellä tai kortilla.