14 Morad Maher

Morad Maher
Kansallisuus
fin Suomi
Pituus
182 cm
Paino
85 kg
Ikä
35

Kotikaupunki: Helsinki

Helsingin ytimessä asuva Morad Maher on jefun kentillä uusi tuttavuus, vaikka onkin viettänyt lajin parissa lähes koko aikuisikänsä. Vuonna 2015 lajin taustavoimissa vaikuttaminen vaihtui laitahyökkääjän rooliin. Ennen kentälle uskaltautumista Morad Maher on toiminut muun muassa joukkueen johtajana, parhaimmillaan maajoukkuetasollakin, ja erilaisissa liiton tehtävissä. Roostersilla Morad on toiminut aikaisemmin hallituksen jäsenenä, joukkueenjohtajana ja erilaisissa valmennustehtävissä.

Halu tositoimiin kentälle kasvoi kuntoiluharrastuksen myötä. Urheilutausta uinnin, pyöräilyn, kuntosalin ja taistelulajien kautta on ollut kunnossa, mutta työ- ja opiskeluelämän kiireiden takia kunto pääsi välissä radikaalisti rapistumaan. Uusi into liikuntaan syttyi, kun olo alkoi olla kerta kaikkiaan sietämättömän raskas. Laji on aina ollut Moradille rakas, joten nostettuaan ensin yleiskuntoaan ja pudotettuaan painoaan, Morad kävi alkuun Roostersin aloittelijoille tarkoitetut harjoitukset ja pääsi sitä kautta joukkueeseen. Moradia voidaan pitää hyvänä esimerkkinä siitä, että lajin voi aloittaa hieman vanhempanakin.

Aluksi ajatus kovimman liigajoukkueen kanssa harjoittelusta arasti, mutta punainen on aina ollut minun värini. Roosters on joukkueena hyvin ammattimainen ja tiimihenki on uskomattoman tiivis, aivan samanlainen edelleen kuin 2000-luvun vaihteessa, kun toimin joukkueen taustajoukoissa. Treenaaminen hurjien nuorien atleettien seassa jännitti aluksi, mutta onneksi joukossa on myös tuttua vanhempaa kaartia. Näin vanhemmalla iällä lajin aloittaessani olen kantapäänkin kautta saanut todeta, että tarkalla kehonhuollolla ja palautumisella on tärkeä merkitys. Lisäksi jefu vaatii treenaukselta päättäväisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Odotan innolla tulevia pelihetkiä, ja vähintään olen jo nyt saavuttanut sen, että olen päässyt harjoittelemaan parhaiden kanssa.