Tulevaisuuden tähdet: Roosters U19 7 vs. 7 Suomen mestareiksi

ROO U19

”Mitä vanhat edellä sitä nuoret perässä.” Roostersin U19 joukkue oli sisäistänyt sananlaskun ja ottanut mallia Vaahteraliigan miesten joukkueen perjantaisesta pelistä Porvoota vastaan. Finaali Vantaan TAFTia vastaan päättyi pisteilottelun jälkeen 60 – 8.

– Vähän tätä odotettiinkin. Uskoin että ollaan parempi joukkue ja kyllä se näkyi kentällä sitten aika selvästi, tyytyväinen Roostersin U19-päävalmentaja Mikko Koikkalainen totesi pelin jälkeen.

– Ihan sitä mitä odotinkin, kunnon painimatsi, TAFT-päävalmentaja Jarmo Sederlund kommentoi lyhyesti ottelun päätyttyä.

Tampere Saintsin luopumisen jälkeen pelit jäivät vähiin vanhimmalta juniorien ikäluokalta. Niukkoja pelimääriä harmitellut Koikkalainen toivookin ensi vuodelle enemmän otteluita.

– Me kerettiin kerran pelaamaan Saintsia vastaan, että saatiin onneksi pelejä myös näille vanhemmille pelaajille. Toivotaan että ensi vuonna päästäisiin mukaan 11 vastaan 11-sarjaan. Nyt näyttäisi ainakin siltä että meillä on aika paljon noita nuoria pelaajia mukana, että päästäisiin siihen ottamaan osaa.

Ottelussa Roostersin puolustus piti TAFTin hyökkäyksen hyvin aisoissa, hyökkäyksen kirjatessa pisteitä tulostaululle. Karri Pajarinen, Veikko Holmberg ja Arno Murtoniemi merkkauttivat kaksi kuuden pisteen maalia mieheen. Lisäksi Pajarinen juoksi kaksi lisäpisteyritystä maaliin ja Kim Saarijärvi yhden.

Toni Ahonen kirjasi hyökkäyksen puolella kaksi maalia ja puolustuksessa, neljän taklauksen lisäksi, palautti yhden syötönkatkon puolesta kentästä maaliin. TAFTin maalin teki pelinrakentaja Jussi Juustinen ja lisäpisteet Joni Lindholm.

Puolustuksesta Roostersin tehokkaimmat pelaajat olivat Edvard Vesterinen 5,5 taklauksella ja Dennis Ilmelä viidellä. Ilmelä peitti myös kertaalleen TAFT-pelaajalta irronneen pallon joukkueelleen.

Vantaan TAFTin parhaana pelaajana palkittiin 3,5 taklausta nimiinsä kirjauttanut Benjamin Nousiainen.

Roostersin parhaana puolestaan laitahyökkääjä Veikko Holmberg.

– Hienosti otti pari kiinniottoa siellä. Nuori kundi on erittäin lahjakas laitahyökkääjä. Hyvään osoitteeseen meni, näki Mikko Koikkalainen.

Häntä ei yllättänyt finaaliottelun parhaan pelaajan palkinnon myöntäminen Karri Pajariselle.

– Se ei ollut yllätys. Kun hän saa pallon kainaloon, niin tulosta tulee. Olisin palkinnut myös Toni Ahosen. Pelasi ihan yhtä hyvän ottelun Karrin kanssa ja molemmat olisivat ansainneet tuon palkinnon, Koikkalainen pohti ottelun päätyttyä.

U19-pelikausi on ohi, mutta pelaajien osalta pelit kuitenkin jatkuvat vielä eri Roosters-joukkueissa.

– Ne ketkä tässä oli U19, on Vaahteraliiga-joukkueen mukana. Suurin osa, varmaan 90 %, pelaa vielä U17-kauden loppuun, Mikko Koikkalainen kertoo pelaajien jatko-ohjelmasta.