Vaahteraliiga 2017: Helsinki Roosters vs. Seinäjoki Crocodiles

Viimekauden finalistit vastakkain

Viimevuoden Vaahteramaljasta kamppailleet joukkueet kohtaavat Velodromilla torstai-illassa, kun Helsinki Roosters saa vastaansa uudistuneen Seinäjoki Crocodilesin. Viimekaudella joukkueet pelasivat runkosarjassa ristiin ja rankkasateen keskeltä Vaahteramaljan haki itselleen Roosters. Seinäjokisille edessä on kauden ensimmäinen peli, joten Helsingissä valmistaudutaan kolmannen kerran otteluun ilman ennakkotietoa vastustajan pelitavasta.

Roosters-päävalmentaja Marquette Floyd odottaa Crocodilesin tulevan nälkäisenä Velodromin iltaan.

– Valmistaudumme peliin kuten muihinkin peleihin. Hienosäädämme tekemistämme ja varmistamme että olemme tukevalla pohjalla. Koska pelasimme viime vuonna mestaruudesta, se tuo paljon tunnetta mukaan molemmissa joukkueissa. Joten hyvä ottelu pitäisi olla tiedossa.

Kuva: Jarmo Vehkomäki

 

Roosters puolustus vs. Crocodiles hyökkäys

Roostersin puolustuksenkoordinaattori Kari Titola saa vastaansa avainpaikoilla suuresti muuttuneen Crocodilesin. Kaksi kautta Seinäjoen hyökkäystä orkestroineen pelinrakentaja Justin Sottilaren muutettua kauden päätyttyä Vaasaan, on tilalle värvätty Brett Arrivey Western State Colorado yliopistosta. Titolan näkemys eroaa talvikaudella kuulluista ennakkoveikkauksista.

– Crocodiles on ennakkoon kaikkein aliarvioiduin joukkue. Asiantuntijat tekevät ison virheen kuvitellessaan, etteikö Seinäjoella olisi tänäkin vuonna laadukasta kovaa peliä pelaava joukkue.

Hän nostaa esiin hyökkäyksenlinjan isokokoiset vahvistukset, Saksan passilla pelaavan George Jacksonin ja ruotsalaisen Maximilian Malanderin. Myös nuoren Jaska Värisen vaihto puolustuksen puolelta keskushyökkääjäksi pistää silmään.

– Hyökkäyksessä heillä on erittäin hyvä linja vahvistettuna Jackson & Malander parivaljakolla, molemmat yli 130 kiloisia kokeneita pelaajia. Taitopelipaikoilta löytyy myös haastetta jokaiselle Vaahteraliiga puolustukselle. Ulkomaisten vahvistusten lisäksi mielenkiintoisia seurattavia ovat Jaska Värinen uudella pelipaikalla, sekä urheilullinen Pasi Raatikainen.

Kuva: Emma Hakala

 

Roosters hyökkäys vs. Crocodiles puolustus

Hyökkäyksenkoordinaattori Mikko Koikkalaisen suunnitelmissa on jatkaa samalla reseptillä kuin Trojansia vastaan. Kun vastustajasta ei ole tietoa, on keskityttävä omaan pelaamiseen ja reagoitava vastustajan peliin. Puolustuksen USA-leiman pelaajiksi on luetteloihin merkitty Swarco Raidersista siirtyvä takapuolustaja Dijon Washington ja Furman yliopiston kasvatti tukimies Cory Magwood. Koikkalaisen tarkkailun alla tulee olemaan myös puolustuksenlinjasta Seinäjoen oma kasvatti Filip Zacok.

– Kova vastus. Ei edelleenkään tiedetä mitä vastustaja tekee. Siellä on vaihtunut valmennus ja peli voi olla ihan erilaista. Ei oikein tiedä mihin valmistautua. Varmaan mennään taas oman tekemisen kautta ja keskitytään siihen. Kovia pelaajia siellä on. Filip Zacok pitää ehdottomasti saada puolustuksenlinjasta blokattua. Hän on huikea pelaaja.

Kuva: Jarmo Vehkomäki

 

Kumpi vetää pidemmän korren

Edessä oleva ottelu nostaa kysymysmerkkejä myös helsinkiläispelaajien mietteissä. Takapuolustaja Veijo Aarresuo arvioi peliin lähdettävän samoin askelmerkein kuin Turkuun.

– Lähdetään varmaan samoilla teeseillä kuin Trojans-peliin. Perusprinsiippejä varmaan, ennen kuin tiedetään mitä odottaa, niin varaudutaan kaikkeen. Ennen kaikkea lähdetään oman pelin kautta ja koitetaan saada tästä kaudesta nousujohteinen.  Koko ajan parannetaan omaa suoritusta ja pieniä virheitä pois, niin siitä se lähtee.

– Crocodiles on vähän kysymysmerkki. Siellä on aika paljon pelaajisto vaihtunut harjoituskauden aikana ja valmennus samalla. Niin ei pysty luottamaan siihen että pelaisivat samalla tavalla kuin ennen. Viimeiset kolme neljä vuotta on ollut kuitenkin kutakuinkin samanlainen systeemi. Varmaan joudutaan lähtemään kuten Turun peliin, pelataan oma peruspeli kuntoon ja mukautetaan sitten sen mukaan mitä nähdään kentällä, tukimies Tuukka Hämäläinen on samoilla linjoilla Aarresuon kanssa.

Laitahyökkääjä Timothy Thomas pelasi edelliset kaksi kautta Crocodilesissa. Hänelle oman jännitteensä luo vanhojen joukkuetovereiden saaminen vastaansa torstai-illassa. Vastaan tulee monia tuttuja kasvoja.

– Odotan peliä ja vanhojen ystävien tapaamista. Sain sieltä hyviä ystäviä ja viimeiset pari kesää pelasin heitä vastaan viikoittain harjoituksissa. Tiedän miten he pelaavat, ja he tietävät miten minä pelaan. Lopuksi nähdään kuka vetää pidemmän korren.

Kuva: Jarmo Vehkomäki

 

Korkeatasoista jalkapalloa tarjolla

Alkukauden peleissä vastuuta saaneet nuoret Roosters-pelaajat eivät ole ujostelleet konkareiden seurassa. Mikko Koikkalainen kehottaa torstaina seuraamaan hyviä otteita kauden aikaisemmissa peleissä esittänyttä nelikkoa.

Viljo Lempinen, Karri Pajarinen, Antti Lahtinen, siinä on aika monta hyvää jo.

Velodromilla iskevät yhteen pitkän keskinäisen otteluhistorian omaavat joukkueet. Päävalmentaja Marquette Floyd uskoo sen näkyvän myös pelaajien otteissa.

– Odotan pelistä hyvää kamppailua, pelaajat ovat innokkaita pelaamaan heitä vastaan. Ottelu on niitä keskinäisiä pelejä, jotka ovat aina jännittäviä.

Tapahtumatiedot

Seinäjoki Crcodiles saapuu Helsinki Roostersin vieraaksi torstaina 11.5.2017. Aloituspotku potkaistaan 18:30.
Sisäänpääsymaksu ovelta 15€, 12-17-vuotiaat, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 10€(Vain ovelta), alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Ostamalla liput etukäteen Ticketmasterista, säästät rahaa ja säästyt myös jonottamiselta

Amerikkalainen jalkapallo on parasta nautittuna tuoreena kentänlaidalla. Mikäli et pääse Velodromille, niin tapahtumia voi seurata suorana Ruutu+:n kautta. Sieltä voi myös katsoa ottelun huippuhetket jälkikäteen yhä uudestaan ja uudestaan.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat:Jarmo Vehkomäki, Emma Hakala