Brahen kentällä torstai-iltana panoksena pudotuspelipaikka ja Stadin Herruus

Helsinki Roosters ”matkustaa” torstai-iltana Helsinki Wolverinesin vieraaksi runkosarjan päätösotteluun, jossa panosta riittää. Ottelun voittaja etenee pudotuspeleihin ja häviäjä, mitä suurimmalla todennäköisyydellä, jää niiden ulkopuolelle. Roosters kohtaa ottelussa, jossa kamppaillaan myös Stadin herruudesta, kasvonsa Porvoo Butchers ottelussa pesseen ahmalauman.

Wolverines hyökkäys on onnistuessaan ollut erittäin tehokas. Vaaralliset maajoukkueen laitahyökkääjät Micky Kyei ja Sebastian Sagne muodostavat pelinrakentaja Chris Forcierille varsin pätevät heittokohteet.  Varsinkin Sagnen isojen pelien uhka on olemassa joka yrityksellä. Hän on tällä kaudella ottanut palloja kiinni hurjalla 25,2 yaardin keskiarvolla per kiinniotto. Roostersin takakentällä esiintyvien herrojen Olin, Pajarinen, Kuikka, Suojanen ja Ylipää pitääkin pysyä tarkkana koko ottelun ajan ja onnistua yllä mainittujen laitureiden peittämisessä, joka yrityksellä.

Wolverinesin juoksuhyökkäystä ei sovi myöskään unohtaa. Etenkin pelinrakentaja Forcier on ollut erittäin tehokas omilla juoksuillaan kauden kuluessa. Niiden pysäyttämisessä avainasemassa on Roostersin puolustus ja erityisesti linja, jolta vaaditaan isoja onnistumisia Okko Outisen johdolla. Tämä tulee varmasti asettamaan omat haasteensa Wolverinesin hyökkäyslinjalle.

Roosters hyökkäys lähtee otteluun hyvästä tilanteesta. Joukkue sai viime otteluun kovan ja intensiivisen piristysruiskeen Mike Gentilin ja Kimi Linnainmaan liittyessä joukkueeseen. Uudistunut hyökkäysmiehitys on saanut lisää harjoitustoistoja allensa ja sen myötä yhteistoiminta on parantunut entisestään. Wolverines puolustus koki suuren muutoksen Steelers ottelun jälkeen valmennusvastuun vaihtuessa, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä millaisella puolustus-strategialla Wolverines lähtee otteluun.

Wolverines puolustuksen selkeät johtohahmot ovat tällä kaudella olleet puolustuksen linjan Ville Valasti, jonka työkalupakista löytyy hienoja slant- ja passrush-tekniikoita sekä takamiehenä tällä kaudella viihtynyt William James, joka tuntuu toimivan kuten pyyhekumi, tehden suurimman osan joukkueensa taklauksista joka puolella kenttää. Roostersin hyökkäyslinjan täytyy löytää nämä miehet jotka varmasti tulevat löytymään seuraavassa ottelussa läheltä aloituslinjaa.

Helsinki Roosters päävalmentaja Juha Hakala kommentoi tulevaa torstain ottelua seuraavasti:

” Kyseessä on meidän tämän kauden tärkein ottelu- voitolla kausi jatkuu, tappiolla ei. Mitään ei voi jättää seuraavan yrityksen tai pelin varaan vaan pelit pitää tehdä itse, nyt eikä sitten. Meidän kaikki yksikkkömme ovat parantaneet peliään ottelu ottelulta ja meillä on hyvä treeniviikko takana. Olemme valmiita pelaamaan tämän kauden parasta Roosters-fudista ja näyttämään koko Vaahteraliigalle, että olemme ansainneet paikkamme pudotuspeleissä. Puolustuksessa meidän pitää onnistua puolustamaan Wolverinesilta isot pelit pois, joita on totuttu näkemään tällä kaudella Sagnen ja Forcierin toimesta. Hyökkäyksessä meidän pitää onnistua linjapelissä, jonka myötä saadaan juoksulle tilaa ja heitolle aikaa, jolloin meidän pelintekijät pääsevät tekemään pelejä, joka puolella kenttää”. 

Luvassa on siis erittäin tiukka taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta sekä Stadin herruudesta. Tule paikalle kannustamaan Helsinki Roosters voittoon Brahen kentällä torstaina klo 18.30 alkavaan vierasotteluun tai kannusta joukkuetta kotikatsomosta Ruudun tai somen kautta.

 

Teksti: Roosters Media

Kuvat: Jarmo Vehkomäki