Greetings from Ystad- Markus Persson joins the team

We had a quick, almost shotgun- like,  interview with Markus Persson. And here it is; in english och också på svenska.

 

Tell us little bit who is Markus Persson ?”

Jag är från Ystad. Som ligger så långt söderut man kan komma. Precis utanför Malmö.

Im from Ystad that is just outside of Malmö as South as you can go.

” Where are you coming from and where are you going ?

Senaste 2 åren har jag bott i Karlstad och spelat i Crusaders. Som varit dem två bästa åren i mitt liv. Både på och av planen. Men kände mig efter 2 år, redo för ett nytt äventyr att växa som man och spelare. Valde att kontakta Juha efter att jag och Frankfurt valde att gå skilda vägar. Berättade om mig själv och vi kom överens om ett kontrakt samma dag.

Last two years I have been living and playing in Carlstad that has been two best years of my life both on and off the field. However after two years I felt it was time for new adventure and also time to grow as a man and a player. I chose to contact Juha Hakala after I and Frankfurt decided to part ways. I told about myself to him and we got in terms of the contract still on the same day.

” Have you some other hobbies besides american football ? Why you like american football ?”

Började spelade amerikansk fotboll som 12-åring efter spelat vanlig fotboll sedan jag var 5 år. Mina vänner drog med mig och sedan var jag fast. Fastnade pga av tävlingsinstinkten som krävs i sporten. Är väldigt tävlingsinriktad och vill ständigt möta dem bästa.

I started playing American Football when I was 12 years old after playing soccer since 5 years old. My friends pulled me in and I have been stuck since. What got me was the competition insight that is needed in the sports. Im very competive and always want to go against the best.

” Offence or defence? Run or pass? ”

Defense, run. Dem stora grabbarna smäller på i mitten. Är det springspel så kommer jag vara i närheten.

Defense, Run. Those big guys that hit in the middle. If its run play In going the get in the mix.

” Future plans/ hopes in american football ? ”

Framtidsplanerna är lite på stand by. Är nöjd i min nuvarande situation och känner mig fokuserade på 2018 säsongen i Roosters.

Future plans are in stand by mode. Im pleased with my current situation and feel myself focused for 2018 season with Roosters.

Do you have idols/favourite players in american football ? Or in some other sport ? ”

Min idol när jag växte upp var Sean Taylor. Som spelade för Washington Redskins.

When I was growing up my idol was Sean Taylor that played gor Washington Redskins.

Tell us something special that people usually don´t know about you ? ”

Älskar att dansa. Finns tillfälle då jag lagar mat och är tvungen att avsluta för en grym låt spelas. Eller så glömmer jag avsluta och bränner all mat och får börja om..

I love to dance. There is situations when Im cooking and Im forced to step away from it if there is a good song. I forget to stop and burn my food and have to start over..

Your greetings to Roosters fans for this season?

Är väldigt glad över få vara en del av Roosters organisationen och kommer leverera stora spel för samtliga att njuta av.

Im very happy to be part of Roosters organisation and Im going to deliver big plays for all to enjoy

 

Text: Roosters Media

Picture: (c) photographertommyandersson