Hauskaa ja haastavaa – Roosters U11 ja U13

20.1.2019
 

Liity joukkoon!

 
Helsinki Roosters järjestää 27.1. 18:30 alkaen Talin jalkapallohallissa kokeilutilaisuuden Amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostuneille nuorille. Roostersilla on juniorijoukkueet U20 ikäluokasta U11-ikäluokkaan. U11- ja U13 joukkueiden päävalmentaja Vili Urpilainen toteaa jokaiselle löytyvän sopivan pelipaikan hauskan harrastuksen parissa, niin tytöille kuin pojille.

– Nuorille pelaajille on tarjolla turvallinen paikka kehittää kehonhallintaa, liikkuvuutta ja sosiaalisia taitoja. Jefun suurin rikkaus on monipuolisuus, joka näkyy niin treenaamisessa, joukkuekavereissa kuin pelipaikoilla. Mukaan mahtuu monenmuotoista ja eritasoista tyyppiä. Kaikille löytyy henkilökohtainen tapa auttaa joukkuetta menestymään.

Roostersin nuorimpia ikäluokkien valmennuksesta löytyy niin kokemusta kuin nuoruuden intoa.

– Valmennusryhmässä on lisäksi edustusjoukkueen Curtis Slater, joka auttaa etenkin puolustuksen kanssa. Lisäksi apuvalmentajina toimii Santtu (Vehkomäki), Aada (Njawei) ja Matilda (Lievonen), jotka auttavat niin harjoituksissa kuin pelipaikkakohtaisissa asioissa. Meillä on hyvä ja tiivis porukka valmennuksen osalta auttamassa nuoria oppimaan ja kehittymään, niin jenkkifutiksen taidoissa, kuin kehon koordinaation ja hallinnan osalta. Tietysti apuna ja tukena on tarvittaessa Roostersin osaava organisaatio, eli sinänsä lähtökohdat ovat loistavat.
 

 

Pelaajasta valmentajaksi

 
Päävalmentaja itse löysi amerikkalaisen jalkapallon lajiin 2000-luvun alussa Jyväskylän Jaguaareissa. Vaikka muutaman kauden jälkeen muut harrastukset veivät miestä, sydän oli menetetty lajeista kauneimmalle. Jefussa kiehtoi äärimmäisyyteen viety taktisuus yhdistettynä fyysisyyteen ja monipuolisuuteen, missä joukkueen eteen pystyy tekemään monella tavalla töitä jokaisessa pelissä. Roostersiin Urpilaisen matka toi lopulta loppuvuodesta 2016 III divisioonassa Malmi Blazessa lajin pariin paluun jälkeen vietetyn kauden jälkeen.

– Halusin haastaa itseäni ja mikä olisikaan ollut parempi tapa kuin lähteä mukaan Suomen kovimpaan joukkueeseen. Ensimmäisten treenien perusteella oma fysiikka sekä taistelutahto olivat ihan ok tasolla monen vuoden tavoitteellisen treenaamisen jäljiltä. Lisäksi joukkueen kasaaminen oli hyvässä vaiheessa, joten joukkue otti hyvällä tavalla omakseen heti alusta alkaen. Vaatimustaso oli tietysti kova, mutta koin sen enemmän motivoivana kuin lannistavana asiana. Oma rooli löytyi joukkueesta myös ja joukkueen eteen oli hienoa tehdä töitä joka treeneissä ja pelissä.

Täysin ummikkona ei U11 ja U13 junioreiden valmentajaksi tarvinnut heittäytyä.

– Pelatessani Roostersissa kaudella 2017 minua pyydettiin auttamaan muutamaan junnupeliin valmentajaksi silloisen valmentajan ollessa reissussa ja tuntui heti alusta asti, että pystyin antamaan ja opettamaan junnuille niin jefutaitoja kuin tärkeitä joukkuepelaamisen taitoja.

– Kun Leena (Vehkomäki) kysyi tälle kaudelle valmentamaan, oli vastaus selvä, kun saimme sovittua käytännön asiat kuntoon ja riittävän apuvalmentajaverkon tukemaan. Itseä inspiroi nuorien kanssa etenkin liikunnallisen elämäntavan tukeminen ja kehittäminen. Vielä kun päälle laitetaan mahdollisuus vaikuttaa aktiivisten nuorten joukkuetaitojen ja vastuuntuntoiseksi ihmiseksi kasvamisen tukemiseksi, ei ole todellakaan vaikeaa löytää motivaatiota suunnitella ja valmentaa treenejä.

Vili Urpilainen toivottaakin tervetulleeksi kokeilemaan kaikenikäisille, -kokoisille, hitaille, nopeille, tytöille ja pojille sopivaa monipuolista lajia

– Tervetuloa mukaan kokeilemaan hauskaa ja haastavaakin lajia. Meillä on tärkeää, että jokaisissa treeneissä oppii uutta, sekä saa nauraa joukkuekavereiden kanssa.
 

Vili Urpilainen


 
Helsinki Roosters Juniorit Try Out

https://www.helsinkiroosters.com/juniorit/
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat:Roosters Media