IFAF Women’s World Championships: Roosters Women, Hyökkäyksenlinja

21.6.2017

11 pelaajaa Roosters Womenista Maajoukkueeseen

 
Amerikkalaisen jalkapallon kolmannet Naisten MM-kisat järjestetään Kanadan Langleyssä. Kaksissa aikaisemmissa kisoissa Suomen maajoukkue on sijoittunut kolmanneksi USA:n ja Kanadan jälkeen. Näihin kisoihin maajoukkueen matkassa lähtee 11 Roosters Womenin pelaajaa. Päävalmentaja Jarmo Lahti on iloinen valittujen puolesta ja vakuuttunut heidän panoksestaan maajoukkueessa.

– Kaikki ovat tehneet kovasti töitä saavuttaakseen MJ-unelmansa ja päästä edustamaan Suomea! Olen erittäin tyytyväinen pelaajien kilpailuhenkisyyteen ja henkiseen kovuuteen ja olen varma että jokainen Roosters-pelaaja tulee antamaan kaikkensa otteluiden voittamiseen ja onnistumiseen kisoissa.

Maajoukkueeseen valittiin Roosters Womenista hyökkäyksenlinjaan Riikka Koskenniemen ja Henrika Stjernbergin lisäksi Annukka Peltonen, joka joutui sairastumisen takia viime hetkellä perumaan osallistumisensa.
 

 

#71 Riikka Koskenniemi

 
Juniorina salibandyä ja höntsäpesistä pelannut Riikka Koskenniemen harrastus on vaihtunut pystypainiin amerikkalaisen jalkapallon linjoissa. Kolmen vuoden uurastuksen kruunasi viime vuonna Suomen mestaruus.
 

 
Mikä sai sinut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon?

– Kävin alkeiskurssilla kokeilemassa ja siitä se ajatus sitten lähtikin.

Parasta lajissa?

– Fyysisyys, taktisuus ja joukkueena tekeminen

Paras kokemuksesi amerikkalaisessa jalkapallossa?

– Jokainen onnistunut kick out.

Miten harjoittelet harjoituskaudella?

– Kovaa treeniä ja lepoa, jonka lisäksi käyn Pirkkolassa Jarmon rääkättävänä.

Esikuvat urheilussa?

Merle Ziemann: asenne ja tekeminen puhdasta kultaa.

Missä tunnelmissa ja minkälaisin odotuksin valmistaudut kisaan?

– Jännittynein fiiliksin. Ensin itse matka ja siihen valmistautuminen, sen jälkeen aikaero ja pelit. Paljon uutta tiedossa, joten onneksi on kavereita mukana ja vieressä jopa lentokoneessa. Odotan että vastassa on tiukkoja mutta erilaisia pelejä, joissa vastassa on kovatasoisia pelaajia.

Mitä henkilökohtaisia urheilullisia tavoitteita sinulla kisojen suhteen on?

– Mahtavaa olisi tuoda mitali kotiin. Haluan myös kehittyä pelaajana niin henkisesti kuin taidoiltani, saada lisää itsevarmuutta pelaamiseen ja ottaa mittaa vastustajamaiden pelaajista.
 

#75 Henrika ”Henu” Stjernberg

 
Roosters Womenin hyökkäyksen ja puolustuksenlinjassa pelaavalla Henrika Stjernbergillä edessä on ensimmäinen maajoukkuematka. Yleisurheilun heittolajeja aikaisemmin harrastaneelle Stjernbergille viime kauden mestaruus täydensi SM-mitaleiden värisuoran kuudennella pelikaudella.
 

 
Mikä sai sinut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon?

– Tein työharjoittelussa 2012 tehtävän missä piti selvittää marginaaliurheilulajeja. Bongasin jefun ja päätin että tätä on pakko päästä kokeilemaan!

Parasta lajissa?

– Se että pitää puhaltaa yhteen hiileen että asiat onnistuu. Ja totta kai se kolina ja kontakti!

Paras kokemuksesi amerikkalaisessa jalkapallossa?

– Kun vihdoin sai kultamitalin kaulaan 2016.

Miten harjoittelet harjoituskaudella?

– Otan opikseni aina edellisen vuoden ”heikkouksista” ja koitan niitä kehittää. Monipuolinen harjoittelu ja liikkuminen, ja totta kai eniten sitä voimaa tulee treenattua lisää.

Esikuvat urheilussa?

– Pakko sanoa että en osaa valita vaan yhtä, kun on niin monia mistä voisi valita.

Missä tunnelmissa ja minkälaisin odotuksin valmistaudut kisaan?

– Hyvissä tunnelmissa olen! Jännittää sopivasti. Ja kun ei ole kokemusta vielä kansainvälisistä peleistä, niin tosi avoimin mielin lähden reissuun. Toivon että tulee tosi hyvä ja antoisa reissu kaikin tavoin.

Mitä henkilökohtaisia urheilullisia tavoitteita sinulla kisojen suhteen on?

– Toivon saavani mahdollisemman paljon peliaikaa! Tavoite on peleissä saada sen fiiliksen, että osaa hommansa ja pärjää siinä myös.
 

Saumaton lukko

 
Roosters Womenin hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja uskoo linjansa lukon pärjäävän myös kansainvälisillä pelikentillä.

– Riikka Koskenniemi on vastustajalle armoton linjamies, jonka tekniikka ja fyysisyys yhdistettynä vikkelään lähtöön ja peräänantamattomuuteen tuo minkä tahansa hyökkäyksenlinjan kokoonpanoon arvokkaan valtin. Henrika Stejrnberg puolestaan on kokenut ja nokkela linjapelaaja, jota vastustajan on lähes mahdotonta ohittaa ”Henun” reaktionopeuden, tekniikan ja lukutaidon vuoksi. Yhdessä tämä kaksikko on saumaton lukko hyökkäyksenlinjassa ja näyttävät varmasti erinomaisia otteita myös kansainvälisissä kisoissa!
 
Suomi kohtaa MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Iso-Britannian 24.6. kello 21:30 Suomen aikaa.
 
Kisojen nettisivut
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen