IFAF Women’s World Championships: Roosters Women, Keskushyökkääjät

19.6.2017

11 pelaajaa Roosters Womenista Maajoukkueeseen

 
Amerikkalaisen jalkapallon kolmannet Naisten MM-kisat järjestetään Kanadan Langleyssä. Kaksissa aikaisemmissa kisoissa Suomen maajoukkue on sijoittunut kolmanneksi USA:n ja Kanadan jälkeen. Näihin kisoihin maajoukkueen matkassa lähtee 11 Roosters Womenin pelaajaa. Päävalmentaja Jarmo Lahti on iloinen valittujen puolesta ja vakuuttunut heidän panoksestaan maajoukkueessa.

– Kaikki ovat tehneet kovasti töitä saavuttaakseen MJ-unelmansa ja päästä edustamaan Suomea! Olen erittäin tyytyväinen pelaajien kilpailuhenkisyyteen ja henkiseen kovuuteen ja olen varma että jokainen Roosters-pelaaja tulee antamaan kaikkensa otteluiden voittamiseen ja onnistumiseen kisoissa.

Maajoukkueeseen valittiin Roosters Womenista keskushyökkääjän pelipaikalle Jenni Lindén, Maija Turpeinen ja Anne Rasilahti.
 

 

#20 Jenni Lindén

 
Kuudetta kauttaan pelaava Jenni Lindén on ollut mukana 2013 MM-pronssijoukkueessa ja 2015 EM-kultajoukkueessa. EM-kisoissa hänet valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Koripallosta amerikkalaiseen jalkapalloon vaihtaneella pelaajalla on useita All Star- ja MVP-valintoja, niin yksittäisistä otteluista kuin kisoista.
 

 
Mikä sai sinut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon?

– Laji vei mukanaan ensimmäisissä treeneissä. Lajin kovuus ja vauhti kiehtoi!

Parasta lajissa?

– Kovaa treenaaminen, pelit ja hyvät tyypit.

Paras kokemuksesi amerikkalaisessa jalkapallossa?

– EM-kisat 2015 ja kausi 2016.

Miten harjoittelet harjoituskaudella?

– Mahdollisimman monipuolisesti. Mutta yleensä salia (erityismaininta: Jarmon Pirkkola gym),tikkaita ja lajitreenejä.

Esikuvat urheilussa?

– Ei yhtä tiettyä.

Missä tunnelmissa ja minkälaisin odotuksin valmistaudut kisaan?

– Nyt kun vihdoin saatiin ensimmäisenn kierroksen sarjapelit pois alta ja loukkaantumisilta vältyttiin, niin tunnelmat alkaa olemaan odottavat ja jännittävät. Kisoihin valmistaudun pelikirjaa lukemalla, kehonhuollolla ja ajatusten kasaamisella. Isoja pelejä edessä, eikä varmasti vastaavanlaisia ole päässyt aikaisemmin pelaamaan.

– Ensimmäinen peli brittejä vastaan tulee olemaan mielenkiintoinen: EM-finaalissa oltiin aika ylivoimaisia heitä vastaan ja saa nähdä, mitä parissa vuodessa on tapahtunut heidän pelityylissä. USA ja Kanada molemmat ovat mielenkiintoisia vastustajia, joita vastaan pelaaminen ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Mitä henkilökohtaisia urheilullisia tavoitteita sinulla kisojen suhteen on?

– Pyrin pitämään riman korkealla ja saada peleistä kaikki irti. Fokus ja kovuus mukana jokaisessa pelissä, vaikka vastassa olisikin kovia maita ja vastustajia. Mitalia lähdetään hakemaan!!
 

#24 Maija Turpeinen

 
Maija Turpeisella on menossa kahdeksas kausi amerikkalaisen jalkapallon parissa. Jalkapallon parista siirtyneellä Turpeiselle on uran varrelta kertynyt useita SM-mitaleita MM-pronssin lisäksi, sekä useita maajoukkue-esiintymisiä.
 

 
Mikä sai sinut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon?

– Jalkapallojoukkue loppui ja pääsin kokeilemaan jenkkifutista.

Parasta lajissa?

– Taktinen joukkuepeli, missä haastetaan fysiikkaa monipuolisesti.

Paras kokemuksesi amerikkalaisessa jalkapallossa?

– Lukuisat pelit, reissut ja onnistumiset. Maajoukkue-edustukset ovat aina erityisiä.

Miten harjoittelet harjoituskaudella?

– Menneenä talvena pääsin treenaamaan monipuolisesti fysiikkaa Jaguaarien Athlete Squadin kanssa; puntti, juoksu ja ketteryystreeniä. Kaikissa treeneissä lajinomaisuus oli otettu huomioon.

Esikuvat urheilussa?

– Päämäärätietoiset urheilijat.

Missä tunnelmissa ja minkälaisin odotuksin valmistaudut kisaan?

– Odotan kisoja todella paljon. Edellisistä arvokisoistani on aikaa, joten nälkä on kasvanut suureksi. Joukkueena jännittää uusi hyökkäyksen pelisysteemi, mutta olen luottavainen, että kuviot saadaan vielä hiottua. Toivon tasapainoista pelaamista ja hyvää menestystä!

Mitä henkilökohtaisia urheilullisia tavoitteita sinulla kisojen suhteen on?

– Tavoitteena antaa joukkueelle paras panos omalla tasaisen hyvällä suorittamisella. Pisteitä pitää myös tehdä!
 

#1 Anne Rasilahti

 
Roosters Womenissa normaalisti tukimiehenä pelaava Anne Rasilahti on myös vaihtanut koripallon soikeaan jefu-palloon. Seitsemännen kauden pelaajana Rasilahti on myös aikaisemmin edustanut maajoukkueessa Suomea. Koripallon SM-kullan ja -pronssin lisäksi amerikkalaisesta jalkapallosta on palkintokaappiin kertynyt mm. yksi MM-pronssimitali.
 

 
Mikä sai sinut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon?

– Olin käynyt kokeilemassa jenkkifutista Nokialla naisten treeneissä, mutta pelaaminen jäi, koska muutin opiskeluiden takia Joensuuhun. Lajin kokeilusta jäi halu pelaamiseen ja Joensuussa törmäsin sattumalta kahteen naisten pelaajaan, jotka kertoivat Joensuun naisten joukkueesta. Tämän jälkeen meninkin treeneihin ja päädyin pelaamaan.

Parasta lajissa?

– Monipuolisuus, vauhti ja kontakti. Ihmiset, joihin on tutustunut lajin kautta. Joukkuetyöskentely ja oma sekä joukkueen kehittyminen.

Paras kokemukseni amerikkalaisessa jalkapallossa?

– SM-pronssin voittaminen, maajoukkuepelit ja tämä meneillään oleva kausi.

Miten harjoittelet harjoituskaudella?

– Monipuolisesti ja paljon. Joukkueen omien harjoitusten lisäksi pelaan talvikaudella koripalloa, käyn punttisalilla, teen omia fysiikkaharjoituksia ja pyrin pitämään huolta riittävästä kehonhuollosta.

Esikuvat urheilussa?

Eva Wahlström ja koripalloilijana pakko laittaa Magic Johnson

Missä tunnelmissa ja minkälaisin odotuksin valmistaudut kisaan?

– Tuntuu hienolta lähteä pelaamaan MM-kisoihin ja uudella pelipaikalla. Jonkin verran jännittää pelipaikkakohtaisten toistojen vähyys, mutta onneksi edessä on vielä valmistava leiri. Mukana on monia uusia maita ja ensimmäinen vastustaja Iso-Britannia on itselle tuntematon vastustaja, mutta pelivideon perusteella tulevat kovaa ja vauhdilla tilanteisiin. Ottelu kerrallaan mennään ja innolla odotan tulevia kisoja, jotka ovat varmasti kovatasoiset.

Mitä henkilökohtaisia urheilullisia tavoitteita sinulla kisojen suhteen on?

– Ensimmäisenä tavoitteena oli pelipaikan lunastaminen kisajoukkueessa ja se toteutui uudella pelipaikalla hyökkäyksen puolella. Kovasti on tullut treenattua ja tavoitteena on päästä kokeilemaan ja näyttämään, että omat pelitaidot riittävät maailman parhaita maita vastaan. Tavoitteena on myös mitalipeleihin pääseminen ja pronssin kirkastaminen.
 

Pitelemätön salamannopea liike parhaimmillaan boksissa

 
Roosters Womenin hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja ei ihmettele Jenni Lindénin ja Maija Turpeisen valintaa maajoukkueeseen.

– Jenni Lindén on keskushyökkääjänä täysin pitelemätön, eikä turhaan tituleerattu Euroopan parhaaksi running backiksi. Jennin räjähtävyys, vikkelyys ja pelinlukutaito ovat aivan omaa luokkaansa ja hänen kompakti kokonsa yhdistettynä matalaan liikkeeseen ja vahvaan jalkatyöhön tekee hänestä äärimmäisen vaarallisen aseen hyökkäykselle.

– Maija Turpeinen on erittäin voimakas juoksija, jonka salamannopea liike on välillä jopa salakavalan vaivattoman näköistä. Maija löytää helposti pienimmätkin heikkoudet vastustajan boksissa eikä tarvitse kuin kapean rakosen karatakseen vastustajan maalialueelle.

Kivikataja ei epäile kaksikon taitoja isommissakaan ympyröissä.

– Ei ole epäilystäkään, etteivätkö Jenni ja Maija loistaisi rooleissaan Kanadan kentillä!

Puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne luottaa Anne Rasilahden pärjäämiseen myös uudella pelipaikallaan.

– Anne Rasilahti pelaa Roostersissa pääpelipaikkanaan puolustuksen tukimiehenä. Annen nopeutta, kokoa ja hyvää blokkaamista on haluttu käyttää maajoukkueessa nimenomaan keskushyökkääjänä. Anne sopii kummallekin puolelle palloa ja on parhaimmillaan mitellessään boxissa. Tsemppiä keskushyökkääjille kisoihin!
 
 
Suomi kohtaa MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Iso-Britannian 24.6. kello 21:30 Suomen aikaa.
 
Kisojen nettisivut
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen