International Bowl IX: Team USA vs. Team Nordic

Cowboysin kotiluola odottaa

Viime kaudella Vaahteraliigassa vahvasti esiin astuneilla Edward Vesterisellä ja Viljo Lempisellä on perjantaina edessään peli uransa hienoimmalla areenalla. Kaksikko on valittu edustamaan pohjoismaiden U19 yhteisjoukkuetta Team Nordicia International Bowl IX ottelussa Dallas Cowboysin kotikentällä AT&T Stadiumilla. Vastaan asettuu US Footballin valitsema lukiopelaajista koostuva U19 Team USA.

Tunnelmat ovat korkealla vaikka edessä on paljon uutta ja tuntematointa. Edward Vesterinen aikoo ottaa itsestään ja tapahtumasta kaiken irti.

– Matkaan mennään jännittävissä tunnelmissa. Odotan innolla AT&T Stadiumilla pelaamista, sekä muihin pohjoismaiden pelaajiin tutustumista. Urheilullinen tavoite on olla valmistautunut hyvin matkaa varten ja pitää keho parhaimmassa kunnossa lennon ja aikaeron jälkeen. Vastassa on selvästi kova vastus ja tavoitteenani on antaa parhaani kentällä ja oppia.

Vesterinen arvioi lähtökohtien matkaan olevan hyvät syyskauden harjoittelun jälkeen. Lisäpotkua harjoitteluun on antanut kokenut mentori.

– Syysharjoittelukausi on mennyt hyvin lukuun ottamatta pientä sairastelua. Okko Outisen treenaamana olen kehittynyt lihasvoimassa ja olen päässyt keskustelemaan ja oppimaan enemmän lajitekniikasta.

Viljo Lempinen on myös tyytyväinen syksyn harjoittelun antiin.

– Syysharjoittelukausi on sujunut hyvin. Olli Jussilan fysiikkatreenien ja paljon treenaamisen ansiosta fiilikset ovat ihan hyvät lähteä jo tässä vaiheessa kautta pelaamaan.

Oman mausteensa otteluun tulee antamaan lyhyt valmistutumisaika ja suurimmaksi osaksi tuntemattomat joukkuetoverit ja valmennus.

– Tunnelmissa on jännitystä mutta paljon intoa. Hienoa päästä kilpailemaan ja oppimaan uutta Dallasiin. Tavoitteeni kentällä ja harjoituksissa on antaa 100 % aina kun mahdollisuus siihen tulee. Oma joukkue ja vastustaja ovat vielä täysin vieraita, joten tässä vaiheessa ei voi kun keskittyä siihen, että laittaa omaa parasta peliin, Lempinen kuvaa valmistautumista edessä olevaan.

Edward Vesterinen #61

 

Team Nordic

Kansainvälisten ristiriitojen selkiintymistä odotellessa US Football toimii isäntänä yhdeksännen kerran järjestettävälle International Bowlille. Tapahtuma on järjestetty hieman erimuodoissa vuosien mittaan tarjoten mahdollisuuden tasonmittaukseen yhdysvaltalaispelaajien suhteen. Tänä vuonna ensimmäisen kerran esiintyvä Team Nordic on koottu Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pelaajista. Joukkueen päävalmentajana toimii Jim Criner. Joukkueeseen valittujen yhdeksän suomalaispelaajan lisäksi sinivalkoisia värejä edustaa joukkueen puolustuksenkoordinaattorina toimiva Tuomas Heikkinen.

Viljo Lempinen #28

Ottelu pelataan perjantaina 12.1.2017 kello 20:00 (08:00 PM) paikallista aikaa, 04:00 (13.1.) Suomen aikaa ja on nähtävissä suorana internetissä.

Helsinki Roosters toivottaa Edwardille ja Viljolle sekä koko Team Nordicille menestystä perjantain koitokseen!

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki