Jesse Jalosta Roosters Womenin päävalmentaja

2.2.2019

Roosters Womenin päävalmentaja, 37-vuotisen upean jenkkifutis-uran tehnyt Jarmo Lahti on ilmoittanut eläköityvänsä jenkkifutiksen parista, ja siirtyvänsä sidelinelta katsomon puolelle. Lahti on epäilemättä yksi jenkkifutiksen legendoista, jonka vaikutus lajin kasvamiseen ja kehittymiseen Suomessa ja Euroopassa on ollut kiistaton. Roosters Womenille Jarmo on ollut suuri esikuva, ja hän on omalla toiminnallaan vienyt omistautuneesti myös naisurheilua eteenpäin.

Lahden eläköitymisen myötä Roosters Women on saanut uuden päävalmentajan Jesse Jalon. Uusi kasvo punaisen perheen sivurajoilla ei Jesse suinkaan ole, sillä Jesse on aiemmin luotsannut mm. Roostersin U15-, U17- ja U19-joukkueita ja tällä hetkellä valmentaa myös väkivahvaa Roosters U20-joukkuetta.

Jalo on silmin nähden mielissään uudesta päävalmentajan pestistä:

”Otan innoissani tämän pestin vastaan! Päätös piti tehdä nopeasti, ja se oli helppo lopulta tehdä, kun seuran taustavoimat todella helpottavat asioita. Iso hatunnosto Jarmo Lahdelle, jonka saappaisiin nyt astun. Hän on tehnyt sellaisen jenkkifutisuran, joka hakee vertaistaan Suomessa. Jarmo todellakin ansaitsee eläkepäivänsä. Kaikkea hyvää Jarmolle ja kiitos yhteisistä vuosista Roosters-organisaatiossa!”, kiittelee Jalo.

Muista joukkueista Jessellä on kokemusta jo lähes 20 vuoden ajalta niin pelaamisen kuin valmentamisenkin parissa. Roosters Womenin päävalmennuksen lisäksi Jesse tulee vastaamaan myös hyökkäyksen koordinaattorin tehtävästä kaudella 2019.

”Naisten joukkue saa minusta varmasti innokkaan ja innostavan valmentajan, joka uskoo yhdessä tekemisen voimaan ja hyvään joukkuehenkeen. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos on kivaa lähteä treeneihin ja nähdä joukkuekavereita niin silloin olemme vahvoilla joukkueena – silloin on mahdollisuus mihin vain! Pelillisesti meidän on turha tehdä asioista liian monimutkaisia: tehdään yksinkertaisia asioita, mutta tehdään ne hyvin ja huolellisesti.”

Jalo on aloittanut valmentaja-uransa tohinalla ja kasaakin nyt lisää valmennustiimiä ympärilleen, jotta jokaisella pelipaikalla on mahdollisuus kehittyä ja harjoitella Vaahteraliigan vaatimalla tasolla.

”Nyt alkaa todellinen joukkueeseen tutustuminen ja loppustaffin kasaaminen. Valmentajakollegani Joni Niskanen Roostersin U20-joukkueen staffista otti myös haasteen vastaan, ja liittyi kanssani naisten valmennukseen. Tällä hetkellä neuvottelut ovat käynnissä muutaman muunkin valmentajaehdokkaan kanssa. Jos olet kiinnostunut liittymään punaisen perheen valmennukseen tai pelaajaksi niin ota rohkeasti yhteyttä!”

Tervetuloa joukkoon, Jesse ja Joni!

Jessellä on pitkä tausta juniorivalmennuksessa. Kuvassa vasemmalla. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Roosters Women harjoittelee Talin jalkapallohallissa maanantaisin klo 21.00, torstaisin klo 20.30 ja sunnuntaisin klo 18.30 (10.2. alkaen). Jos jefukärpänen kutkuttelee, tartu tilaisuuteen ja tule mukaan treeneihin! Mukaasi tarvitset liikuntavaatteet, vesipullon ja roppakaupalla reipasta mieltä! Mikäli mieleesi nousee kysyttävää, olethan meihin yhteydessä Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostilla (women@helsinkiroosters.com).

Teksti: Minna Miettinen