Kauden kynnyksellä I

8.5.2019

Lähdetään aina pelaamaan voitosta!

Naisten Vaahteraliiga 2019 on vihdoin pyörähtämässä käyntiin, ja Roosters Womenin päävalmentaja Jesse Jalo aistii sen joukkueessaan.

– Viimeistä viikkoa viedään kauden aloituksen suhteen, ja sen kyllä huomaa kaikista. Alkaa olemaan semmoinen mukava jännitys päällä – ja se on hyvä. Kovasti vielä hiotaan hyökkäyksen puolella ajoituksia ja kuvioita kuntoon. Kovasti olisi haluttu pelata harjoitusottelu ennen kauden alkua, mutta emme saaneet vastustajaa valitettavasti. Ensimmäinen ottelu (Tampere) Saintsia vastaan tulee olemaan varmasti haastava.

Naisten Vaahteraliigassa pelaa kuusi joukkuetta, ja kaksinkertainen sarja tietää neljää lisäpeliä viime kauteen verrattuna. Joukkueen talvikausi ei ole ollut kaikkein suoraviivaisin ja Jalo on keskittynyt valmennusryhmänsä kanssa luomaan vankkaa perustaa pitkää kautta varten.

– Meidän systeemit ovat sen takia hyvin yksinkertaiset näin alkukaudesta, että saamme varmuutta peruspeleihimme. Jännä nähdä, minkälaiseen hyökkäykseen vastustaja on valmistautunut meidän suhteen. Mutta aika erilaista on, mihin on totuttu ja loput selviää Velodromin tekonurmella. Ensimmäiset ottelut ovat yleensä vähän hapuilevia, ja uskon, että ottelu ratkeaa yksilösuorituksiin. Toivon, että saadaan hyvä ja ehjä alku kaudelle ja päästään jatkamaan tätä projektia hyvältä pohjalta.

Odottavissa tunnelmissa kauteen on lähdössä myös puolustuksen koordinaattori Joni Niskanen.

– Tunnelma on odottava. Vaikka talvi ja kevät on treenattu hyvin, niin aina kauden ensimmäinen peli kertoo todellisen lähtötason. Puolustuksessa meillä on ollut teemana tehdä asiat yksinkertaisesti ja sitä kautta luoda mahdollisuudet onnistumisille. Puolustusta tullaan testaamaan vastustajien toimesta lujaa, mutta uskon, että olemme valmiita haasteeseen!

– Jokainen vastustaja on kova ja aina halukas voittamaan punaisen, mutta sen me jo tiedämmekin. Me pidetään pää kylmänä, keskitytään omaan tekemiseen ottelu kerrallaan ja lähdetään aina pelaamaan voitosta, Niskanen summaa.

Kuuma jefukesä edessä! Kausi avataan pelillä Tampere Saintsia vastaan sunnuntaina 12.5. klo 15:00.
Kuva: EkiTee Photography

 

Porukka tulee kesän aikana antamaan kaikkensa peleissä!

Pelaajatkin viimeistelevät peli-ilmettään hyvissä tunnelmissa. Viime kauden alussa yllättäen pelinrakentajan paikalta itsensä löytäneen Janina Virtasen harjoittelukausi ei tosin ole sujunut lyhimmän matkan kautta.

– Opiskelujen takia olen ollut syksystä lähtien Oulussa, joten yhteisten harjoitusten määrä on jäänyt vähiin. Kuitenkin omatoimiset harjoitukset ja harjoitusleirit lohjalaisten kanssa olivat oikein onnistuneita. Joukkue on kokenut paljon muutoksia, sekä valmentaja-, että pelaajapuolella, mutta odotamme kauden alkua innolla. Vastaan tulevat joukkueet ovat varmasti hyvin valmistautuneita ja valmiita taistoon.

Linjoissa molempiin suuntiin pelannut Henrika Stjernberg palaa välivuoden jälkeen takaisin joukkueeseen, ja odottaa innolla hyvän joukkue-energian purkautumista kesän otteluissa.

– Tunnelma on hyvä. Vaikka rosteri on ollut pieni, ja ollut kaikenlaisia muutoksia matkan varrella, tekemisen meininki on pysynyt. Joukkueessa on sopiva sekoitus ns. ”konkareita” ja uudempia pelaajia. Joukkueessa löytyy todella paljon hyvää energiaa, ja uskon 100 % että porukka tulee kesän aikana antamaan kaikkensa peleissä ja tsemppaamaan toisiaan viikosta toiseen. Uskon, että kesän aikana tullaan näkemään todella paljon hyvää fudista! Kaikissa joukkueissa on paljon kovia pelaajia ja varmasti tullaan näkemään paljon hienoja yksilö- sekä joukkuesuorituksia. Odotan innolla minkälaiseksi tämä kesä kehittyy!

Linjan vasenta puolta ”blinsidea” tulee jälleen turvaamaan vankkumaton luottokaksikkomme välivuodelta palaava Stjernberg sumon EM-pronssiakin voittanut Koskenniemi.
Kuva: Anu Tiilikainen

Täysillä mennään koko kööri! Tästä tulee hieno kausi!

Eveliina Mononen tuntee joukkueessaan kasvaneen vahvan taisteluhengen.

– On tehty paljon töitä, ja nyt taas nähdään kuinka pitkälle sillä mennään. On paljon kehittymistä yhdessä pelaamisessa ja muutama uusi kasvo. Lohjan farmisopimuksen kautta on myös saatu sekä osaamista, että hyviä tyyppejä mukaan jengiin. Joukkue on hioutunut tiiviiksi haasteellisen off-seasonin aikana ja taisteluhenki on vahva.

– Vaarallisia joukkueita jokaikinen. Kaudesta tulee varmasti haastava, mutta lopputuloksena saadaan varmasti viihdyttävää jenkkifutista, arvioi Mononen tulevaa kautta.

Kaudella 2018 Roosters Womenin puolustuksessa debytoinut Aada Nwajei on lähdössä erittäin hyvissä tunnelmissa kohti uutta pelikautta.

– Tunnelma harjoittelukauden jäljiltä on superhyvä! Totta kai varmasti meillä kaikilla on ollut niitä hetkiä, kun voivotellaan että olisi voinut tehdä enemmän sitä sun tätä. Mutta nyt kun katsoo taaksepäin, niin itsellä on kyllä tullut treenattua kovemmin kuin koskaan aikaisemmilla harjoittelukausilla. Kauden 2019 joukkue vaikuttaa sitkeältä sekä pieneltä ja pippuriselta. Enempi määrä pelaajia tietysti aina kelpaisi kenelle tahansa, mutta tällä on nyt mentävä ja todellakin mennään ja lujaa! Olemme saaneet mm. Lohjan farmista apuja.

Vaikka valmennuskuviot hieman hämmensivät menoa harjoittelukauden keskellä, nuori pelaaja kiittää uuden valmennuksen panosta joukkueen valmistamisessa kauteen.

– Valmennushan meillä meni täysin kokonaan uusiksi harjoituskauden alussa. Saimme kuitenkin tilalle aivan upean valmennuksen! HC Jesse Jalo on ottanut hommat hienosti haltuun näinkin lyhyessä ajassa meidän kanssa. Siinä oli kaikille alkuun tosi paljon uutta ja hankalaa, kun oli uudet valmentajat meille pelaajille ja uudet pelaajat taas valmentajille.

Kovin vastustaja on Nwajein veikkauksissa selvillä, muut ovat vielä hieman arvoituksia.

– Naisten Vaahteraliigan vastustajajoukkueista tuntuma on melko sama, kuin viime kaudella. Wolverines tulee olemaan kovin luu meitä vastaan. Sitten tietysti Steelers sekä Trojans ovat ihan uutta kauraa, kun vasta nousivat liigaan. Tämäkin mysteeri selviää pian.

Joukkueensa asenteesta Aada Nwajeilla ei ole epäilystäkään.

– Täysillä mennään koko kööri sitä päin mitä vastaan tulee! Tästä tulee hieno kausi!

Naisten Vaahteraliigassa pelaavat kaudella 2019 Roosters Womenin lisäksi Helsinki Wolverines Ladies, Kuopio Steelers Naiset, St. Petersburg Valkyries, Tampere Saints Naiset ja Turku Trojans Women. Roosters Womenin kausi alkaa Helsingin Velodromilla sunnuntaina 12.5. kello 15:00 Tampere Saintsia vastaan. Liput 5 euroa.

Mikäli et pääse paikan päälle katsomaan kauden avauspeliä, voit osallistua pelitunnelmaan live-streamin välityksellä Solidsportin kautta. Liittymällä kannattajajäseneksi näet kaikki kotipelit (Roosters Women ja Roosters juniorit) viiden euron kuukausihinnalla – yksittäisen pelin tilaajille hinta on kolme euroa per peli.

Linkki sunnuntain kauden aloittavaan Roosters – Saints -peliin: https://solidsport.com/helsinkiroosters/watch/roosters-saints-naisten-vaahteraliiga

Teksti: Pekka Lylyharju