Kauden kynnyksellä II

10.5.2019

Kovaa pelaamista läpi kauden!

Roosters Womenin kapteeneina tulevalla kaudella toimivat Mari Jääskelä, Riikka Koskenniemi, Elli Metsola ja Hilkka Rahkonen. Kaksi kautta Lohja Lionessesissa pelannut Elli Metsola on uuden edessä kauden 2019 pyörähtäessä vihdoin käyntiin.

– Harjoittelukauden jälkeen henkilökohtaisesti on vähän kaksijakoinen tunnelma. Takana on ensimmäinen off-season Roostersin matkassa, ja on ollut tosi upeaa harjoitella motivoituneiden ja taitavien urheilijoiden mukana. Se on varmasti tuonut omaankin tekemiseen ihan uudella tavalla lisää pontta. Toisaalta leirejä lukuun ottamatta ei ole aina päästy treenaamaan 11 vs. 11, ja valmentajienkin kanssa päästiin kunnolla vauhtiin vasta helmikuussa. Joillekin asioillehan ei mitään mahda, mutta kiva päästä pelaamaan Naisten Vaahteraliigaa ja kokemaan millä tasolla Suomen parasta jefua pelataan!

– Kauden 2019 joukkue on pieni, mutta sisukas. Olen täysin varma, että jokainen pelaaja antaa kentällä kaikkensa, vaikka moni saa todennäköisesti pelata kumpaankin suuntaan. Toivottavasti valmennusryhmä saa pidettyä pelaajiston positiivista virettä yllä. Lohjalaisten kanssa solmittu farmisopimus tuo kentälle toivottavasti lisää intoa ja peli-iloa, sekä tietenkin lisää pelaajia. Kivaa päästä pelaamaan myös entisten joukkuekavereiden kanssa, Metsola kiittelee yhteistyötä Lohja Lionessesin kanssa.

Hän ei usko muidenkaan joukkueiden levänneen laakereillaan tai tarjoavan helppoja pelejä.

– Tuntuma vastaan tulevista joukkueista on, että joka puolella on tehty kovasti hommia pitkin talvea. Sarjanousijoilla on hyvä henki päällä ja on täysin mahdollista, että he menevät liigassa pitkälle jo tänä vuonna. Roosters lähtee jokaiseen peliin voittamaan, mutta yhtään helppoa peliä ei kesällä takuulla ole edessä.

Aikaisemmin keväällä Sumon EM-pronssille kamppaillut Riikka Koskenniemi odottaa malttamattomasti tositoimiin pääsemistä myös soikean pallon parissa viheriöillä.

– Off-season oli hieman haastava pienen pelaajaringin ja valmentajavaihdosten myötä. Mutta nyt kun hommat on saatu pyörimään, niin eihän tässä malttaisi enää odottaa kauden alkamista. Kiva päästä vihdoinkin mähisemään ja tottakai näkemään jefukavereita. Vaikka joukkueen koko onkin pääluvultaan pieni, niin pelaajat vaikuttavat sisuuntuneilta ja määrätietoisilta.

Yksi täysin uusi joukkue piristää tulevaa kesää ja Koskenniemi ennakoi tiukkoja kamppailuja läpi kauden.

– Vastassa on sekoitus viime kausilta tuttuja joukkueita sekä uutena Kuopio Steelers. Jokainen joukkue varmasti antaa parastaan, joten mikään peli ei tule olemaan tulokseltaan varma suuntaan tai toiseen. Tiedossa on siis monipuolisia vastustajia ja kovaa pelaamista läpi kauden.

Riikka Koskenniemi. Kuva: EkiTee Photography

Meidän yli ei juosta!

Myös Mari Jääskelä on valmis kesän mähinöihin.

– Mukavaa päästä taas tosi toimiin ja kamat päällä mähisemään kentälle pitkän harjoittelukauden jälkeen. Kapealla rosterillahan me ollaan kauteen lähdössä, ja täytyy pysyä realistisena, mutta yritetään ottaa ilo irti pienistäkin onnistumisista ja pyrkiä nousujohteisuuteen! Meillä on aika erilainen joukkue aiempiin kausiin verrattuna. Isoja muutoksia on tapahtunut, niin pelaajissa, kuin myös valmennuksessa. Vähän jännittää, miten saadaan joukkue hitsautumaan yhteen kauden aikana. Odotan, että nuoremmat pelaajamme pääsevät ottamaan isoja kehitysaskelia kesän aikana ja näyttämään taitonsa kentällä.

Jääskelä toivottaa uudet joukkueet tervetulleeksi ja veikkaa mielenkiintoista kautta 2019.

– Kovia joukkueita siellä on taas vastassa ja toisiinsa verrattuna aika erilaisiakin. Mukavaa vaihtelua saada mukaan myös Kuopion ja Turun joukkueet. Uskoisin, että tänä kesänä on tulossa mielenkiintoinen sarja, jossa kärkipaikasta käydään varmasti kovaa kamppailua.

Hilkka Rahkonen odottaa mielenkiinnolla Trojans Womenin ja Steelers Naisten vaikutusta Naisten Vaahteraliigaan kauden mittaan.

– On hauska nähdä, miten Turku ja Kuopio tulevat sekoittamaan pakkaa. Turussa on ainakin paljon kovia pelaajia ja he dominoivat divarissa viime kaudella. Kuopion joukkue on itselle ainakin tuntemattomampi, mutta ymmärtääkseni he ovat panostaneet kyllä Vaahteraliiga-debyyttiinsä ihan tosissaan. Maajoukkueleireillä näkee paljon heidän pelaajiaan, että kyllä sieltäkin taitoa ja kovuutta löytyy.

– Uskon, että Pietari on jatkanut nousujohteista kehitystä lajiosaamisessa ja varmasti on mitalitaisteluissa mukana. Wolverines nyt on yhtä kova kuin ennenkin, sitä on pakko arvostaa. Tampereen kohtalo on hiukan pimennossa, mutta toivon, että he ovat kääntäneet viime kauden epäonnistumiset tämän kauden onnistumisiksi ja jatkaneet kovaa työtä, Rahkonen arvioi viimekauden vastustajia.

– Nyt kun harjoittelukausi on saatu päätökseen ja voidaan aloittaa pelikausi, niin tunnelma on ihan hyvä. Meille on varmasti jokaiselle aika selvää millainen joukkue me olemme ja mitkä on realistiset tavoitteet kaudelle. Ongelmia on ollut aika paljon läpi talven. Pelaajia on vaihtunut ja myös valmennukseen tuli täysin uudet naamat kesken kauden. Tässä on nyt alkuvuosi mennyt tutustuessa puolin ja toisin ja yritetty löytää se yhteinen sävel. Valmentajat ovat joutuneet kovaan paikkaan yrittäessään kehittää pelikirjoja, mitkä toimisivat juuri meidän porukalla. Kaikkihan sen ymmärtää, että helppoa se ei ole ollut, hän pohtii harjoittelukauden käänteitä, mutta uskoo niiden vain kasvattaneen joukkueensa sisuvarastoja.

– Meidän 2019 vuoden joukkue on sekoitus uutta ja vanhaa, mutta enimmäkseen uutta. Paljon uusia ”pelintekijöitä” ja paljon uusia pelaajia. Kovan vastuksen lupaan kaikille. Raskaat ajat kasvattavat vain luonnetta ja meillä on todella sisukas joukkue. Olen ylpeä siitä, mitä meistä on tullut, Rahkonen toteaa Roosters Womenin kauden 2019 joukkueesta.

Hän lupaa vastustajille kivikovan vastuksen tulevana kesänä.

– Emme varmaankaan ole ennakkosuosikkeja, mutta meidän yli ei juosta.

Naisten Vaahteraliigassa pelaavat kaudella 2019 Roosters Womenin lisäksi Helsinki Wolverines Ladies, Kuopio Steelers Naiset, St. Petersburg Valkyries, Tampere Saints Naiset ja Turku Trojans Women. Roosters Womenin kausi alkaa Helsingin Velodromilla sunnuntaina 12.5. kello 15:00 Tampere Saintsia vastaan.

Mikäli et pääse paikan päälle katsomaan kauden avauspeliä, voit osallistua pelitunnelmaan live-streamin välityksellä Solidsportin kautta. Liittymällä kannattajajäseneksi näet kaikki kotipelit (Roosters Women ja Roosters juniorit) viiden euron kuukausihinnalla – yksittäisen pelin tilaajille hinta on kolme euroa per peli.

Linkki sunnuntain kauden aloittavaan Roosters – Saints -peliin: https://solidsport.com/helsinkiroosters/watch/roosters-saints-naisten-vaahteraliiga

Teksti: Pekka Lylyharju