Kimi Linnainmaa tekee paluun Helsinki Roosters paitaan ja Vaahteraliigaan

Kimi Linnainmaa tekee paluun Helsinki Roosters paitaan ja Vaahteraliigaan.

Viimeksi kaudella 2018 Vaahteraliigaa pelannut Kimi Linnainmaa palaa tuttuun punaiseen Helsinki Roosters pelipaitaansa (#32) ensi perjantaina 21.8. klo 17.30 Käpylän Velodromilla pelattavassa Vaahteraliiga ottelussa Vaasa Royalsia vastaan. Linnainmaa ”kärsi” edellisen viikon Porvoo Butchers- ottelussa siirtomääräysten mukaisen karenssiottelun ja näin ollen on edustuskelpoinen Royals otteluun, joka on Roostersin pudotuspelipaikan sekä kotiedun kannalta äärimmäisen tärkeä ottelua.

Kaudella 2018 Linnainmaa otti yhdeksässä pelaamassaan runkosarjaottelussa 36 kiinniottoa joilla eteni 737 yaardia tehden joukkueellensa 12 touchdownia.

Kauden 2018 jälkeen Linnainmaa on ollut osa Kanadan ammatilaisliiga CFL:n  Toronto Argonautsin organisaatiota. Hän on odottanut Suomessa päätöstä tulevasta CFL kaudesta, joka näillä näkymin jää toteutumatta, jonka myötä hän voi palata kasvattajaseuransa riveihin.

Hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen on tyytyväinen Kimi Linnainmaan paluusta ja kommentoi tilannetta seuraavasti:

”Ei paljon muuta vaihtoehtoa ole kuin olla äärimmäisen tyytyväinen, että saadaan Kimi loppukaudeksi mukaan. Saadaan Euroopan kovimpia jenkkifutaajia mukaan tuomaan räjähtävyyttä hyökkäykseen. Hän pystyy tekemään maalin joka kerta palloon koskiessaan. Kimi on treenannut meidän kanssa läpi talven ja kesän, niin sisäänajo on myös normaalimpia helpompaa tässä vaiheessa mukaan tulevalle. Kimi myös tuntee jo koko pelikirjan.”

Päävalmentaja Juha Hakala on innoissaan Linnainmaan paluusta:

”On erittäin hienoa saada Kimi takaisin Roostersiin. Kimi on ollut tärkeä osa joukkuetta useampana aikaisempana kautena. Kaikki tietävät, kuinka äärimmäisen hyvä pelaaja hän on, mutta sen lisäksi nuoresta 26-vuoden iästä huolimatta hän tuo tullessaan todella paljon kokemusta ja johtajuutta, mitä nuori pääsääntöisesti kotimaisista pelaajista koostuva joukkueemme kaipaa. Kimi pystyy omalla esimerkillään nostamaan koko joukkueen tasoa.”

 

Kimi Linnainmaa

 

Nyt jos koskaan onkin aika tulla Velolle kannustamaan Roostersia ja toivottamaan Kimi lämpimästi tervetulleeksi takaisin pelikentille!

 

Teksti ja kuva: Roosters media