Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Camp Klaukkala II

22.3.2018

Pohja on valettu ja se on kunnossa

Roosters Womenin Naisten Vaahteraliiga-joukkueen toinen minileiri 17.3. Klaukkalan NJS Areenalla sai hyökkäyksenkoordinaattori Teemu Kuusiston tyytyväiseksi.

– Joukkueella on hyvä henki. Osa pelaajista kuntouttaa hieman vammoja tällä hetkellä, mikä toki aavistuksen vaikuttaa treenaamiseen. Mutta kaikilla nyt sivussa olevilla on hyvä ennuste saada paikat kuntoon ennen kauden alkua, joten en ole siitä niin huolissani.

Pelaajilla alkavat perusasiat olla kunnossa, ja Kuusisto voi keskittyä hyökkäyksen kuvioiden viimeistelyyn.

– Hyökkäyksessä alkaa olla peruspelit aika hyvin hanskassa ja nyt lisäämme vielä mausteita päälle pikkuhiljaa ennen kautta – toki myös vielä kauden aikanakin hieman. Pelaajat ovat hyvin omaksuneet hyökkäyksen perusteet. Yksityiskohdat ja sopeutukset ehditään vielä helposti saada kuntoon harjoituksissa ja harjoituspeleissä ennen kuin tositoimet koittavat.

Puolustuksen monessa liemessä keitetty apuvalmentaja Jorma Hytönen oli Klaukkalan lauantain jälkeen vaikuttunut monen pelaajan suorituksista.

– Tunnelmat joukkueesta on odottavat. Uudistunut systeemi ja uudet pelaajat vaativat vielä toistoja, jotta saadaan pelaaminen menemään reagoinnin tasolle. Ajatteluhan on puolustajilta kielletty – siis pelikentällä. Mukava on kuitenkin ollut havaita, kuinka uudet pelaajat ja loukkaantumisilta palanneet pelaajat kehittyvät joka harjoituksessa ja henki on hyvä. Muutamien pelaajien harppaus eteenpäin sekä johtajuudessa että urheilullisuudessa on ollut sitä luokkaa, että odotan mielenkiinnolla minkälaisen kauden tekevätkään.

– Kun kaiken lisäksi joukkueen hyökkäys on pullollaan taitoa, nopeutta ja Kuusiston tuomaa viekkautta, pääsee puolustus jokaisessa harjoituksessa pelaamaan kovaa hyökkäystä vastaan. Ja pelaaminen parhaita vastaan kehittää eniten, Hytönen toteaa.

Hän painottaa pelaajien ja valmentajien keskittymistä omaan tekemiseensä jäljellä olevissa harjoituksissa ennen kauden alkua.

– Uusien systeemien sisäänajo jatkuu tästä eteenpäin kohti kautta. Jokainen treeni on myös haaste pelaajalle ja valmentajalle, sillä treenejä ei ole enää numerollisesti ennen kesää hirveästi jäljellä. Jokainen treeni on siis kaikille mahdollisuus kehittää itseään ja muita: siksi jokaiseen tilaisuuteen tulee keskittyä tosissaan, mutta ei vakavissaan. Kun vielä lähiviikkoina taas palaa lisää pelaajia ruotuun, niin uskon että valmistuminen tästä vain paranee.

Hyökkäyksen puolella loppukevät ei enää suuria muutoksia tuo, ja Teemu Kuusisto arvioi paketin olevan hyvin kasassa, mutta loppuhiomista vaille.

– Kuten todettu, pohja on valettu ja se on kunnossa. Nyt tulee sitten pieniä lisäyksiä lähes joka viikko pohjan päälle, jotta pystytään reagoimaan kesällä erilaisiin tilanteisiin. Meillä on jotain millä hyökätä mihin tahansa osaan kenttää jo nyt sisällä, joten mitään radikaalia ei enää tarvita. Play-actionit ovat pitkälti sisällä, mutta niistä tarvitaan vielä toistoja ajoituksen puolesta. Screenit ovat ehkä isoin yksittäinen kokonaisuus, joka tulee vielä mukaan uutena ennen kautta. Ja ehkä sinne muutama kikkapelikin saadaan mahtumaan.

Siistiä päästä pelaamaan kovia vastustajia vastaan

Klaukkalassa oli jälleen myös pelaajia yhteistyöseura Kouvola Indiansista ja Soile Mannila oli iloinen heidän panoksestaan. Leiri otettiin tosissaan ja hän odottaa vielä viimeisten viime kauden kolhuja parantelevien joukkuekavereitten paluuta.

– Ollaan saatu hyvin uusi pelikirja sisään ja joka treeneissä näkyy oppimista. Hyvä, että saatiin Kouvolasta täydennystä, niin oli hyökkäyksessäkin helpompi hahmottaa pelejä kun edessä oli lähes täysin puolustus. Pitkän talven jälkeen kauden alun lähestyminen on motivoinut porukkaa treenaamaan entistä kovemmin ja leirilläkin tekeminen otettiin vakavasti ja keskittyen. Vielä kun saadaan viimeisetkin edellisen kauden vammat kuntoutettua, niin varmaan jo ulkokentille siirryttäessä päästään kunnolla vauhtiin.

Mari Jääskelä oli tyytyväinen leirin tarjoamien toistojen määrään ja uskoo loppumausteiden tuovan hyvän lopputuloksen

– Hyökkäyksen tekemisestä leirillä jäi itsellä tosi hyvä fiilis. Päästiin tekemään paljon toistoja joukkueena ja peruspelit alkaa olemaan jo aika hyvin hallussa. Pientä hiomista on vielä esim. ajoitusten kanssa, mutta nämä paranevat kokoajan, kun vaan saadaan toistoja alle. Kokonaisuudessaan tuntuu, että pelaajat ovat päässeet hyvin Teemun johdolla sisälle pelikirjaan ja meillä on hyvää kommunikointia hyökkäyksessä. Nyt kun pohja on rakennettu hyvin, niin voidaan alkaa lisäillä mausteita ja tuoda kaikkea uutta ja kivaa mukaan pelikirjaan.

Myös Jääskelä oli iloinen kouvolalaisten osallistumisesta leirille.

– Harmittavasti osa meidän pelaajista parantelee vielä vammojaan, eivätkä ole päässeet osallistumaan treeneihin. Onneksi on saatu kuitenkin leirille ja lajitreeneihinkin täydennystä Kouvolan pelaajista – iso kiitos siitä heille!

Seuraavaksi Mari Jääskelän odotuslistalta löytyy huhtikuun alussa harjoitusleiri Lohja Lionessin kanssa, jossa harjoitellaan jo kuvioita pelinomaisesti.

– Parin viikon päästä meillä on scrimmage, jolloin päästään päivittämään tilanne ja näkemään, kuinka hyökkäys toimii ja missä meillä on parannettavaa. Sen jälkeen seuraava etappi on kansainvälinen turnaus, jota itse odotan todella mielenkiinnolla. Siistiä päästä pelaamaan kovia vastustajia vastaan!

– Leiristä jäi mahtavat fiilikset, uusia pelaajia ja pelejä ollaan hyvin saatu ajettua sisään. Erityisen tärkeää oli tässä leirissä että otettiin tosi paljon pelejä. Löydettiin linjan kanssa blokit kohdilleen ja uusille linjapelaajille toistoja, Sanna Honkanen pohti tyytyväisenä leirin antia.

Myös hän odottaa Lohjan leiriä malttamattomasti.

– Seuraavaksi onkin vuorossa scrimmage Lohjaa vastaan parin viikon päästä. Varmaan tulee hauskaa, kun päästään treenaamaan sellaista joukkuetta vastaan, jota vastaan ei olla koskaan pelattu. Ja noin kuukauden päästä onkin sitten meidän oma neljän joukkueen turnaus Velolla. Turnausta odotan jo innolla koska viimein pääsee taas pelaamaan ja kauden alku taas lähempänä.
 

Roosters Womenin valmistautuminen Naisten Vaahteraliiga-kauteen 2018 jatkuu täydellä vauhdilla. Joukkueen seuraava askel on scrimmage, eli peliharjoitus Lohja Lionessia vastaan 8.4. Lohjalla.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen