Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Camp Klaukkala I

1.2.2018

Iso juttu

Roosters Womenin Naisten Vaahteraliigajoukkue piti ensimmäisen minileirin 27.1. Klaukkalan NJS Areenalla. Tiiviin leiripäivän anti oli hyökkäyksenkoordinaattori Teemu Kuusiston mielestä ajankohtaan nähden erittäin positiivinen.

– Tosi hyvin meni. Ihan tällainen perinteinen meininki ollut kuitenkin tässä talvitreenien aikana, ettei joka treeneissä ole täysiä settejä paikalla ja vähän joutuneet pelaajat paikkailemaan. Mutta nyt saatiin melkein täysmiehistö jalkeille ja näytti tosi hyvältä. Sanotaan että samat hommat mitä tehtiin kaksi päivää sitten treeneissä, niin käytännössä oli saatu korjattua jo tähän. Saatiin tosi hyvää nauhaa, eli tosi hyvä treeni. Me ollaan kuitenkin vasta tammikuussa, niin nyt alkaa perusasiat olla aika hyvin sisällä. Kyllä nämä minicampit on iso juttu.

Roosters Women jatkaa yhteistyötä Kouvola Indiansin naisten joukkueen kanssa tulevallakin kaudella. Klaukkalaan olikin saapunut myös kouvolalaispelaajia ja Indiansin joukkueenjohtaja Birgitta Lindholm seurasi tyytyväisenä leirin tapahtumia.

– Oikein hyvältä näyttää. Meiltä on paljon uusia. Siellä on lähes kaikki muut paitsi Satu Suninen ja Carola Lindholm, jotka ovat pelanneet viime vuonna Roostersissa ja pelanneet jo vuosia. Sonja Kirmanen, joka on 17, on pelannut nyt toista vuotta ja neljä muuta on ihan juuri aloittaneita. Kyllä he tuolla näyttävät menevän ihan hienosti. Hyvältä näyttää.

Joukkueiden välinen yhteistyö on toiminut hyvin ja Lindholm naurahti, ettei ehkä naisten pukiessa aikoinaan täydet varusteet päälle olisi arvannut tätä.

– Roostersin kanssa ihan loistavasti. Ei paremmin voisi sujua. Nyt naisethan on pelannut kymmenen vuotta sarjaa ja itse kun aikanaan 2008 on pelannut Roostersia vastaan, niin ei olisi voinut kuvitella että täällä nyt yhdessä tehdään.


Hyvä fiilis jäi

Roosters Womenin pelaajisto on jonkin verran uusiutunut ja viime kaudesta on kasvoja vaihtunut. Roosters Womenin pelinrakentajana toiminut Carola Lindholmilla oli hyvä tunnelma harjoitusten päätyttyä ja hän arvioi palojen pikkuhiljaa asettuvan paikoilleen.

– Tosi hyvä. Paljon on porukkaa uusiutunut ja tullut uusia kasvoja ja hyvin ollaan saatu näin vähässä ajassa kuviot kuntoon.

– Hyvä fiilis jäi, kun oli porukkaa. Saatiin lisävahvistuksia Kouvolasta ja saatiin hyviä toistoja tehtyä, niin hyvä maku jäi, summasi konkari Essi Rivinoja leiripäivän annin.

Ronja Åkerblom pelasi edellisen kauden U-15 poikien kanssa. Syksyllä tapahtunut siirtyminen naisten joukkueeseen on mennyt sujuvasti.

– Ihan jees. Uutta treeniä, vähän erilaista ja kovempaa tasoa.

Klaukkalan lauantai-illasta hän sai hyvin lisäoppia.

– Hyvää treeniä. Tässä pääsee tekemään kunnolla pelejä ja pääsee lukemaan peliä vähän enemmän ja oppii siitä sitten.

Roosters Womenin valmistautuminen naisten vaahteraliigakauteen 2018 jatkuu täydellä vauhdilla. Joukkueen seuraava tiivistahtinen leiripäivä vietetään Klaukkalassa 17.3.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen