Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Heli Harjanne uusi päävalmentaja

Teemu Kuusisto hyökkäyksen koordinaattoriksi

 
Roosters Womenin päävalmentajaksi on nimetty viime kauden puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne. Harjanteen valmennusryhmään on varmistunut kolme nimeä, viime talvena pelinrakentajia valmentanut Teemu Kuusisto toimii tulevana kautena hyökkäyksenkoordinaattorina ja toissavuonna pelaajauransa päättänyt Anna Tanskanen ryhtyy keskushyökkääjien valmentajaksi. Viimekauden valmennusryhmästä Jorma Hytösen jatko puolustuksen takakentän valmentajana on vahvistunut. Muilta osin valmennusryhmän kokoaminen jatkuu. Joukkueen johdossa Jarmo Lahti tulee toimimaan general managerina ja Auli Vanhoja joukkueenjohtajia.
 
Heli Harjanne, kuva Roosters Media

Heli Harjanne, mikä sai tarttumaan päävalmentajan tehtäviin?

– Joukkueen pelaajarunko on hyvä, sekä lajin perustaidot ja fyysiset ominaisuudet ovat hyvällä tasolla. Haluan omalla panoksellani olla vielä terävöittämässä joukkueen tekemistä. Haluan tukea jokaista uskaltamaan entistä rohkeammin haastamaan itseään. Meillä tulee olemaan yksi yhteinen punainen lanka, johon sitoudumme. Tämän toteuttaminen tulee vaatimaan minulta vahvaa visiota sekä omistautumista tehtävään.

 Miltä valmennusryhmä näyttää tällä hetkellä ja mitä suunnitelmia sen suhteen / täydentämiseksi?

– Ensi kauden valmennustiimin kasaaminen on hyvässä vauhdissa ja palaset alkavat löytää paikkaansa, jotta uudistukset voidaan ajaa sisään. Teemu Kuusisto tulee nyt vielä vahvemmassa roolissa hyökkäyksenkoordinaattorina mukaan uuteen kauteen. Kokenut Kuusisto jalkauttaa hyökkäykseen määrätietoisen tekemisen ja suoritusvarmuuden.

– Teemun lisäksi on varmistunut, että Anna Tanskanen siirtyy nyt yhden välivuoden jälkeen pelaajasta valmentajaksi, mistä olen erittäin tyytyväinen. Anna Tanskasella on vahva pelaajatausta sekä tukimiehen että keskushyökkääjän pelipaikoilta ja hänellä on paljon annettavaa pelipaikkavalmentajana.

– Hienoa että Joppe on mukana uudella kaudella ja jatkaa puolustuksen takakentän kanssa työskentelyä. Hänellä on myös laaja tieto-taito opettaa erikoisjoukkueiden pelaamista, jossa meillä löytyy parannettavaa.

Mitä ajatuksia talvikauden suhteen?

– Talvikauden harjoittelu on jo lähtenyt hyvin käyntiin. Talvikaudella tullaan erityisesti panostamaan fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, tekniikka klinikoihin sekä tehokkaisiin leireihin. Nämä ovat osoittautuneet toimiviksi edellisiltä kausilta ja ne halutaan tuoda mukaan tällekin kaudelle.
 

Teemu Kuusisto, kuva SAJL

Teemu Kuusisto, mikä sai tarttumaan Roosters Womenin hyökkäyksenkoordinaattorin tehtäviin?

– Pitkälti samat syyt, miksi lähdin mukaan viime vuonna pelipaikkavalmennukseen talvikaudelle: hyvin hoidettu organisaatio, laadukkaasti valmennettu joukkue ja ennen kaikkea laaja, kova ja motivoitunut pelaajarinki. Hyvä organisaatio mahdollistaa sen, että valmentaja voi keskittyä valmentamiseen. Pitkään jatkunut laadukas valmennus joukkueessa takaa sen, että asioita ei tarvitse pelaajien kanssa aloittaa alusta. Pystytään ajamaan nopeastikin uusia asioita sisään ja hienosäätämään tekemistä aina vain paremmaksi ja paremmaksi.

– Valmentajalle tärkeintä on kehittää pelaajia ja joukkuetta. Tämä ei kuitenkaan onnistu, jos pelaajilla itsellään ei ole halua kehittyä. Motivaatio ja halu kehittyä pitääkin lähteä pelaajista itsestään ja näistä pelaajista sitä kyllä löytyy. Tunnen joukkueesta monia pelaajia jo pidemmältä ajalta ja tiedän, että motivaatio on kunnossa. Ja vaikka motivaatio onkin se ykkönen, niin ei toki haittaa, että joukkueessa on kasapäin huippuosaamista jo nyt.

– Viimeisenä syynä nostaisin esiin Helin valinnan päävalmentajaksi. Minulla ja Helillä on pitkä yhteinen historia fudiskentiltä, vaikka näin kiinteästi emme olekaan ennen tehneet töitä yhdessä. Näkemyksemme fudiksen pelaamisesta ovat erittäin yhteneviä ja kun aloitimme keskustelut tästä mahdollisuudesta nyt syksyllä, niin vakuutuin nopeasti, että pystymme tekemään yhdessä paljon joukkueen eteen.

Mitä ajatuksia talvikauden suhteen?

– Talvella aluksi pääpaino on enemmän fyysisten ominaisuuksien ja henkilökohtaisten tekniikoiden kehittämisessä, mutta aloitamme varmasti aika pian myös uuden hyökkäyksen sisäänajamisen. Kaikkea ei toki tulla laittamaan uusiksi, vaan paljon tuttuja elementtejä tullaan näkemään kentällä ensi kesänäkin.

– Ehkä suurin ero viime kauteen on pelaajamateriaalin laajempi ja hieman monipuolisempi käyttö hyökkäyksessä. Hyökkäyksessä tullaan käyttämään aiempaa enemmän eri henkilöstöjä eri tilanteissa. Näitä muutoksia halutaan ajaa sisään mieluummin jo aikaisessa vaiheessa pikkuhiljaa, eikä vasta viime hetkellä ennen kauden alkua kiireellä.

 
Lue lisää päävalmentajan ja hyökkäyksenkoordinaattorin taustoista.

 
Roosters Womenin harjoittelukausi on pyörähtämässä vauhdilla käyntiin. Seuraamme joukkueen valmistautumista Naisten Vaahteraliigakauteen 2018 koko harjoittelukauden ajan.
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Roosters Media, SAJL