Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Heli Rontu Roosters Womeniin

27.11.2017

Roosters Women saa täydennykseksi monipuolisen pelaajan Heli Ronnun liittyessä joukkueeseen. Hyvinkää Falconsista siirtyvä pelaaja on päässyt koettamaan taitojaan usealla pelipaikalla Naisten I-divisioonassa, ja haluaa etsiä rajojaan korkeammalla tasolla. Päävalmentaja Heli Harjanne ottaa mielellään jo harjoittelukauteen kovalla asenteella lähtevän Ronnun joukkueeseensa.

– Heli Rontu tuo hyvän lisän pelaajavahvuuteemme. Hän on harjoitellut ahkerasti, ja Ronnun tavoite on hakea paras irti itsestään tänä kautena. Hienoa, että lujaa asennetta löytyy ja urheilija asettaa itselleen tavoitteita. Hän on pelannut Hyvinkää Falconsissa divisioonassa hyökkäyksessä sisempänä laitahyökkääjänä ja puolustuksessa uloimmaisen tukimiehen paikkaa. Hänellä on siis kokemusta niin pallon kiinniottamisesta, blokkaamisesta ja taklaamisesta. Vahvana potkaisijana Rontu tuo myös varmuutta viime kausina ajoittain takelteleviin potkupeleihimme.


Kerrotko hieman taustastasi ja mikä sai aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen, Heli Rontu?

– Olen koko ikäni pelannut eri joukkueurheilulajeja mm. jalkapalloa ja ringetteä, ja harrastukset ovat olleet suuri osa elämääni. Pidin aktiiviurheilusta kolme vuotta taukoa käytyäni ulkomailla opiskelemassa, ja sieltä palattuani oli aika taas etsiä uusi aktiiviharrastus. Toki vanhatkin lajit ovat edelleen mukana kuvioissa, mutta vain harrastusmielessä. Amerikkalainen jalkapallo oli automaattinen lajivalinta, sillä olin jo pitkään halunnut päästä kokeilemaan lajia kunnolla. On sitä siis joskus nuorena lippupalloa pellonkulmassa tullut pelailtua, muttei se ole läheskään sama asia.

– Isäni pelasi amerikkalaista jalkapalloa, kun olin pieni, ja hänen kanssaan on tullut pienestä saakka katsottua jenkkifutista.  Hänen pelaamisensa kautta laji on siis tullut tutuksi ja halu päästä kokeilemaan vain kasvoi, kun veljeni päätti aloittaa samaisen lajin muutama vuosi minua aiemmin. Lajissa minua oli aina kiehtonut sen fyysisyys sekä moninaisuus: päästyäni kokeilemaan pelaamista jenkkifutis tuntui sopivan minulle kuin nenä päähän. Ensimmäisessä sarjapelissäkin tuli oltua vain neljien harjoitusten jälkeen.

Mikä sai valitsemaan Roosters Womenin?

– Tein viime kauden lopulla päätöksen, että haluan lähteä haastamaan itseäni ja kokeilemaan mihin minusta tämän lajin parissa on, eli halusin siirtyä Naisten Vaahteraliigaan pelaamaan. Lähdin miettimään mikä liigajoukkue voisi olla minulle sopivin, ja Roosters nousi ensimmäisenä mieleen. Roosters Women on kuulunut viime vuosien ajan Naisten Vaahteraliigan kärkijoukkueisiin, joten tiesin löytäväni sieltä kaipaamiani haasteita sekä laadukasta valmennusta.

– Toki minulla oli jo yhteys seuraan, sillä veljeni Ville Rontu pelaa Roostersin miesten joukkueessa: hänen pelejään on tullut käytyä katsomassa viime vuosien aikana. Roostersia on tullut siis jo kannatettua, joten ajattelin että miksipäs en itsekin liittyisi kukkolaumaan. Tämähän nyt sitten tarkoitti sitä, että veljeni tehtyä saman siirtymisen Falconsista Roostersiin muutama vuosi sitten, periaatteessa seuraan hänen jalanjälkiä – vaikken sitä haluaisikaan myöntää.

Mitä tavoitteita talven harjoittelukaudelle?

– Tavoitteeni talven harjoittelukaudelle on niinkin perinteinen kuin kehittyä niin teknisesti, fyysisesti kuin ihan pelaajanakin, sekä löytää oma paikkani joukkueessa.

Terveiset Roosters Womenin kannattajille?

– Ei muuta kun sankoin joukoin kesällä pelejä katsomaan: luvassa on varmasti vauhtia, tilanteita sekä tiukkaa vääntöä! Mikäs sen mukavampi tapa viettää aurinkoista kesäpäivää.

Tervetuloa Roosters Womeniin, Heli!

Roosters Womenin harjoittelukausi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Seuraamme joukkueen valmistautumista Naisten Vaahteraliigakauteen 2018 koko harjoittelukauden ajan.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Johanna Viljamaa