Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Joulutauko edessä

18.12.2017

Vauhdikas syksy takana

Vuosi 2017 alkaa olla lopuillaan, ja Roosters Womenin pelaajilla on edessä hyvin ansaittu joulutauko. Lyhyen hengähdystauon jälkeen alkoi valmistautuminen jo seuraavaan kauteen ja harjoituksia on riittänyt usealle päivälle viikoittain.  Pelkää amerikkalaista jalkapalloa ei syksy ole ollut Janica Välimäelle, vaan muutakin on ehtinyt tekemään.

– Syksy on sujunut hyvin. Meillä oli aika lyhyt tauko tuossa kauden jälkeen, kun jatkettiin jo treenaamista. Viikoittain on ollut mm. laji- ja juoksutreenejä, mutta on hyvin kerennyt tehdä myös muuta urheilua joukkuetreenien ulkopuolella. Lisäksi on osallistuttu pariin lippupalloturnaukseen, mikä on ollut hauskaa vaihtelua. Joukkueessa on ollut hyvä fiilis ja on kiva, että ollaan saatu mukaan myös uusia pelaajia. Syksy on mennyt älyttömän nopeasti. Pari viikkoa tulee joulutaukoa, ja sitten taas jatketaan joukkueen kanssa valmistautumista uuteen kauteen. Keväältä odotan varmaankin mm. leirejä, joita meillä on tulossa.

– Syyskausi on sujunut odotettua paremmin. Loukkaantumiset ja vanhat vaivat on saatu kuriin, joten olen huoletta pystynyt keskittymään täysillä treenaamiseen. Tässä vaiheessa kautta pääpaino on ollut fysiikan puolella ja kehonhallinnassa. Tunnelma joukkueessa on keskittynyt ja kaikilla on kova halu kehittyä, kuitenkaan ”huonoa” huumoria unohtamatta. Olen hyvin iloinen näkemästäni, Tuula Möttönen iloitsee joukkueen ilmapiiristä.

Vuoden vaihteen jälkeen hänen on helppo lähteä kevättä kohden hyvien joukkuetovereiden kanssa, vaikka edessä tahti tiivistyy.

– Hyvin luottavaisin mielin, se on tää jengi! Toki itsellä on edessä rankin treenijakso, joka vaatii henkiseltäkin puolelta paljon. Mutta kuten ihana Joppe-setä (Hytönen) jaksaa muistuttaa: haastakaa itseänne.

Annukka Peltosella syksy on kulunut viimekauden kolhuja kuntouttaessa. Kuntoutuksen edistymistä on auttanut hyvä tunnelma joukkueessa, ja hän odottaakin innolla pääsyä mukaan treenaamaan.

– Minulla syyskausi on mennyt polven ja nilkan kuntouttamisen parissa. Hidasta ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa, mutta on tuottanut onneksi hyviä tuloksia! Joukkueessa on innostunut pöhinä päällä ja mahtava tekemisen meininki! Valmennus on lähtenyt tosi hyvällä draivilla viemään joukkuetta kohti kautta 2018. Vuodenvaihteessa pääsen taas mukaan treenaamaan ja sitä odotan innolla! Tämän joukkueen ja valmennuksen kanssa on ilo treenata ja odotan mielenkiinnolla mitä ensi kausi tuo tullessaan!

Välivuodelta palannut Fanni Mikkonen ehti harjoittelun ohella myös opintoihinsa liittyen ohjaamaan YLE:lle käsikirjoittamansa Hyvä Joulumieli-keräyksen mainoksen Roosters Womenin kanssa. Syksyn harjoituksia on siivittänyt innostava valmennus ja hyvä henki joukkueen sisällä.

– Syyskausi on mennyt peruskuntoa rakentaessa. Pidin välivuotta viime kaudella, ja nyt on ollut siistiä tulla takaisin. Treeneissä on motivoitunut ja kovaa treenaava jengi, joka koostuu niin vanhoista kuin uusistakin pelaajista. Roostersin vahvuus on tänäkin vuonna joukkueen lämmin henki ja kohdallaan olevat arvot, jotka varmasti tulevat näkymään kentällä. Valmennustiimi on inspiroiva ja pelaa hyvin yhteen.

– Kevättä kohti mennään odottavaisin mielin! Odotan pääsyä kentälle ja uusia haasteita. Ensin pitää tehdä kuitenkin työt huolella, eli ei auta hötkyillä, Mikkonen painottaa.

Jenkkifutarin joulu

Jouluun kuuluu paljon perinteitä, ja pelaajilla on edessä hyvä tilaisuus tankata tulevaa kevättä varten. Fanni Mikkonen aikoo käyttää tilanteen hyväkseen.

– Jouluna tankataan energiaa, eikä stressata yhtään. Jouluterkut Roostersin kannattajille: Rentouttavaa joulua ja pysykää kuulolla!

Akkujen lataus löytyy myös Tuula Möttönen listalta:

– Omaan jouluun kuuluu syöminen ja läheisten kanssa ajan viettäminen. Kiireetöntä aikaa, jolloin saa ladata akkuja hetken. Toivon kaikille oikein maistuvaa ja rauhallista joulua. Muistakaa olla kiltisti!

Janica Välimäen joulu kuuluu perheen ja ystävien parissa.

– Itse lähden jouluksi kotiin Vaasaan. Joululomassa parasta on, kun saa nähdä perhettä ja vanhoja kavereita. Roosters Womenin kannattajille toivotan hyvää joulua!

Suositussa joululaulussa on hanget korkeat nietokset, mutta Annukka Peltosen joulusuunnitelmissa on jotain muuta.

– Jenkkifutarin jouluun kuuluu tietysti perhe ja hyvä ruoka. Tänä vuonna se on tosin vähän muuta kuin jouluruokaa ja sitä nautitaan perheen kesken etelän lämmössä! Roosters Women kannattajille hyvää joulua! Toivottavasti kesällä tavataan!

Vuodenkierto on saavuttanut pimeimmän vaiheensa Suomessa, ja nyt on hyvä aika lyhyesti hengähtää ja kerätä voimia tulevaan. Onneksi päivät kohta taas pitenevät ja uusi pelikausi on taas hieman lähempänä.

Roosters Women toivottaa Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Teksti: Pekka Lylyharju