Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Kapteenit 2018

8.4.2018

Yhdellä sanalla kuvailtuna: Motivoitunut

 


Talvenselkä on pikkuhiljaa taittunut ja edessä viimeistelyvaihe ennen Naisten Vaahteraliigan alkua. Tiukin testi ennen kautta on 20.4.-22.4. pelattava Diamond Bowl -turnaus, missä Roosters Womenia vastaan asettuu brittiläinen Birmingham Lions, Suomen Naisten Vaahteraliigaan osallistuva venäläinen St. Petersburg Valkyries ja Naisten Vaahteraliigaan nouseva Tampere Saintsin naisten joukkue. Kevään etenemisen myötä myös joukkueen kapteenit tulevalle kaudelle on nimetty. Perinteiseen tapaan joukkueen valmentajat nimesivät kapteeneista kaksi, Sari Kuosmasen ja Anne Rasilahden, ja pelaajat valitsivat toiset kaksi, Janina Virtasen ja Tuula Möttösen.

Naisten Vaahteraliigan kutistuminen vain neljään joukkueeseen mietityttää Sari Kuosmasta. Diamond Bowl tulee kuitenkin tarjoamaan tarpeeksi haastetta korvaukseksi.

– Joukkueessa on tapahtunut jonkin verran muutoksia, mutta erittäin lupaavia uusia tuttavuuksia on saatu joukkueeseen mukaan. Vaahteraliigan osalta sarjojen jakautuminen näin harmittaa, mutta varmasti liigassa olevat joukkueet tarjoavat viihdyttävää jefua. Diamond Bowl on ennen kauden alkua mukava rutistus ja mahdollisuus testata peliämme useampaa vastustajaa vastaan. Pelaajana on kiva päästä tapaamaan muiden maiden pelaajia ja tietysti Tampereen tuttuja. Tuore vaahteraliigavastus luonnollisesti kiinnostaa tässä vaiheessa ehkä joukkueista eniten.


Kuosmasen tapaan viime kaudella kapteenina toimineesta Anne Rasilahdesta tuleva turnaus on mainio keino viedä suomalaista naisten amerikkalaista jalkapalloa eteenpäin.

– Joukkueen kokoonpano on kokenut muutoksia viime kesästä, ja tulevalla kaudella meillä on hyvä porukka uudempia pelaajia sekä kokemusta. Sitoutuminen tekemiseen on näkynyt harjoituksissa ja pelikirjaa on opeteltu pala palalta. Diamond Bowl tarjoaa hienon mahdollisuuden viedä naisten jenkkifutista eteenpäin – toivottavasti tällaisia tapahtumia järjestetään myös tulevaisuudessa. Turnauksessa on tarjolla mahdollisuus joukkueille päästä ottelemaan kansainvälisiä otteluita ja kehittää kansainvälistä yhteistyötä seurojen välillä. Ennen turnausta joukkue saa vielä hyvää valmistautumista harjoitusottelulla Lohjaa vastaan, Rasilahti toteaa peliharjoituksesta Lohja Lionessesin kanssa.

Hän arvioi omassa joukkueessa ja Naisten Vaahteraliigassa tapahtuneiden muutosten lisäävän ensi kauden mielenkiintoa.

– Tulevaan kauteen lähden hyvin odottavaisin mielin, sillä useassa joukkueessa on koettu paljon muutoksia ja tämän lisäksi sarja on kokenut uudistuksia. Mielenkiintoinen kausi on tulossa ja varmasti kovia otteluita on tarjolla myös tänä kesänä.

Viime kauden sivussa pitäneestä loukkaantumisesta kuntoutuminen lisää Janina Virtasen peli-intoa ja hän palaa mielellään hyvin valmistautuneeseen joukkueeseen takaisin.

– Mielestäni joukkue näyttää monipuoliselta ja hyvin valmistautuneelta. Vaikka rosterissamme on tapahtunut liikehdintää, joukkueessamme on ilahduttavia ”comebackejä” ja mahtavia uusia sekä vanhoja pelaajia. Diamond Bowl on hyvää harjoitusta ennen varsinaista kauden alkua ja näin ollen pääsemme testaamaan omaa tasoamme muita hyviä joukkueita vastaan. Viime kauden olin sivussa loukkaantumisen vuoksi, joten odotan innolla pääsyä pelikentille sekä Naisten Vaahteraliiga -kautta.


Tuula Möttöselle riittää yksi sana kuvaamaan joukkuetta pitkän harjoitusjakson perusteella. Niin tuoreet kuin kokeneemmatkin pelaajat ovat olleet kovalla asenteella mukana.

– Jos pitäisi yhdellä sanalla kuvailla, niin motivoituneita. Muutamia viime kauden avainpelaajia ei tällä kaudella kentällä nähdä, mutta rosterista löytyy silti vahvaa osaamista ja kokemusta. Uudetkin pelaajat alkavat saamaan jutusta kiinni ja ovat näyttäneet välillä huikeita suorituksia. Osa pelaajista kuntouttaa vielä itseään, mutta ovat panostaneet aivan samalla tavalla, kuin treeneissä olevat. Iloinen ja kovaa treenaava porukka. Usko omiin on edelleen hyvin vahva.

– Odotan mielenkiintoisia pelejä. Kokemuksenahan tämä on ainutlaatuinen ja olenkin erittäin onnellinen, että tällaiseen saatiin mahdollisuus. Viikonloppu tulee olemaan kohtuullisen tiukka, mutta antoisa. Samalla se on tason katsaus tulevaa kautta varten. Tärkeinhän on tietysti nauttia tilaisuudesta ja pelata reilusti, Möttönen kiteyttää ajatuksensa Diamond Bowlista.

Hän lähteekin hyvin perustein tulevaan kauteen luottavaisena ja uskoo edessä olevan loistavan jefukesän.

– Tulevaan kauteen lähden luottavaisin mielin. Pelaajat kehittyvät ja ennen kaikkea, haluavat itse kehittyä. Kun siihen lisätään vuosikymmenien kokemus valmentajien puolelta, tulosta syntyy. Sarja itsessään tulee varmasti olemaan yksi tasaisimmista, joten viime hetken rutistukset ennen kauden alkua ovat kullanarvoisia. Hieno kesä tulossa ja senhän näkee vain tulemalla katsomaan pelejä!

Roosters Womenin valmistautuminen Naisten Vaahteraliiga-kauteen 2018 jatkuu täydellä vauhdilla. Joukkueen seuraava askel on Diamond Bowl, joka pelataan 20.4.-22.4. Helsingin Velodromilla. Naisten Vaahteraliigaan osallistuvat Roosters Womenin lisäksi Helsinki Wolverines Ladies,  St. Petersburg Valkyries ja Tampere Saintsin Naiset. Roosters Womenin ensimmäinen ottelu pelataan 11.6. Wolverines Ladiesin vieraana.
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuva: Anna Tanskanen