Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Keväällä tahti tiivistyy

20.12.2017

Odotusten mukainen syksy

Kauden 2017 jälkeen Roosters Womenin valmennus vaihtui pääosiltaan. Joukkueen pelaajarunko pysyi hyvin kasassa, vaikka jonkun verran vaihtuvuutta tapahtuikin. Uusi päävalmentaja Heli Harjanne on kuitenkin tyytyväinen syksyn juoksuun ja kauden 2018 joukkueen rakentumiseen.

– Syksy on mennyt odotusten mukaisesti. Teemu Kuusisto, Anna Tanskanen ja Joppe Hytönen pyörittävät treenejä ja itse olen aloittanut pelaaja-valmentaja -keskustelut pelaajien kanssa. Treeneissä on hyvä fiilis ja eteenpäin mennään.

Joulutauolle on päävalmentajankin hyvä lähteä, kun lajin tulevaisuuden eteen naisten puolella on saatu otettua pieniä kehitysaskeleita.

– Ennen joulutaukoa naisten joukkue järjesti juniori-ikäisille tytöille kokeilupäivän. Haluamme saada lisää tyttöjä mukaan lajiin ja Roostersille tyttöjen juniorijoukkueen. Porukka teki hyvää työtä tapahtuman järjestämiseksi.

Hyökkäyksenkoordinaattorina aloittanut Teemu Kuusisto on mielissään uusien asioiden onnistuneesta sisäänajosta.

– Syyskausi on sujunut hyvin. Treeneissä on keskitytty hyvinkin perusasioihin ja samalla on aloitettu uuden hyökkäyssysteemin sisäänajo. Tunnelma hyökkäyksen suhteen on erittäin positiivinen. Meillä on valtava määrä lahjakkaita pelaajia, ja valmentajan positiivinen haaste on saada palloa jaettua monelle pelaajalle, jotta päästään hyödyntämään laajaa pelaajarinkiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvin motivoituneita pelaajia on ollut hyvä ohjata, ja keväällä Kuusisto pääsee hiomaan yksityiskohtia paikoilleen.

– Mielenkiinnolla odotan, että pääsemme todenteolla katsastamaan pelaajia eri pelipaikoille. Tulemme käyttämään rosteria varmastikin aiempaa laajemmin ja vastuuta sekä uusia rooleja tulee hyökkäyksessä monelle pelaajalle.

Uutena joukkueenjohtajana on aloittanut monessa mukana ollut Auli Vanhoja. Joukkueen sivurajalta jo aiemmilta kausilta tutun Vanhojan mielestä on ollut hienoa seurata, kuinka uudet pelaajat on otettu joukkueeseen mukaan.

– Syyskausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Joukkueessa on uusia pelaajia mukana: minusta tuntuu että ovat päässeet hyvin mukaan toimintaan. Sari Kuosmanen on kertonut heille paljon lajista pitäessään uusille pelaajille erikseen rookie-tapaamisia. Joukkue on jo nyt yhtenäinen, ja meillä on vielä paljon aikaa kauden alkuun, joten tästä se vain paranee. Joukkuehenki on aina ollut tosi hyvä naisten kesken.

– Pidimme avoimet harjoitukset alle 19-vuotiaille tytöille ja perustamme joukkueen tytöille. Tietysti riippuu muista seuroista, pelataanko sarjaa vai turnauksia: miten nyt saadaan joukkueita kasaan, hän miettii nuorten joukkueen tulevaisuutta.

Vanhoja on käyttänyt hyväksi tarjolla olevia mahdollisuuksia lisäkoulutukseen osallistuessaan Suomen Olympiakomitean järjestämään naisten urheilujohtamista tukevaan koulutukseen.

– Olympiakomitean järjestämä, vuoden kestävä, Johtaa kuin nainen-koulutus on käynnissä – toissa viikonloppuna oli toinen lähijakso. Oli todella mukava tavata muita kurssilaisia sekä kuunnella loistavia esityksiä. Birgitta Kervinen oli puhumassa tiestään huipulle: mahtava ja innostava esitys! Koulutuksessa opin paljon ja saamme kaikki vertaistukea toisiltamme. Sekä ongelmat että ilot tuntuvat olevan samat lajista riippumatta. Kokemusten jako ja verkostoituminen auttavat meitä kaikkia eteenpäin urheilujohtamisen saralla.

– Jatkamme työtä ensi kauden eteen. Uskon että minun Johtaa kuin nainen -koulutuksestani on hyötyä myös joukkueelle. Olen tosi iloinen, että minut valittiin joukkueenjohtajaksi, Auli Vanhoja kiittää.

Perinteitä kunnioittaen

Edessä on taas vierailija Korvatunturilta, ja Teemu Kuusisto toivoo hyvää rekikeliä.

– Joulu on perinteinen juhla, joka menee usein suhteellisen rauhallisissa merkeissä hyvän ruuan parissa ja akkuja ladatessa. Leppoisaa ja toivottavasti valkeaa joulua kaikille!

Sukupolvien yhteinen aika kruunaa Heli Harjanteen joulunvieton.

– Omaan jouluun kuuluu kotiseudulle Pohjanmaalle matkustaminen ja perinteinen joulunvietto lasten kanssa mumman ja vaarin luona. Mukavaa joulunodotusta kaikille!

Perinteitä kunnioitetaan myös Auli Vanhojan suunnitelmissa.

– Joulu on joukkueenjohtajallakin se tavallinen perhejoulu: oleilua perheen kanssa ja paljon hyvää ruokaa ja suklaata!

Vuoden vaihtuessa joukkueenjohtaja uskaltautuu antamaan uudenvuodenlupauksen.

– Tervetuloa katsomaan Roosters Womenin pelejä uuden päävalmentajan Heli Harjanteen johdolla! Uskon, että nähdään uudistunut joukkue. Toki mukana on osa viimevuotisistakin valmentajista, mutta nyt mennään eteenpäin Helin johdolla ja voitetaan Suomen mestaruus! Teemme pelitapahtumista entistä parempia: naisten pelien ottelutapahtumavastaavana on ensi kaudella Sanna Alkula. Sanna kehittää ottelutapahtumia entistä mielenkiintoisemmiksi. Näemme varmasti jotain uutta ja erilaista. Nähdään ensi kaudella Roosters Womenin peleissä, hyvää talven jatkoa!

Vuodenkierto on saavuttanut pimeimmän vaiheensa Suomessa ja nyt on hyvä aika lyhyesti hengähtää ja kerätä voimia tulevaan. Onneksi päivät taas pitenevät ja uusi pelikausi on taas hieman lähempänä.

Roosters Women toivottaa Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen