Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Kohta se alkaa, osa 3

7.6.2018

Hyvä yhteishenki ja sisu kantavat pitkälle

Roosters Womenin kapteenit odottavat malttamattomina kauden alkua. Harjoittelukauden loukkaantumisista johtuen Janina Virtanen löytää itsensä yllättäen joukkueen pelirakentajan paikalta. Hän ottaa luottavaisena uuden haasteen vastaan ja on iloinen joukkueen hyvästä hengestä.

– Valitettavista loukkaantumisista huolimatta olemme saaneet hyviä harjoituksia kautta varten ja olemme valmiita kauden alkuun. Joukkueen hyvä yhteishenki ja sisu kantavat vielä pitkälle. Tulevaan kauteen lähden innostuneella ja odottavalla fiiliksellä. On mahtavaa taas päästä pelikentille. Siirtyminen pelinrakentajan paikalle näin lähellä kauden alkua tuli tietenkin ennalta-arvaamatta, mutta onneksi pelipaikka ei ole uusi ja pelikirjakin on hallussa. Kauden edetessä treenimäärä kasvaa, joten lähden luottavaisin mielin pelaamaan.

– Joukkueessa on hyvä yhdistelmä uusia tulokkaita ja kokeneempia pelaajia. Pelaajistossa on tapahtunut paljon muutoksia talven aikana ja Diamond Bowl antoi hyvän mahdollisuuden joukkueelle hioa yhteispeliä ja kuvioita kuntoon. Osaavan valmennuksen johdolla on valmistauduttu tulevaan kauteen ja joukkueessa vallitsee hyvä yhteishenki ja asenne tekemiseen harjoituksissa, Anne Rasilahti kuvailee Roosters Womenia ensimmäisen pelin lähestyessä.

Hän on itsekin viettänyt osan kaudesta sairastuvalla ja odottaa jännittyneenä Naisten Vaahteraliigan alkua.

– Itsellä harjoittelua on rajoittanut edellisen kauden vammasta toipuminen ja kovasti jännittää päästä taas mukaan kentälle. Kiva päästä taas pelaamaan joukkueemme kanssa. Harjoituksissa on ollut hienoa huomata pelaajien kehitystä talvikauden aikana ja onnistumisia nähdään varmasti tulevan kesän aikana pelaajistossa laajalla rintamalla. Vastustajajoukkueissa on tehty päämäärätietoisesti töitä talvikauden ajan, joten hyviä otteluita on varmasti luvassa.

Roosters Womenin Janina Virtanen ja Tuula Möttönen tukkimassa Pietari Valkyriesin RB Anna Liuterin reittiä huhtikuussa pelatussa Diamond Bowlissa.
Kuva: Mika Lindholm

Motivoitunut joukkue

Roosters Womenin tilanne on kevään mittaan välillä mennyt askeleen eteen ja kaksi taakse. Haastavassa tilanteessa Sari Kuosmanen odottaa joukkueessa vallitsevan hyvän hengen nostavan uusia pelaajia vastuunkantajiksi.

– Kevät on tuonut paljon ei-niin-mukavia yllätyksiä joukkueelle, mutta kasassa on hyvällä hengellä eteenpäin puskeva joukko uusia tulokkaita ja kokenutta kaartia. Odotan erityisesti uusien tulokkaiden ja aiemmin ei niin vahvassa roolissa olleiden pelaajin nousua tällä kaudella. Toivon nälkäisen ja positiivisen asenteen säilyvän haasteista huolimatta. Edessä on varmasti opintäyteinen kausi meille kaikille.

Tuula Möttösen kapteenin silmin katsottuna joukkueen asenne näyttää sarjakauden alla olevan yhtä hyvä kuin harjoittelukauden alkaessa.

– Sanon edelleen samoin, kuin kauden alussa: motivoitunut. Valmentajat ovat pitäneet huolen, että treeneihin tullaan pilke silmäkulmassa, ja sieltä halutaan lähteä parempana versiona pois, joukkueena. Se motivoi myös itseäni suuresti. Töitä tarvitsee tehdä läpi kauden, koska mikään ei tule ilmaiseksi.

– Harmillisia loukkaantumisia on osunut eri pelipaikoille kauden aikana, mutta joukkueesta löytyy monipuolisuutta ja urheilullisuutta, jolla paikata nämä aukot. Mutta nostan hattua loukkaantuneille, he tulevat silti treeneihin paikalle ja ovat aktiivisesti mukana toiminnassa. Se kertoo paljon itselleni, sekä joukkueelle, hän tunnustaa.

Harjoittelukauden hankaluuksista huolimatta Möttönen lähtee mielenkiintoiseen kauteen rauhallisena.

– Rauhallisin mielin. Vahva luotto valmennukseen ja heidän pelisysteemiin, sekä joukkueeseen. Vastassa on kovia joukkueita, joten kesästä tulee todella mielenkiintoinen.

Roostersin jefu-konkari Sari Kuosmanen koppaa ahnaasti syötönkatkoja. Kuva: EkiTee Photography

Naisten Vaahteraliiga 2018 käynnistyy Roosters Womenin osalta Brahen kentällä maanantaina 11.6.2018 kello 18:30 viime kauden finalistia Helsinki Wolverines Ladiesia vastaan.

 

Teksti: Pekka Lylyharju