Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Kohta se alkaa, osa 4

8.6.2017

New kid on the block

Vain muutaman yön kuluttua alkavassa Naisten Vaahteraliigassa pelaa kaudella 2018 Roosters Womenin lisäksi viime kauden mestari Helsinki Wolverines päävalmentajanaan Pekka Lamminsalo, Pietari Valkyries päävalmentajanaan Ilya Kravtsov sekä sarjaan noussut Tampere Saints päävalmentajanaan Jussi Honkonen. Suurimmat muutokset valmennusryhmässään onkin kokenut Roosters, ja päävalmentaja Heli Harjanne toteaa olevansa ainoa tuore kasvo ryhmäkuvassa.

– Valkyriesillä, Saintsilla ja Wolverinesilla ovat viime kauden valmentajat jatkaneet, joten tuntevat joukkueet ja osaavat hyödyntää joukkueidensa vahvuuksia hyvin. Kaikilla joukkueilla on hyvin osaavat ja omistautuneet valmennustiimit.

Äärimmäisen fyysinen St. Petersburg Valkyries

Kolmatta kauttaan Suomessa pelaava Valkyries kiristi viime vuonna tahtia, ja Roosters Women voitti kohtaamiset vain niukasti. Diamond Bowlissa Valkyries otti vuorostaan ensimmäisen voittonsa helsinkiläisistä. 12 x 12 minuutin ottelun jäljiltä helsinkiläisten puolustuksen koordinaattorinakin toimiva Heli Harjanne odottaa mielenkiinnolla joukkueiden ensimmäistä täysimittaista ottelua pietarilaishyökkäystä vastaan.

– Roosters on tähän mennessä voittanut kaikki keskinäiset Naisten Vaahteraliigan sarjapelit Valkyriesia vastaan: nähtäväksi jää, ovatkoko voimasuhteet muuttuneet tällä kaudella. Enteitä on Diamond Bowl-tappion myötä, mutta Roosters tulee pistämään kesällä kovaa kampoihin ja on valmiimpana otteluun kuin turnauksessa.

Helsinkiläishyökkäys ei onnistunut pisteiden teossa tuossa ottelussa ja Roosters-hyökkäystä koordinoiva Teemu Kuusisto asettaakin tavoitteen hyökkäyksenlinjalleen Valkyries-puolustusta vastaan.

– Valkyries on äärimmäisen fyysinen puolustus. Isoin duuni on saada oma takakenttä pysymään puhtaana, jotta pelit pääsevät kehittymään. Muuten tulee pitkä päivä venäläisiä vastaan.

Kuva: EkiTee Photography

Erittäin kurinalainen Tampere Saints Naiset

Sarjanousija Saintsistä helsinkiläiset saivat maistiaisia jo 2017 keväällä pidetyn scrimmagen eli peliharjoituksen puitteissa. Toni Luomajoen koordinoima Tampereen puolustus esti Roosters Womenin vierailut maalialueellaan Diamond Bowlissa, eikä Teemu Kuusisto odota helppoja otteluita kauden sarjapeleistäkään.

– Saints on erittäin kurinalainen ja hyvin valmennettu puolustus. Aggressiivinen ja hieman tyypillisestä poikkeava ryhmitys tuovat myös omat haasteensa. Puolustuksessa pelaa myös useita kovia yksilöitä, mutta kokonaisuus on silti isompi kuin osiensa summa.

Huhtikuun loppupuolen ottelu ratkesi jatkoajalla takapuolustaja Sari Kuosmasen tamperelaisten maalialueelle palautetulla syötönkatkolla. Heli Harjanne odottaa puolustukselleen työteliäitä otteluita Saintsia vastaan myös kesällä.

– Saintsin vahvuus on iso pelaajarosteri ja kokenut valmennus. Löytyy myös paljon hyviä yksilöitä eri pelipaikoilta. Ovat täysin paikkansa ansainneet Naisten Vaahteraliigassa. Varmasti tiedossa on kovia ja tasaisia pelejä heti ensimmäisellä liigakaudella.

Tulossa: Wolverines Ladies

Naisten Vaahteraliiga 2018 käynnistyy Roosters Womenin osalta Brahen kentällä maanantaina 11.6.2018 kello 18:30 viime kauden finalistia Helsinki Wolverines Ladiesia vastaan.

Teksti: Pekka Lylyharju