Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Pelaajalista 30.11.2017

30.11.2017

Jenkkifutis on ympärivuotinen lifestyle

Roosters Womenin harjoittelu kauden 2018 Naisten Vaahteraliigaan on menossa täyttä vauhtia eteenpäin. Valmistautuminen tulevaan kauteen on käynnistynyt osin jo edellisen kauden päätyttyä syyskuussa. Ennen ”virallisen” harjoittelukauden alkua pelaajat ovat harjoitelleet ohjatusti oman osallistumisaktiivisuuden mukaan voimaharjoittelutekniikoita Pirkkolassa.

– Tällä hetkellä mennään peruskuntokautta I, jonka tavoitteena on parantaa kehon toiminnallisuutta ja rakentaa pohjaa monipuolisella yleisvoimaharjoittelulla ja määräintervalliharjoittelulla. Joulutauon jälkeen alkaa peruskuntokausi II, jossa tehot kasvavat. Kakkoskausi on raskain harjoituskausi, ja tulee vaatimaan pelaajiltamme henkistä lujuutta. Keväällä ennen kauden alkua kehitetään lajinopeutta sekä maksiminopeutta, joita ylläpidetään pelikaudella. Tähtäämme siihen, että pelaisimme ensi kesänä nopeammin, kuin koskaan aiemmin olemme pelanneet, tiivistää päävalmentaja Heli Harjanne harjoittelukauden tavoitteet.

Joukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa ja Roosters Womenin valmennusryhmällä alkaa olla hyviä rakennuspalikoita ensikauden pelikuvioiden suunnitteluun. Harjanne onkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Kokoamme hyökkäyskoordinaattori Teemu Kuusiston kanssa kauden 2018 joukkuetta ja tässä vaiheessa pelaajaluettelossa on kasassa 36 pelaajaa. Muutamia jatkoneuvotteluja sekä uusia pelaajaneuvotteluita on vielä vireillä. Tilanne on nytkin erinomainen ja treeneissä on päästy ajamaan myös pelillisiä asioita sisään peli peliltä. Uudistamme pelitapaamme sekä hyökkäyksen puolella että erikoisjoukkueissa. Vuodenvaihteen jälkeen katseet suunataan tammi- ja maaliskuun leireillemme tahtia kiihdyttäen. Pelipaikat päätetään tammikuussa.

Osan pelaajista parannellessa viimekauden kolhujaan, palaa välivuodelta riviin tuttuja pelaajia.

– Viime kauden Vaahteraliigapelit sekä MM-kisat kuormittivat pelaajia ja osa pelaajista kuntoutuu vielä. Joukkueen torstain harjoituksissa on mukana fysioterapeutti Kimmo Valariutta, jonka seurannassa Janna-Jemina Seiles, Nelli Vaara, Hilkka Rahkonen ja Sanna Honkanen tekevät lujasti töitä kuntoutumisen eteen. Välivuodelta palaavien Fanni Mikkosen nopeutta, Auri Hautalan säntillisyyttä ja Janina Virtasen monipuolisuutta päästään taas tulevalla kaudella hyödyntämään kenttäolosuhteissa. Vahvana potkaisijana Hyvinkää Falconsista siirtynyt Heli Rontu vahvistaa erikoisjoukkuepelaamistamme, Heli Harjanne raottaa hieman tämän hetken kaavailuja.

Hän arvioi myös joukkueeseen liittyneiden uusien pelaajien joukosta löytyvän lisää potkua erikoisjoukkueisiin.

– Uusia lajin aloittaneita on myös tullut syksyllä Heli Seppänen, Minna Miettinen, Kaisu Lepistö, Tanja Leiponen ja Isabella Lievonen. Isabella Lievosella on 13 vuoden lajitausta jalkapallosta ja hän on edustanut seuroja FC Viikingit sekä HJK. Myös Lievonen kasvattaa taidoillaan mahdollisuuksia eri potkupeleissä. Roostersin junioreissa aiemmin pelannut tukimies Ronja Åkerblom siirtyy naisten joukkueeseen ja Mikkeli Bouncersissa lajin perusteet hankkinut Ella Lötjönen pääsee tulevalla kaudella näyttämään hurjaa pikajuoksunopeuttaan.

Roosters Womenin arvot ovat #sitoutuminen, #asenne, #tasaarvo, #arvostus, #yhteisöllisyys ja #joukkuehenki.

Yhteistyö Kouvola Indiansin ja Roosters Womenin välillä sujui viimekaudella hyvin. Heli Harjanne iloitsee mahdollisuuksista pelaajavaihtoon joukkueiden välillä myös tulevaisuudessa.

– Jatkamme yhteistyötä Kouvola Indiansin kanssa myös tulevalla kaudella. Yhteistyö mahdollistaa pelaajien siirtymisen joukkueiden välillä. Viime kaudella yhteistyö mahdollisti Carola Lindholmin, Maija Laukkasen, Jaana Kekin, Eveliina Monosen, Soile Mannilan, Satu Skogin, Iina Auvisen, Enna Heleniuksen ja Jenni Mustosen pelaamisen kummassakin joukkueessa sekä Naisten Vaahteraliigaa että I-divisioonaa. Kouvola Indiansin nopea keskushyökkääjä Satu Suninen on kuntoutumassa hyvässä aikataulussa viime kauden loukkaantumisesta, ja tulee jatkamaan vauhdilla siitä mihin viime vuoden pelikauden kynnyksellä jäi.

Naisten Vaahteraliigan tasolla valmentautuminen vaati täyttä panostusta niin pelaajilta kuin valmentajilta. Heli Harjanne kuvailee sitä jopa elämäntavaksi.

– Joukkueen runkopelaajista erityistä omistautumista harjoitteluun ovat syksyn aikana osoittaneet Jenni Linden, Tuula Möttönen, Anne Rasilahti, Sari Kuosmanen, Nana Olavuo, Riikka Koskenniemi, Soile Mannila ja Janica Välimäki.  He näyttävät esimerkillään treeneissä, että työt tehdään harjoituskaudella ja jenkkifutis on ympärivuotinen lifestyle.

Säkenöivällä joukkuehengellä ja hurjalla motivaatiolla uuteen kauteen

Valmennus katsoo ehkä joukkuetta usein ”yläviistosta” kokonaisuutena, kun pelaajien näkökentässä on vaakatasossa vain vierellä olevat joukkuekaverit. Näkökulman eroista huolimatta, myös pelaajan vinkkelistä joukkueen muotoutumista seuraava Riikka Koskenniemi on tyytyväinen tähän saakka näkemäänsä.

– Joukkue vaikuttaa keskittyneeltä ja motivoituneelta, mikä näkyy treeneissä toistojen määrissä ja yhteishengessä. Kommunikointi pelaajien ja valmentajien kesken on avointa myös treenien ulkopuolella. Treenien aikana valmentajia kuunnellaan ja drillit tehdään alusta loppuun kunnolla ja hyvällä temmolla; muuten heitetään läppää ja jutellaan muita asioita toisten kanssa.

– Toimimalla yhdessä samaan malliin joukkueen arvojen mukaisesti avoimella ja positiivisella asenteella sekä halulla kehittyä, arvioi Koskenniemi joukkueen hitsautuvan talvikauden aikana hyvin yhteen.

– Meillä on jo tässä kohtaa rosterissa paljon monipuolisia pelaajia. Sehän näyttää totta kai hyvältä! Mukaan on tullut täysin uusia tyyppejä ja muualta siirtyneitä ja hyvin ovat kaikki sopeutuneet yhdeksi, Hilkka Rahkonen kuvailee joukkueen rakentumista.

Hän antaa kiitosta valmennuksen määrätietoiselle toiminnalle ja lupaa kesällä vastustajien kohtaavan kivikovan joukkueen pelikentillä.

– Ihan mieletön jengi ja yhteishenki treeneissä. Valmentajat tekee tässä isoa roolia. Suuri kiitos sille suunnalle. Niin hyvällä auktoriteetilla ja selkeydellä mitä tehdään ja miten tehdään, pelaajien on helppo keskittyä vain kehittämään itseään ja tsemppaamaan kaveria. Viisas mies Jorma Hytönen aina rohkaisee meitä ylittämään itsemme ja sallia epäonnistumiset, koska niistä sitä oppii. Kesällä meillä tulee olemaan kivenkova joukkue valmiina taistelemaan mestaruudesta. Annan lupaukseni sille.

Pelaajaluettelo 31.10.2017

Naiset 2018

#PelaajaPelipaikkaPituusPaino
finCarola LindholmQB16980
finNana OlavuoDB, WR16566
5finJanina VirtanenLB, WR17975
6finRonja ÅkerblomQB18065
10finHilkka RahkonenLB17065
11finJulia TurunenLB16575
11finMari JääskeläRB16465
12finEssi RivinojaWR17770
13finKaroliina HolopainenLB, WR16272
15finElla LötjönenRB16766
16finIsabella LievonenDB, K16862
20finEmelie ArkkoLB--
26finSatu SuninenRB16375
26finVera HolmqvistDB, RB, WR--
33finNicole San JuanDB15350
46finAuri HautalaDB16565
61finSanna HonkanenOL16586
62finTuula MöttönenLB16570
66finSoile MannilaDL, OL17396
67finAnnukka PeltonenDL, OL168115
70finRiikka KoskenniemiDL, OL183125
72finMerle ZiemannDL, OL18095
73finMinna MiettinenDL, OL16573
74finHeli RontuDL, OL17388
77finRiikka KallioDL, OL16398
80finJanna-Jemina SeilesWR17572
81finSari KuosmanenDB16265
82finEveliina MononenDB17071
83finKaisu LepistöDB16463
85finJanica VälimäkiWR18170
90finAnne RasilahtiLB17680
95finAada NwajeiDL, OL--
Roosters Women – Valmennus 2018
Päävalmentaja Heli Harjanne
Hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto
Apuvalmentaja Jorma Hytönen
Apuvalmentaja Anna Tanskanen
Apuvalmentaja Tea Törmänen
Apuvalmentaja Anniina Vikman
Fysioterapeutti Kimmo Valariutta
Joukkueenjohtaja Auli Vanhoja

 

Roosters Womenin harjoittelukausi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Seuraamme joukkueen valmistautumista Naisten Vaahteraliigakauteen 2018 koko harjoittelukauden ajan.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuva: Anna Tanskanen
Video: Nicole San Juan