Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2018: Spring scrimmage vs. Lohja Lionesses

11.4.2018

Tärkeitä mahdollisuuksia

Roosters Women pääsi hiomaan pelikuvioitaan ja testaamaan pelivauhtia sunnuntaina 8.4.2018 Lohja Lionessesin vieraana. Tempo oli kova ja pelaajat antoivat kaikkensa, mikä nosti hymyn Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanteen kasvoille.

– Meillä on innostunut ja motivoitunut joukkue kasassa. Harjoitusottelussa tärkein anti oli yhdessä pelaamisen kokemus. Se on eri juttu kuin pelkkä harjoittelu yhdessä. Jatkamme pelimme kehittämistä vielä kahden viikon päästä Diamond Bowlissa ja sen jälkeen varsinaisen Naisten Vaahteraliigan kauden alkuunkin jää vielä hyvin aikaa valmistautua.

Scrimmage on pelinomainen harjoitus, jossa pyritään normaalin pelin tempolla ja normaaleilla peliryhmityksillä testaamaan omia pelikuvioita ”oikeaa” vastustajaa vastaan. Tarkoituksena on saada realistisempi käsitys joukkueen tilasta, kuin pelaamalla harjoituksissa omien pelaajien kesken.

– Nämä ovat tärkeitä mahdollisuuksia peluuttaa pelaajia monipuolisesti ja hakea onnistumisia ja pelaajien omia rajoja, Harjanne kuvaa peliharjoituksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Roosters Womenin hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto oli myös tyytyväinen pelaajien otteisiin. Hiottavaa jäi kuitenkin jonkin verran ennen seuraavaa koitosta.

– Tunnelma oli positiivinen. Saatiin ensimmäisen ”pelin” jännitys pois alta ja toistoja väärän väristä paitaa vastaan. Peruspelit olivat hyvin hanskassa, mutta hieman vähemmän juostuissa peleissä oli ajoitusten kanssa tekemistä vielä. Nyt korjataan pienet virheet ja laitetaan pari juttua vielä sisään ennen Diamond Bowlia, joka on jo astetta kovempi mittari tekemiselle.

– Tunnelma oli oikein hyvä. Saatiin paljon toistoja ja hyvää tuntumaa pelitilanteesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti Diamond Bowlia sekä hioa matkalla vielä muutamia pikkuvirheitä sekä ajoituksia kohdilleen. Oikein positiivisella mielellä yhdessä kohti jefukesää, keskushyökkääjien valmentajana toimiva Anna Tanskanen kuvasi tunnelmiaan hyvin sujuneen sunnuntai-iltapäivän jälkeen.

Roosters aloitti scrimmagen puolustusvuorolla.
Kuva: Anna Tanskanen

Vielä pientä hiottavaa

Sanna Honkanen on talven keskittynyt harjoittelemaan hyökkäyksen linjan keskimmäistä pelipaikkaa ja aloitussyötön antamista. Alkujännityksen hälvettyä hän pääsi pitkästä aikaa nauttimaan pelaamisesta.

– Scrimmagesta jäi todella hyvät fiilikset. Itselläni oli havaittavissa pientä alkujännitystä sillä kyseessä oli minulle eka peli viime kesän loukkaantumisen jälkeen. Alkukankeuden jälkeen homma alkoi rullamaan ja linja pelasi hyvin yhteen ja blokit löysivät paikkansa.

– Tässä on alle kaksi viikkoa turnaukseen: nyt vain pitää saada pienet virheet pois ja toistoja, toistoja niin ollaan turnauksessa valmiimpana, kun vastaan tulee erittäin kovia joukkueita. Turnausta odotan jo malttamattomana. Toivottavasti kelitkin olisivat silloin kohdallaan ja mahdollisimman paljon porukkaa tulisi katsomoihin niin saadaan varmasti huippu viikonloppu jefun parissa, toivoo Honkanen.

– Scrimmagesta jäi hyvä tunnelma, on aina mukava päästä pelaamaan uusia pelaajia vastaan. Teki tosi hyvää koko joukkueelle, mutta varsinkin uusille pelaajille. Lohja oli valmistautunut hyvin ja heillä on varmasti hyvä kausi edessä divarissa, Karoliina Holopainen arvioi harjoitusvastustajaa.

Hän odottaa vastaan asettuvan kovia vastuksia Velodromin turnauksessa.

– Diamond Bowlissa pääsemme pelaamaan kovia joukkueita vastaan, mikä on kesän kannalta erittäin hieno juttu. Treeneissä käydään varmasti läpi virheitä mitä sattui scrimmagessa ja karsitaan ne sitten turnauksesta pois.

Hyvinkäältä siirtynyt Heli Rontu nautti harjoituspäivän tunnelmasta ja piti hyvänä uusiin pelikavereihin tutustumista tositilanteissa.

– Scrimmagesta jäi pääsääntöisesti oikein mukava tunnelma, tuli paljon onnistumisia, jotka jäivät päällimmäisinä mieleen. Toki vielä paljon on pientä hiottavaa, niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin. Mutta ollaan menty alkutalvesta tosi paljon eteenpäin ja osat alkaa loksahtelemaan paikoilleen. Harjoitus toi mukanaan tosi paljon tärkeitä toistoja, jotka auttavat valmistautumisessa Diamond Bowliin. Itselle scrimmage oli myös tärkeä siksi, että näin uutena pelaajana pääsin tutustumaan oikeasti uusien pelikavereiden pelityyleihin. Myös pääsääntöisesti hyökkäystä treenanneena oli kiva saada toistoja puolustuksenkin puolella, sillä joitakin puolustusdowneja on edessä todennäköisesti myös turnauksessa.

– Nyt on edessä viimeiset valmistavat viikot ennen Diamond Bowlia, joiden aikana hiotaan vielä Lohjalla esiin tulleita pieniä aspekteja, mutta suurin valmistautuminen on jo takana. Nyt on siis tärkeintä vain kerrata pelejä, pitää kroppa kunnossa ja valmistautua henkisesti kovaan koitokseen, listaa Rontu.

Yhteistyöseura Kouvola Indiansista oli myös mukana nippu pelaajia. Niina Motturi valmistautuu pelaamaan Velodromilla Roosters-paidassa ja harjoitusottelu antoi hyviä eväitä myös tulevaan kauteen valmistautumiseen.

– Kouvolalle jäi Lohjan harjoituksesta oikein hyvät fiilikset. Oli erittäin tärkeää päästä testaamaan treenatut kuviot käytännössä vierasta joukkuetta vastaan. Saimme hyviä onnistumisia ja oivalluksia mitä voi vielä hioa tulevaa Diamond Bowl -turnausta varten. Turnaus tulee varmasti olemaan fyysisesti rankka. Se on myös tärkeä etappi ennen kesän sarjapelejä. Mahtavaa saada olla mukana tällaisessa tapahtumassa ja näin kokeneessa joukkueessa.

Heli Rontu raivaamassa tietä RB:nä juoksevalle Mari Jääskelälle.
Kuva: Mika Lindholm

Roosters Womenin valmistautuminen Naisten Vaahteraliiga-kauteen 2018 jatkuu täydellä vauhdilla. Joukkueen seuraava haaste on 20.4.–22.4. pelattava Diamond Bowl Helsingin Velodromilla. Naisten Vaahteraliigaan osallistuvat Roosters Womenin lisäksi Helsinki Wolverines Ladies, St. Petersburg Valkyries ja Tampere Saintsin Naiset. Roosters Womenin ensimmäinen ottelu pelataan 11.6. Wolverines Ladiesin vieraana.

Teksti: Pekka Lylyharju