Kohti Naisten Vaahteraliigaa: Jännitystä ilmassa kauden lähestyessä

4.5.2017
 

Joko se alkaa?

 
Naisten Vaahteraliigakauden lähestyminen on aistittavissa Roosters Womenin pelaajien joukossa. Vastuksen hallitsevalle Suomen mestarille tarjoavat tulevalla kaudella St.Petersburg Valkyries, Seinäjoki Crocodiles Naiset, Oulu Northern Lights ja Helsinki Wolverines Ladies. Vaikka Soile Mannila olisi voinut harjoitella lisää puolustuksenlinjan pelaamista, pelikausi on alkamassa ja joskus on kuitenkin tartuttava tositoimeen.

– Kuten jo talvella totesin, kausi alkaa liian pian! Olisin voinut vielä pari kuukautta rakentaa peruskuntoa ja hioa tekniikkaa. Toisaalta, en malta odottaa että pääsee tositoimiin ja pelipäivärutiineihin. Ja kuten New Orleans Saintsin puolustuksen linjan kokoushuoneen huoneentaulussa lukee ”Only on Sunday in the game, does the practice really become worthwhile”

Tampere Saintsin kanssa vietetty leiripäivä näytti kuitenkin kehittymistä talven aikana tapahtuneen.

– Tampereen leiripäivä antoi hirmuisesti itseluottamusta, vaikka tahti tietysti oli huomattavasti peliä köykäisempää. Omalle kehitykselleen on jotenkin sokeutunut omia joukkuekavereita vastaan painiessa. Siksi peliharjoitus oli erittäin hyvä kokemus ja Saintsilla on hieno porukka kasassa, harmi etteivät pelaa Vaahteraliigaa!

– Todella odottavat ja jännittyneet tunnelmat! Syksystä asti on lähdetty valmistautumaan kauteen ja nyt on aika katsoa kuka on tehnyt koviten töitä. Itselleni on uusi tilanne olla kauden ensimmäisessä pelissä mukana, sillä tulokaskaudella loukkaantuminen esti alkukauden pelit. Uskon, että tekemällä peleissä sen mitä olemme talven harjoitelleet, pärjäämme varmasti hyvin, keskushyökkääjä Mari Jääskelä kuvaa tuntojaan.

Pitkä, pimeä ja harjoitusten täyttämä talvi on takana ja tukimies Julia Turusen odottama hetki jännityksineen on käsillä.

– Sieltä se kesä tuli vihdoin, mitä on odotettukin. Kunpa kelit vaan suosisivat kauden aloitusta, niin mieli pysyykin korkealla. Tunnelmat ovat siis korkealla ja jännitys nousee koko ajan. Vaikka pari kauden aloitusta onkin takana, niin joka kerta sitä jännittää enemmän, mutta ensimmäisestä kontaktista se yleensä katoaa, tai muuttuu lisäämään adrenaliinia kentällä.

– Ehkä se jännitys siinä vielä muutamien vuosien päästä katoaa, kun aletaan olla konkaritasoa, hän nauraa.
 

 

Valkyries ja Wolverines vahvasti esillä

 
Hämeenlinna Lady Huskiesin, Jyväskylä Jaguarsin ja Turku Anders Trojans Womenin luopuessa sarjasta ja GS Demonsin sulautuessa Helsinki Wolverinesiin, edessä on uudet askelmerkit kauteen. Julia Turunen ennakoi Pohjanmaan suunnalta löytyvän kunnon vastuksen pelikentällä.

– Itse odotan suurin odotuksin pelejä Crocodilesia ja Wolverinesia vastaan. Crocodilesilla on monta vuotta ollut vahva pakka.  Vaikkakaan massaa ei paljoa ole, niin heillä kyllä tarmoa riittää pelata loppuun kaikki pelinsä. Joukkueesta löytyy myös vankkaa kokemusta, mikä tuo varmuutta pelien pelaamiseen.

– Wolverines on taas kokenut pienen muodonmuutoksen tälle kaudelle. Heillä on varmasti myös paljon kokemusta joukossaan sekä lisäksi tuoreita kasvoja, jonka vuoksi massaa joukkueesta löytyy varmasti pitämään reippaan pelitemmon päällä kentällä. Uudet kuviothan jännittävät aina, joten se ehkä päällimmäisenä mielessä Wolverinesista, Turunen arvioi uutta paikallisvastustajaa.

Vieraat Nevan suulta ovat Mari Jääskelän ennakko odotuksissa korkealla.

– Varmasti jokainen joukkue tarjoaa meille vahvan vastuksen, mutta erityisesti odotan Pietari Valkyriesin ja Helsinki Wolverinesin pelien olevan tasaväkisiä. Valkyries antoi jo viime kaudella hyviä näyttöjä ja he olivat liigan kolmosia. Uskon heidän harjoitelleen kovaa harjoituskauden ajan ja myös tulevan kovaa meitä vastaan kauden ensimmäisessä pelissä.

Myös Jääskelä nostaa esiin naapuriseuran.

– Helsinki Wolverinesilla on yhdistymisen jälkeen laaja pelaajarinki, josta löytyy kokeneita ja kovia pelaajia Naisten Vaahteraliigaan.

Vastustajia ei pidä vähätellä. Soile Mannila tietää, että minä tahansa sunnuntaina se voi kostautua.

– Yhtäkään vastustajaa en pidä heikkona ja helppona, kuten ei pidäkään. Luulen kuitenkin, että Venäjältä ollaan tulossa kovaa, koska sometilien perusteella siellä on treenattu tosissaan. Onkin kova juttu korkata kausi heitä vastaan! Wolverinesilla löytyy pelaajalistalla leveyttä ja paljon kokemusta, mutta ovatkohan vielä hioutuneet joukkueeksi. Joka tapauksessa siellä on kovia yksilöitä, jotka pystyvät tarjoamaan kovan vastuksen.

– Kaikkiaan kaksinkertainen sarja ei jätä mitään sattuman varaan, vaan syyskuussa on tiedossa liigan paras joukkue, Mannila kehuu uutta sarjamuotoa.
 

 
Edessä on uusi kausi uusilla kuvioilla. Aikaisemmasta poiketen tulevalla kaudella kohdataan jokainen vastustaja kahdesti. Naisten Vaahteraliiga alkaa hallitsevan mestarin, Roosters Womenin osalta kärkiottelulla St.Petersburg Valkyriesiä vastaan  sunnuntaina 7.5. kello 14:00 Helsingin Velodromilla.
 
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen