Kohti Naisten Vaahteraliigaa: Kapteenit valmiina kauteen

3.5.2017

Tunnelmat nousussa

 
Naisten Vaahteraliigakauden lähestyminen nostaa tunnelmaa Roosters Womenin kapteenistossa. Viime kauden jälkeen sarjassa tapahtui paljon muutoksia. Hämeenlinna Lady Huskies, Jyväskylä Jaguars ja Turku Anders Trojans Women luopuivat sarjasta ja GS Demons sulautui Helsinki Wolverinesiin. Keskushyökkääjä Jenni Lindénin arvioissa uudistunut sarja tulee koettelemaan kaikkien kestävyyttä.

– Tunnelma on jännittävä. Ensimmäisen pelin aloituspotku tulee yllättämään aina ja yllättävän nopeasti. Myös sarjan läpikäyminen on erilainen viime vuoteen nähden: pelejä on enemmän ja toukokuusta syyskuuhun kestävä pelikausi testaa varmasti joukkueen ja oman kehon jaksamista. Harmillinen loukkaantuminen maaliskuun aikoihin rajoitti omaa treenaamista ja valmistautumista alkavaan kauteen. Uskon kuitenkin, ettei aikaisemmin harjoittelukaudella tehty työ ole hukkaan heitettyä.

– Hyvät tunnelmat etenkin tämän päivän scrimmagen jälkeen. Sarja on ensimmäistä kertaa kaksinkertainen ja se tekee kesästä uudella tavalla haastavan. Seurojen ja liiton panostukset sarjan näkyvyyden lisäämiseksi ilahduttavat erityisesti tänä vuonna, laitahyökkääjänä ja puolustuksen takakentällä pelaava Sari Kuosmanen mietti lauantain viimeistelyharjoitusten jälkeen.

– Hyvät ja odottavat tunnelmat. Tuntuu että kausi tulee joka vuosi todella nopeasti. Erityisesti tänä vuonna kun kauden aloitus on kuukautta totuttua aiemmin, keskushyökkääjä Else Suutarinen pohtii kauden aloitusajankohtaa.

Lady Huskiesista siirtyneen tukimies Anne Rasilahden ajatukset ovat jo kohdistumassa kauden ensimmäiseen peliin. Hän on iloinen joukkueen sisällä vallitsevasta yhteishengestä.

– Jännittää ja innolla odotan tulevan kauden alkua. Tällä hetkellä harjoituksissa on hiottu kuvioita kuntoon ja valmentajien scouttauksen avulla olemme valmistautuneet ensimmäiseen otteluun Valkyriesia vastaan. Joukkueessa on koko talven ollut hyvä tekemisen meininki ja töitä on tehty kovasti. Yhteishenki joukkueessa on hyvä ja tuntuu hienolta lähteä tällä porukalla tulevaan pelikauteen.
 

 

Valkyries nousee arvioissa esiin

 
Arvioissa tulevan kauden haastavimmasta vastustajasta Anne Rasilahti nostaa esiin vastustajan rajan takaa.

– Naisten Vaahteraliiga tulee tänä kesänä varmasti olemaan kovatasoinen. Monessa joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia pelaajistossa ja uskon, että jokainen joukkue on harjoitellut hyvin ja valmistautunut huolella kauteen. Kauden avausottelu on Valkyriesia vastaan ja luulen pelin heitä vastaan olevan yksi kauden kovimmista, niin pelillisesti kuin fyysisestikin. Kauden avausottelu on aina haastava ja Valkyriesin pelaaminen on ollut hyvin nousujohteista koko sen ajan, kun he ovat olleet sarjassa mukana. He ovat varmasti yksi suosikeista finaaliin tulevalla kaudella.

Samoilla linjoilla Rasilahden kanssa on myös Sari Kuosmanen.

– Kyllä tässä ensimmäinen peli Valkyresia vastaan on päällimmäisenä mielessä. Muiden joukkueiden osalta vaikea sanoa vielä paljoakaan, mutta odotan yllätyksellistä ja tasaista sarjaa tänä vuonna.

Valkyries on vahvoilla Else Suutarisenkin arvioissa. Hän nostaa esiin myös uuden paikallisvastustajan, GS Demonsin sulauttaneen Wolverines Ladiesin.

– Ennakkoon sarja vaikuttaa todella tasaiselta ja pelit tulevat varmasti olemaan tiukkoja. Valkyries on kehittynyt vauhdilla, joten jännittävää pelata kauden ensimmäinen peli heitä vastaan. Wolverines tulee varmasti olemaan vahvoilla, mielenkiintoista nähdä miten kahden joukkueen systeemi käynnistyy, hän ennakoi Naisten Vaahteraliigan kehittymistä kauden aikana.

Viimekauden Naisten Vaahteraliiga-pelaajaksi valittu Jenni Lindén arvioi kaudesta tulevan tasaisen, mikäli kaikki joukkueet pelaavat tasollaan.

– Uskoisin, että tällä kaudella tullaan pelaamaan tasaisia matseja joukkueiden kesken. Valkyries tulee olemaan kova. Viime vuoden peli osoitti, että he pelaavat kovaa ja joukkueella on kova tahto voittaa. Wolvoilla on monia kokeneita pelaajia pelaajaluettelossa, joten taso tulee olemaan varmasti sen mukainen. Jos Seinäjoki ja Oulu pitävät samanlaista tasoa yllä, kun viime kaudella, myös heidän kanssa tullaan pelaamaan kovat matsit!
 

 
Edessä on uusi kausi uusilla kuvioilla. Aikaisemmasta poiketen tulevalla kaudella kohdataan jokainen vastustaja kahdesti. Naisten Vaahteraliiga alkaa hallitsevan mestarin, Roosters Womenin osalta kärkiottelulla St.Petersburg Valkyriesiä vastaan  sunnuntaina 7.5. kello 14:00 Helsingin Velodromilla.
 
 
Teksti: Pekka Lylyharju

Kuvat: Anna Tanskanen