Kohti Vaahteraliigaa 2017: Tuoretta verta Suurten Järvien kautta

Max Poikonen siirtyy Roostersiin

Helsinki Roosters on solminut pelaajasopimuksen tukimies Max Poikosen kanssa. Sipoo Bulldogsin kasvatti on parhaillaan vaihto-oppilaana Finlandia Universityssä Hancockissa Michiganissa. Vanhan suomalaissiirtolaisuuden ytimessä Kuparisaarella sijaitsevan yliopiston joukkue pelaa NCAA:n III-disvisioonassa. Poikonen on jo toista kertaa Uudella Mantereella oltuaan myös lukioaikana vaihto-oppilaana Virginian Strasbourgissa.

Päävalmentaja Marquette Floyd on tyytyväinen uuteen värväykseen.

– Hienoa saada Max mukaan. Hän tuo lisää energiaa ja kokemusta joukkueeseen. Mukava saada hänet joukkoon.

Sipoo Bulldogsin syntysijoilla varttunut pelaaja on tyytyväinen kokemukseensa Suurten Järvien tuntumassa.

– Joo, elikkä Keravalla syntynyt ja kasvanut, enkä sitä häpeile. Liikunnanohjaajaksi opiskelen Kajaanin AMK:ssa ja tällä hetkellä vaihdossa Michiganissa, Finlandia Universityssä.

– Vuosi täällä on mennyt hyvin. Viihtyisä pieni koulu, osavaltion pohjoiskolkassa, on ollut helppo sopeutua. Joukkue otti minut hyvin mukaan, treenasin tukimiesten kanssa ja pääasiassa pelasin erikoisjoukkueissa. Puolustuksessakin pääsin kentälle, vaikkakin vain muutaman kerran ottelua kohden. Nyt on offseason käynnissä ja olen mukana joukkueen treeneissä punttisalin puolella.

– Kausi ei meidän nuorella joukkueella ollut kovin menestyksekäs, mutta kokemus yliopiston jefukulttuurista, harjoittelusta ja pelaamisesta oli minulle sitäkin arvokkaampi.  Opinnoista, pelaamisesta ja ylipäätään vuodesta täällä pyrin ottamaan kaiken irti. Paljon on jo jäänyt vuodesta haaviin ja uskon näiden kokemusten auttavan minua kehittymään niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin, Poikonen arvioi vaihto-oppilasvuoden antia.

Lähtösysäys amerikkalaisen jalkapallon pariin on tuttu monen suomalaispelaajan osalta.

–Jefukipinä syttyi Super Bowlia katsellessa ja Michael Quarshien jefuleirillä 2006. Sitten löytyi lähiseudulta seura, Sipoon Bulldogs, jossa pelasin junnukaudet ja kuusi kautta edustuksessa. Kokemusta löytyy myös junnumaajoukkueista, U17 ja U19.

Poikosen aatokset siirtyä Suomessa pelaamaan korkeammalle tasolle toteutuvat ensikesänä.

– Ajatus seuran vaihtoon ja nimenomaan Vaahteraliigaan tuli viime syksynä, mutta vaihtovuosi ja yliopistokausi olivat ensimmäisenä mielessä. Sitten Roosters otti yhteyttä vuoden alusta ja kiinnostuin heti mahdollisuudesta pelata ensi kesänä punaisissa.

– Odotukset ensi kautta kohtaan ovat kehittyä pelaajana ja olla osa Suomen kovinta puolustusta. Ja Roostersista puhuttaessa, odotukset on aina pelata syyskuussa ja nostaa Maljaa, hän kuvaa ensikauden ennakko-odotuksiaan.

Toukokuussa joukkueeseen liittyvä tukimies lähettää myös terveisiä Roosters-kannattajille Michiganista.

– Terveiset Roostersin kannattajille: Odotan innolla tulevaa kautta, tarkoituksenani on tuoda joukkueeseen uutta energiaa ja antaa kaikkeni mestaruusjahdissa. Nähdään Velolla!

Helsinki Roosters toivottaa Max Poikosen lämpimästi tervetulleeksi joukkueeseen!

Max Poikonen

Max Poikonen

Pekka Lylyharju

 

http://www.finlandia.edu/news/finnish-exchange-student-gets-chance-finnu-football-team/