Kohti Vaahteraliigaa 2018: Camp Klaukkala I

Ei vielä mestaruuskunnossa, mutta matkalla sinne

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja sitä myöten myös Helsinki Roostersin harjoittelu tulevaa kautta varten tiivistyy. Joukkueen ensimmäinen minileiri pidettiin 27.1. Klaukkalan NJS Areenalla. Päävalmentaja Juha Hakalalle leiri tarjosi oivallisen tilaisuuden välitarkasteluun joukkueen suhteen ja hän oli ilahtunut näkemäänsä.

–Pelaajia oli ihan kivasti paikalla. Hyvin ollaan saatu tehtyä tiimiosioita. Hyökkäyksen linjassa parin vaihtomiehen verran syvyyttä ja siellä on pelaajia uusilla paikoilla, että siihen nähden ihan hyvä. Laitahyökkääjiä vino pino ja uusia pelaajia sielläkin mukana, ketä ei ollut alkukaudesta mukana. Ihan hyvän näköistä tekemistä. Kaikin puolin ihan positiiviset fiilikset tähän mennessä.

Puolustuksen tulevat kuviot alkavat olla pelaajilla hallussa, puolustuksen koordinaattori Kalle Karppinen kiitti pelaajia.

– Ihan hyvä meininki. Me on saatu kohtuullisen hyvä osa paketista sisään ja porukka tuntuu aika hyvin osaavan hommansa. Muutama loukkaantuminen ja sairastuminen, eli ollaan vähän kapealla pelaajatilanteen kanssa, mutta muuten oikein hyvä meininki.

– Ottaen huomioon että on tammikuu vähän yli puolenvälin, niin ihan hyvältähän tuo nyt näyttää. Ei tässä voi odottaa että ihan vielä mestaruuskunnossa ollaan, mutta matkalla sinne, hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen myhäili tyytyväisenä hyökkäyksen pelaajien ilmeeseen tässä vaiheessa harjoittelukautta.

Hyökkäyksenlinjan valmennuksesta tulevalla kaudella vastaava itävaltalainen Daniel Stanzel on saapunut Suomeen ja on toiminut aktiivisesti myös Olli Jussilan tukena fysiikkaharjoittelussa.

– Rehellisesti sanottuna on ollut hienoa tähän saakka. Pidän paljon joukkueesta: erittäin ammattitaitoinen joukkue, hyvä valmennusryhmä, paljon lahjakkaita pelaajia ja paljon sitoutumista. Joitain asioita en ole ennen kokenut, kuten lauantaiaamun juoksuharjoitukset puoli yhdeksältä. Olen ollut monessa joukkueessa, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun olen nähnyt vastaavaa. Samankaltaista sitoutumista olen nähnyt vain kerran aikaisemmin ja se oli yliopiston painijoukkueelta Kanadassa, missä olin opiskelemassa. Heillä oli vastaavia harjoituksia puoli yhdeksältä aamuisin ja he saavuttivatkin mestaruuksia.

Muutaman viikon oleskelunsa aikana Stanzel on todennut viihtyvänsä täällä hyvin.

– Eli urheilullisesta näkökulmasta katsottuna olen erittäin iloinen täällä olemisesta. Olen iloinen kokemastani, pelaajista joita joukkueessa on ja puitteista ylipäätään. Ja Helsinkiin kaupunkina olen ollut kokonaisuudessa tyytyväinen. On paljon erilaista tekemistä.

– Pidän lumesta ja vaikka alussa piti totutella kylmään, niin nyt tunnen oloni melkein suomalaiseksi siinä mielessä. Yritän myös opetella hieman suomea, mutta se on osoittautunut haasteelliseksi, hän kuvaa naurahdellen sopeutumistaan paikallisiin olosuhteisiin.

Jokainen paikalla ollut jätkä antoi kaikkensa

Myös pelinrakentaja Brandon Connette on saapunut Helsinkiin ja on tyytyväinen oloonsa.

– Kylmää, mutta muuten tuntuu hyvältä. Hienoa olla takaisin joukkueessa. Kaipasin pelaajia, joten on mukava olla taas heidän seurassaan.

Keskushyökkääjä Jaycen Spearsin poistuminen jätti ison aukon Roostersin hyökkäykseen, mutta Connette luottaa Karri Pajarisen jatkavan viime kauden hyviä otteitaan tulevalla kaudella. Hän ei näe muidenkaan muutosten vaikuttavan hyökkäyksen tasoon korvaamattomasti.

– Hyökkäys näyttää aika pitkälle samanlaiselta kuin viime vuonna. Kovin montaa pelaaja ei ole poissa. Jay on ilman muuta iso menetys, mutta Karri pelasi todella hyvin viime vuonna aina kun oli kentällä. Luotan täysin, että hän pystyy enempäänkin ja hän tulee olemaan yksi hallitsevimmista keskushyökkääjistä tulevalla kaudella. Tim (Thomas) ja Mikko (Toiminen) ovat oikeastaan muut pelaajat jotka puuttuvat viimekaudelta. Meillä on kuitenkin hyviä nuoria linjamiehiä ja joitain uusia laitahyökkääjiä palaajien lisäksi, joten en näe suuria ongelmia tänä vuonna.

Hyvä syksy ja ensimmäinen Klaukkalan leiri antavat hyvän pohjan jatkaa kohti kevättä ja Karri Pajarinen suhtautuu luottavasti tulevaan kauteen.

– Harjoittelukausi on sujunut ihan ok, joukkueena on treenit menneet joka viikko parempaan suuntaan. Klaukkalan leiripäivän jälkeen jäi oikein hyvä fiilis tulevasta kaudesta. Paljon on tehtävää, mutta perustukset on nyt valettu ja tästä on hyvä jatkaa.

Puolustuksenlinjasta Okko Outinen seurasi syksyllä Vaahteramaljan viimeiset minuutit sivurajalta, nilkka tiukasti teipattuna. Joukkueen fysioterapeuttien taikasormien ja tiukan valvonnan avulla hän on pääsemässä pikkuhiljaa täyteen harjoitteluvauhtiin.

– Harjoittelukausi on sujunut kaiken kaikkiaan hyvin. Vaahteramaljassa saatu ikävä nilkan sidevamma pakotti aloittamaan harjoittelukauden kuntoutuksen ehdoilla ja täysipäiväiseen juoksemiseen pääsin vasta joulukuun puolella. Kuntoutuksesta erittäin suuret kiitokset joukkueen fysiovelhoille, Kimmo Valariutalle ja Mika Mäkyselle. Ilman heidän ohjeita ja kuntoutusharjoituksia olisi ollut varmastikin ura paketissa. Nilkan parantuessa on pystynyt koko aika lisäämään vauhtia ja painoja juoksu- ja kuntosaliharjoitteluun.

– Ensimmäisestä leiristä jäi tukkoiset ja ruosteiset fiilikset. Vedettiin kapealla miehistöllä ja paljon uusia pelejä ajettiin sisään. Olosuhteisiin nähden olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt etenkin puolustuksen tekemisestä, kun katsoin videolta treenejä jälkikäteen. Jokainen paikalla ollut jätkä antoi kaikkensa ja videolla oli myös pelillisesti paljon hyvää. Mentaalisia virheitä toki tuli mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan, Outinen pohti Klaukkalan antia.

Heikki Lesonen on iloinen kun on päästy harjoittelemaan kunnolla täysillä varusteilla. Puolustuksen linjamiehestä oli hienoa seurata leiripäivän vääntöä.

– Harjoittelukausi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Pelaajia on ollut hyvin paikalla ja valmentajilta on saanut hyvää opetusta. Hyvältä tuntui saada kamat taas päälle ja päästä treenaamaan oikein kunnolla porukassa. Tunnelma oli aivan loistava ja joukkuehenki korkealla. Olen ylpee meistä, että kuinka hyvin jaksettiin vääntää.

Helsinki Roostersin valmistautuminen vaahteraliigakauteen 2018 jatkuu täydellä vauhdilla. Joukkueen seuraava tiivistahtinen leiripäivä vietetään Klaukkalassa maaliskuun puolivälissä.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki