Kohti Vaahteraliigaa 2018: Juha Hakala päävalmentajaksi

Kiitos Marquette!

Helsinki Roosters on solminut päävalmentajasopimuksen Juha Hakalan kanssa. Puheenjohtaja Jarmo Lahti on ilahtunut kokeneen päävalmentajan paluusta, mutta harmittelee ettei joukkueella ollut taloudellisia mahdollisuuksia pitää Roostersin kahdenteenkymmenenteen mestaruuteen johdattanutta Marquette Floydia riveissään.

– Olimme todella tyytyväisiä Coach Q:n kauteen, hän voitti meille kaiken mahdollisen tällä kaudella ja osoitti olevansa todella ammattitaitoinen valmentaja! Hänellä löytyi uskallusta astua isoihin saappaisiin ja täyttää ne! Valitettavasti emme pysty työllistämään häntä ympärivuotisesti ja oli tehtävä päätös miten haluamme jatkaa. On ikävä luopua hänestä, mutta hän tulee aina olemaan osa historiaamme.

Floyd teki omalta osaltaan historiaa Vaahteraliigassa, ja Jarmo Lahti ja Helsinki Roosters haluavat kiittää häntä joukkueen menestyksen eteen tekemästä työstä.

– Marquette on pitkään aikaan ensimmäinen amerikkalaispäävalmentaja joka on voittanut Vaahteramaljan, ja olemme erittäin kiitollisia hänen suuresta panoksestaan sen saavuttamisessa!

Lisää kierroksia

Tuoreesta mestaruudesta huolimatta ei Roostersissa ole tarkoitus hidastaa tahtia. Joukkueen kehittymisen kannalta Lahti katsoo olevan tärkeätä, että päävalmentaja pystyy aloittamaan seuraavaan kauteen valmistautumisen välittömästi ja jatkamaan sitä saumattomasti talven yli.

– Olen tyytyväinen että saimme Juhan takaisin ja hän saa koota valmennusryhmän, joka meillä on käytössämme ympärivuotisesti. Juhan takaisintulo auttaa meitä kehittämään valmennustamme vieläkin paremmaksi ja saamme tehostettua mm fysiikka- ja pelipaikkavalmennusta koko seurassa.

Helsinki Roostersin joukkueet tulevat tavoittelemaan mestaruuksia sarjoissa joihin osallistuu, mutta pelaajien yksilöllinen kehittäminen ja tukeminen ovat tärkeässä osassa seuran toiminnassa. Jarmo Lahti haluaa tarjota jokaiselle mahdollisuuden tavoitella myös henkilökohtaisia tavoitteitaan urheilijana.

– Me haluamme kehittyä seurana ja kehittää kaikkia joukkueitamme ja pelaajiamme olemaan parhaita, mitä voivat ja antaa mahdollisimman monelle mahdollisuudet onnistua omissa unelmissaan; ovat ne mestaruus omassa sarjassa, maajoukkuepaikka tai pelaaminen Collegessa. Mitä paremmin urheilijoitamme on valmennettu oikeanlaisella harjoittelulla, sitä menestyksekkäämpi olemme myös jatkossa!

Juha Hakalan johtama valmentajajoukko näyttää tässä vaiheessa tältä:

HC: Juha Hakala OC: Mikko Koikkalainen DC: Kalle Karppinen AC: Jens Holmström AC: Julius Majander AC : Sampo Ranta AC: Pekka Rantala AC: Victor Sarvi. Vielä parin valmentajan kanssa keskustelu on kesken.

 

Takana pesti Italiassa, edessä uusi kausi Roostersissa ja kannettavana kuuden mestaruuden putki. Mitä miettii Juha Hakala tulevasta talvesta ja mitä tavoitteita on tulevaisuudelle? Alla tuoreen päävalmentajan ajatuksia.

Minkälainen kokemus oli toimia päävalmentajana Italiassa?

– Kausi Italiassa oli varsin haastava monella tapaa. Itse valmentaminen oli hienoa, joukkueessa oli paljon pelaajia, jotka halusivat oppia ja kehittyä ja siinä työssä onnistuin varsin hyvin. Kauden alussa joukkueen pelaajista vain muutama kuului Italian maajoukkueen rinkiin. Kauden loputtua useampi pelaaja oli pystynyt kehittymään ja nostamaan tasoaan siten, että saivat kutsun maajoukkueen vahvuuteen. Kauden aikana seuraorganisaatio tarjosi omat haasteensa, jonka myötä suurempi menestyminen pelillisesti jäi valitettavasti haaveeksi.

 Mikä sai jälleen tarttumaan päävalmentajan tehtäviin?

– Mahdollisuus valmentaa Suomen menestyksekkäintä seuraa on suuri kunnia. Roosters on yksi Euroopan suurista seuroista ja tämän parempaa mahdollisuutta ei ole tarjolla. Oma tavoitteeni on luoda kaikille pelaajille paras mahdollinen ympäristö missä menestyä, sekä edelleen kehittyä pelaajina. Tätä varten panostetaan kokoamalla erittäin osaava ja laaja valmennusryhmä, jonka kanssa on varmasti myös erittäin hienoa työskennellä ja toimia päävalmentajana.

”Uutena ” päävalmentajana harteillesi siirtyi kuuden mestaruuden putki. Tuoko se ylimääräistä painetta kannettavaksi?

– Kuuden mestaruuden putki ei tuo ylimääräisiä paineita. Ensimmäiset viisi mestaruuskautta, mitkä olin päävalmentajana, opettivat, että jokaisena vuotena, siitä huolimatta vaikka mestaruus tuli edellisenä kautena, ei saa jäädä liian pitkäksi aikaa siihen kiinni. Töitä pitää edelleen tehdä, jotta seuraavan kauden tavoitteet voidaan täyttää.  Kaikkien mestaruuksien eteen on tehtävä huima määrä työtä ja tieto siitä, että mitä tahansa on saavutettavissa tekemällä kaikkensa helpottaa itse asiassa. Eli mestaruuksien kautta tullut tieto auttaa toiminnassa, eikä luo paineita kuten voisi kuvitella.

Mitä ajatuksia talvikauden suhteen?

– Tavoitteena on nostaa edelleen joukkueen urheilullista sekä pelillistä tasoa ja tehdä joukkueesta Se Euroopan Paras Joukkue eikä vain yksi suurista. Tämä huomioon ottaen talvikauden harjoittelusuunnitelma pitää tehdä huolella ja tarkkaan. Talven aikana tehtävä työ ja valmistautuminen on yksi tärkeimmistä osa-alueista kokokauden osalta ja sen työn tulokset ulosmitataan sitten kaudella 2018.

Minkälainen joukkue on kasassa kun Vaahteraliiga 2018 käynnistyy?

– Tavoitteena on, että kasassa on Euroopan kovin seurajoukkue, mikä tekee yhdessä sitoutuneesti töitä yhteisten tavoitteiden eteen.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki