Kohti Vaahteraliigaa 2018: Pelaajaluettelo 31.10.2017

Joukkue rakentuu motivoituneilla pelaajilla

Helsinki Roostersin kauden 2018 Vaahteraliigajoukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Päävalmentaja Juha Hakala näkee joukkueen kehityksen positiivisena jo tässä vaiheessa harjoittelukautta.

– Joukkueen rakennus on lähtenyt hyvin liikkeelle, etenkin keskushyökkääjä- sekä tukimiesosasto ovat vahvistuneet merkittävästi verrattuna viime kauteen. Kaikki uudet pelaajat vahvistavat myös erikoisjoukkuepelaamistamme.

Helsinki Roostersilla on sopimukset solmittuna 37 pelaajan kanssa. Uutisoidun viiden uuden pelaajan lisäksi joukossa on 26 pelaajaa viime kauden joukkueesta. Pelaajarinkiin on myös nostettu kuusi viime kaudella juniorijoukkueissa pelannutta pelaajaa, Veikko Holmberg, Janne Huovinen, Vilho Paavilainen, Kim Saarijärvi, Eemeli Tuovinen ja Ture Västrik, tavoittelemaan peliaikaa Vaahteraliigassa. Juha Hakala haluaa tavoitteidensa mukaan täydentää joukkuettaan ensisijaisesti kotimaisilla pelaajilla.

– Etsimme vielä joukkueeseen etenkin lisää laitahyökkääjiä sekä puolustuksen takamiehiä. Toki kokonaisuuden kannalta kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita. Meillä on kasassa erittäin kovatasoinen valmennusryhmä, jonka avulla voimme kehittää ja parantaa ketä tahansa suomalaista pelaajaa ensi kautta ajatellen entistä kovemmalle tasolle.

Vaikka harjoituskausi on alkumetreillä ja joukkue vasta muotoutumassa, neljättä kauttaan Roostersissa aloittava tukimies Santtu Äyräväinen aistii ilmassa hyvän tunnelman.

– Parit joukkuetreenit jo alla ja kuukausi juoksutreeniä, joissa keskitytty juoksutekniikoihin ja jenkkifutarin perusominaisuuksiin. Näissä asioissa ei voi mennä ylikuntoon. Meillä on tosi mahtava fysiikkatiimi kasassa, ja omaan silmään on osunut, että jengi on motivoinutta ja valmiita tekemään uhrauksia, että ollaan kunnossa kun kovat pelit alkaa.

2013 Roosters-junioreista Vaahteraliigaan nostettu Samuli Vehkomäki hyökkäyksenksenlinjasta on myös pistänyt merkille hyvän hengen harjoituksissa.

– Tässä vaiheessa vuotta harjoittelu keskittyy perusasioiden hiomiseen yksilötasolla ja joukkue alkaa tavallaan muotoutumaan kunnolla vasta lähempänä kautta. Meillä on kuitenkin hyvä porukka, jolta löytyy ryhmähenkeä ja halua tehdä asioita.

Sitoutuneella ja kannustavalla ilmapiirillä joukkue saadaan talven aikana hitsautumaan yhteen ja valmiiksi tulevan kauden koitoksiin. Vehkomäki arvioi valmiin rungon ja tuttujen valmentajien helpottavan joukkueen muotoutumista tiiviiksi kokonaisuudeksi.

– Joukkueen runko pysyy pitkälti samana ja uusi valmennustiimikin on useimmille tuttu aiemmilta vuosilta. Joukkue on siis valmiiksi varsin tiivis ja tuoreet lisäykset vain tuovat lisää nälkää ja paloa joukkueelle.

– No kyllähän se kaikki lähtee siitä, että ollaan sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiin ja tiedetään, mitä pitää tehdä sen eteen. Vaatimustasoa valmentajien ja kanssapelaajien toimesta nostetaan jatkuvasti ja sen edellytyksenä on, että jokainen sisäistänyt edellä mainitut asiat. Kannustavassa ilmapiirissä kun treenataan ja tehdään hommia, niin se varmasti omalta osaltaan auttaa joukkuetta hitsautumaan yhteen. Vitsit, huumori ja jekkuilu kuuluu luonnollisesti myös asiaan, Äyräväinen kuvailee aineksia hyvän joukkuehengen luomiseen.

Pelaajaluettelo 31.10.2017

Toni Ahonen
Brandon Connette
Mourad Daifi
Veikko Holmberg
Janne Huovinen
Dennis Ilmelä
Henri Jussila
Miro Kadmiry
Lasse Kankaanpää
Olli Kantola
Tony Koskinen
Niko Kuikka
Alexander Kuronen
Jere Lahti
Richard Laine
Viljo Lempinen
Heikki Lesonen
Niko Nousiainen
Jonatan Oaquif
Akseli Olin
Okko Outinen
Vilho Paavilainen
Karri Pajarinen
Joonas Raatikainen
Ilya Redin
Ville Rontu
Kim Saarijärvi
Eemeli Tuovinen
Väinö Tyynilä
Akseli Vartiainen
Samuli Vehkomäki
Martin Veinberg
Edward Vesterinen
Ture Västrik
Henri Väänänen
Alexander Wasiljeff
Santtu Äyräväinen
Roosters staff 2018
Päävalmentaja Juha Hakala
Joukkueenjohtaja Leena Vehkomäki
Puolustus
Koordinaattori Kalle Karppinen
puolustuksen linja Victor Sarvi
Tukimiehet Sampo Ranta
Takapuolustajat Pekka Rantala
Hyökkäys
Koordinaattori Mikko Koikkalinen
hyökkäyksen  linja Daniel Stanzel
Pelinrakentajat Oskari Niemi
Keskushyökkääjät Jens Holmström
Laitahyökkääjät Julius Majander
Fysiikka & Fysio
Mika Mäkynen
Kimmo Valariutta
Mika Murtoniemi
Olli Jussila
Jarkko Pajarinen, lääkäri

 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki