Kohti Vaahteraliigaa 2018: Sami Toivonen liittyy Roostersiin

Raumalla uransa aloittanut tukimies Sami Toivonen liittyy Helsinki Roostersiin.  Viime kauden väliin jättänyt Toivonen pelasi Turku Trojansissa kaudella 2016 ja on edustanut Suomessa myös Helsinki Wolverinesia kaudella 2012. Kausi 2013 tukimiehellä kului itävaltalaisessa Graz Giantsissa. Päävalmentaja Juha Hakala on tyytyväinen saadessaan kokeneen pelaajan täydentämään tukimiesosastoa.

– Sami Toivonen on erittäin tervetullut lisä tukimiesosastolle. Sami on erittäin kokenut ja fyysinen pelaaja, joka on myös luonnollinen johtaja. On hienoa saada hänen kaltainen pelaaja keskelle puolustusta.

Sami Toivonen ja Ilya Redin

Minkälaisin tunnelmin lähdet kohti seuraavaa kautta Sami Toivonen?

– Olen itse asunut nyt vuoden Helsingissä ja sen ajan olen ollut poissa jenkkifutiksen parista. Vaahteramaljan katsominen syksyllä paikan päällä sai kipinän syttymään ja nyt liekki roihuaa kovaa. Hienoa olla taas lajin parissa.

Mikä sai valitsemaan Roostersin?

– Ainoa mahdollisuus comebackille oli tehdä se ilman ylimääräistä reissaamista ja korkeimmalla sarjatasolla, joten Roosters oli helppo valinta. Paluu ei olisi myöskään mahdollinen ilman Roostersin huippuorganisaatiota, jossa voi keskittyä täysin omaan tehtävään, eli olemaan mahdollisimman hyvä urheilija. Lisäksi monet vanhat hyvät pelikaverit vuosien varrelta jo junnumaajoukkueajoilta tekivät päätöksen helpoksi.

Mitä tavoitteita talven ja kevään harjoittelukaudelle?

– Nostaa oma tekeminen mahdollisimman nopeasti niin pelillisesti kuin fyysisesti Suomen huipulle. Puitteet tähän on joukkueen ja pelikavereiden puolesta priimakunnossa, joten kaikki on itsestä kiinni.

Terveiset Roosters-kannattajille?

Katsomot täyteen! Hieno jefukesä tulossa!

 

Tervetuloa Roostersiin Sami!

 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Roosters Media