Leiritulilla

21.3.2019

Tästä on hyvä jatkaa

Naisten Vaahteraliiga -kauteen valmistautuva Roosters Women on pitänyt normiharjoittelun ohessa kaksi tiukkatahtista leiripäivää Lohja Lionessesin kanssa Klaukkalan NJS-jalkapallohallissa helmikuussa ja maaliskuun alkuun Inkoon Aktia Arenalla. Roosters Womenin valmennusryhmä koki muutoksen tammikuussa, ja päävalmentaja Jesse Jalon johtamalla ryhmällä on riittänyt tutustumista uuteen joukkueeseen.

– No aina on hirveä opiskelu uuden joukkueen kanssa ja kun en ole ennen naisia valmentanut kuin yhdellä tekniikkaleirillä, niin nopeuteen ja muuhun on totuteltava. Mutta pikku hiljaa alkaa löytymään ja joukkueen nimet muistumaan mieleen. Veikkaan, että aikalailla kaikki muistan jo, Jalo naurahtaa.

Inkoon leirin antiin hän oli tyytyväinen ja kevättä vielä riittää valmistautumiseen ja viimeisten kuvioiden hiomiseen.

– Hyvä sinänsä, saatiin taas uusia asioita ja kerrattua vanhoja, mitä ei ole aina pystytty treeneissä tekemään. Ihan hyvässä aikataulussa ollaan. Meillä on vielä yksi leiri kahden viikon päästä, mikä on hyvin tärkeä. Koitetaan saada vielä muutama pelaajasopimus aikaiseksi, että saadaan isompi pelaajarinki. Ja uskon, että silloin kun kausi alkaa, niin ollaan valmiita ihan varmasti.

Valmennusmullistusten jälkeen uudet valmentajat ja joukkue ovat sopeutuneet hyvin toisiinsa myös puolustuksen koordinaattori Joni Niskasen arvioissa.

– Valmennus on sopeutunut hyvin. Joukkueen matkaan on ollut helppo tulla ja meidät on otettu hyvin vastaan. Jokaisella valmennuksella on oma tapansa tehdä asioita, ja luulen, että nyt kun olemme jo jonkin aikaa tehneet yhdessä töitä, ovat toimintatapamme tulleet pelaajille tutuiksi. Siksi uskon, että myös joukkue on sopeutunut meidän valmennustyyliin.

– Leiristä jäi luottavainen mieli. Paljon tehtiin oikeita asioita, mutta paljon on vielä tehtävää. Suunta on kuitenkin oikea. Pelillisesti puolustuksessa keskityttiin perusasioiden oikein tekemiseen ja siinä onnistuttiin mielestäni melko hyvin. Leiri antoi hyvin myös kehityskohtia, joihin joudutaan keskittymään tarkemmin. Puolustuksen pelisysteemiä vielä hiotaan paremmin sisään ja keskitytään perustekemisen laatuun. Tästä on hyvä jatkaa, toteaa Niskanen

Joni Niskanen, Henri Kasurinen ja Jesse Jalo tarkkoina Klaukkalassa. Kuva: Jarmo Vehkomäki

 

Tästä on suunta eteenpäin

Inkoon leirin jälkeisellä viikolla nimettiin Roosters Womenin kapteeneiksi Hilkka Rahkonen, Mari Jääskelä, Riikka Koskenniemi ja Elli Metsola. Mari Jääskelä on iloinen uusien valmentajien saatua nopeasti paketin kasaan ja harjoittelurytmin vauhtiin.

– Olen kyllä tosi kiitollinen ja iloinen, että me saimme reippaan valmennuksen. He ovat hyvin ottaneet porukan haltuun ja ovat tosi innostuneesti lähteneet vetämään sekä hyökkäystä että puolustusta kohti kautta. Hyvin on meillä harjoittelukausi lähtenyt sen jälkeen käyntiin.

Myös Hilkka Rahkonen kertoo joukkueen sopeutuneen sujuvasti uuteen valmennukseen.

– Joukkue on kyllä sopeutunut tosi hyvin. Täytyy olla kiitollinen ja nostaa hattua kaikille naisille, että ovat lähteneet rohkeasti tähän uuteen joukkueeseen mukaan. Samalla valmentajat ovat tosi hienosti tehneet osansa ja saaneet joukkuehenkeä kasvatettua, niin että pelataan tiiminä eikä ole vain yksittäisiä pelaajia siellä joukkueellinen, kiittää Rahkonen.

Toisena leiripäivänä ei seisoskeluun jäänyt kenellekään ylimääräräistä aikaa ja Mari Jääskelä lähti leiripäivän jälkeen hyvillä mielin Inkoosta takaisin Helsinkiä kohti.

– Hyvä tunnelma jäi. Ainakin kaikki saivat tosi paljon toistoja. Perusasioita, mutta ne kun osataan, niin päästään varmasti pitkälle. Tästä eteenpäin meillä on vielä tulossa ainakin yksi leiri ja tässä on onneksi viikkoja jäljellä ennen kauden alkua. Ei kauhean kauaa, mutta käytetään se kaikki aika hyödyksi.

Samoissa tunnelmissa oli Hilkka Rahkonen leiripäivän päättyessä.

– Leiripäivästä jäi tosi hyvä fiilis. Niin kuin Mari sanoi, niin kaikki saivat varmasti tosi paljon toistoja. Tänään oli vähän pienempi osallistujamäärä mitä viime leirillä, mutta saatiin kuitenkin ihan hyvät mähinät tässä pystyyn. Hyökkäyksellä alkaa hommat sujumaan tosi hyvin ja siellä alkaa olla perushommat aika hyvin hallussa ja voi ehkä alkaa laajentamaan pelikirjaa.

– Tästä suunta on eteenpäin. Treenit jatkuu ja joka päivä kehitytään, Rahkonen tiivistää.

Leirivauhtia Klaukkalassa. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Roosters Women jatkaa valmistautumistaan kohti Naisten Vaahteraliigaa 2019. Kauden ensimmäiseen otteluun 12.5. Helsingin Velodromille saapuu vieraaksi Tampere Saints.

Teksti: Pekka Lylyharju