Mies Roostersin kausikorttien takana – Juho Valkila

Roosters päätyi tänä vuonna teettämään kausikortit eri tavalla kuin aiempina vuosina.

Halusimme vielä jututtaa Juho Valkilaa, J.Valkila Oy:stä, ja kyselimme hänelle hieman lisää yrityksen historiasta ja siitä, mitä Juho itse on tiennyt jenkkifutiksesta tätä ennen.

 

” Millainen yritys on J.Valkila Oy ja kuka on mies toiminnan takana? ”

– J. Valkila Oy on yritykseni nimi ja meillä valmistetaan kaikenlaisia puisia tuotteita, korteista puulaatikkoihin ja palkintoihin asti. Yrittäjänä olen ollut 11 vuotta, mutta toiminnassa ennen sitä ehdin olemaan jo toisen mokoman. Jatkoin aikoinani isäni perustamaa yritystä. Omalta koulutukseltani olen tietojenkäsittelijä ja armeijataustaakin löytyy, mutta puuseppänä olen itseoppinut tekemisen myötä. Nämä kaksi tukee toisiaan enemmän kuin hyvin, sillä tietokoneohjattuahan tämä toiminta nykyisin on melko pitkälle.

 

” Miksi puu on tärkeä materiaali ja miten olette päätyneet käyttämään sitä? ”

– Meillä puu materiaalina nivoutuu jo ennen yritystoiminnan alkua sattuneisiin käänteisiin. Isä rakensi saunoja tänne kotikylälle Hämeenkyröön, ja kerran yhdet lauteet tehtiin ihan uudesta materiaalista, lämpökäsitellystä haavasta joka oli juuri tullut markkinoille. Lauteista jäi hukkapätkiä ja koska materiaali oli niin hienoa, ei sitä raaskittu hävittääkään, vaan harrastuksenomaisesti niistä tehtiinkin perhorasioita. Pian olikin jo toiminimi pystyssä ja kiinnostusta tuotteisiin löytyi.

 

” Mitä tiesit jenkkifutiksesta ennen Roosters- yhteistyötä? Mitä tiedät siitä nyt? ”

– Olen jo joitain vuosia seuraillut NFL:n pelejä, varsinkin kun niitä on iltasella tullut. Laji kiinnostaa ja kun otteluita tulee vielä suomeksi selostettuinakin, pääsee säännöistä paremmin selville. Tykkään! On jo lähes traditioksi juurtunut tapa viettää pimeneviä syysiltoja jenkkifutista seuraten. Suomen jenkkifutista en ole aiemmin niin tarkasti seurannut, mutta nyt tulee takuulla sekin tutuksi. Olisi kiva ehtiä johonkin peliin vielä käymään tällä kaudella. Roosterseista muistan aina sen, kuinka Urheiluruudussa on kerrottu Roostersin voittaneen Suomen Mestaruuden. Se on jonkun kerran tapahtunut:)

” Millaisena näet puisen kausikortin arvon seuralle? Miten seuroja voisi kannustaa jatkossa ”rikkomaan rajoja” ahkerammin? ”

– Mielestäni on todella hienoa, että Roosters innostui puisesta kausikortista – en ole aiemmin millekään urheiluseuralle kausikortteja toimittanutkaan. Oikeasti hienoa on, että kotimainen puutuote pääsee ihmisten lompakkoihin ja kulkee siellä mukana ehkä jopa kauden jälkeenkin. Se on samalla hyvää mainosta myös seuralle. Uskoisin myös tälläisestä tuotteesta olevan etua kaikenlaisille urheiluseuroille ja joukkueille, sillä ekologisuus on tärkeä osa ihmisten, myös fanien, elämää.

 

” Terveiset kausikortin ostajille ja Roostersille?”

– Toivotan kausikortin ostajille hyviä otteluiltoja ja voitokkaita otteita Roosterseille!

 

Teksti ja kuva: Roosters Media