”Mutta missä on J-J?”

22.4.2019

Janna-Jemina Seiles Bostonin teekutsuilla

Roosters Womenin laitahyökkääjä Janna-Jemina Seiles on lähtenyt haastamaan itseään Yhdysvaltoihin Women’s Football Alliance -liigassa pelaavaan Boston Renegades -joukkueeseen. Renegades pelaa WFA-liigassa korkeimmalla D1-tasolla, ja on vuoden 2018 hallitseva mestari. Bostonin GM Ben Brown katsoo uuden pelaajansa sopivan hyvin joukkueen tavoitteisiin.

– Olemme erittäin innostuneita J-J:n liittymisestä Boston Renegadesiin täksi kaudeksi. Tavoitteemme ovat korkealla; uusia mestaruutemme ja tarjota mahdollisuuksia nuorille naisille ja tytöille jalkapallon parissa. J-J:n tasoisen pelaajan saaminen joukkueeseemme ja sen mukana kansainvälistä huomiota, auttaa tavoitteemme saavuttamisessa

Hän on tyytyväinen siihen mitä on tähän mennessä nähnyt, ja odottaa kauden jatkuessa Seilekseltä kasvavaa panosta.

– J-J:llä on korkea työetiikka, ja hän on edistynyt huomattavasti kanssamme viettämiensä viikkojen aikana. Hän on myös hyvä valmennettava ja joukkueellamme on ollut hauskaa oppiessamme lisää hänen kulttuuristaan ja aikaisemmista kokemuksistaan jalkapallon parissa. Tutustuttuaan paremmin pelikirjaamme odotamme hänestä koollaan, nopeudellaan ja taidoillaan tulevan tärkeän osan meidän korkeaoktaanista hyökkäystämme.

– Olemme kiitollisia hänen tekemistään uhrauksista päästäkseen tänne pelaamaan tälle kaudelle. Tarvitaan uskomattoman paljon rohkeutta ja sitoutumista muuttaa toiseen maahan ja liittyä joukkueeseen, josta et tunne ketään. Meille on kunnia, että hän valitsi meidät. Emme voi tarpeeksi ilmaista kiitollisuuttamme hänelle hänen panoksestaan, sekä hänen perheelleen, ystävilleen ja joukkuetovereilleen Suomessa, jotka jaksavat kannustaa häntä, Brown kiittää pelaajan saamaa taustatukea huikealle haasteelleen.

– Odotamme saavamme nauttia mahtavasta kaudesta hänen kanssaan!

J-J on solahtanut amerikkalaiseen jalkapalloelämään sulavasti. Kainalossaan JJ:tä pitää linjanainen Erin Truex.

Seuraavassa Janna-Jemina Seileksen mietteitä Yhdysvaltoihin lähdöstä:

Mikä sai lähtemään USA:han?

– Pelaaminen USAssa on ollut mielessä jo vuodesta 2013. Kuitenkin tähän asti on ollut muita asioita, jotka ovat sitten menneet edelle. Vuoden 2017 WWFG-leirin (Women’s World Football Games) jälkeen ajatus kaudesta muualla ei kuitenkaan enää tuntunut mahdottomalta, ja tilaisuus aukeni, kun sain koulun loppuun viime kesänä. Uusi työ on antanut joustoa tämän unelman toteuttamiseen.

Miltä joukkue vaikuttaa?

– Uskon siihen, että pelaajana kehittyy parhaiten, kun haastaa itseään jatkuvasti. Renegades on kovatasoinen joukkue ja kilpailua on paljon, minkä vuoksi koen, että tämä joukkue on minulle hyvä paikka oppia lisää ja kehittyä pelaajana. Valmentajat ja uudet joukkuekaverit ovat ottaneet hyvin vastaan ja auttaneet alkuun kaikessa. Lisäksi joukkueen GM Ben Brown on ollut korvaamaton apu ja tuki tämän prosessin aikana.

– Uuden pelikirjan sisäistäminen on vienyt nyt alkuun eniten aikaa ja tähän on onneksi saanut apuja valmentajilta sekä pelikavereilta. Pelikirja täällä on huomattavasti laajempi, mihin on Suomessa tottunut. Treeneissä vaaditaan erilaista keskittymistä, koska suorittaminen tällä tasolla vaatii paljon.

– Pelirutiineihin alkaa pikkuhiljaa päästä paremmin mukaan. Tosin reissaaminen vaatii hieman totuttelua, sillä etäisyydet ovat huomattavasti pidempiä, kuin Suomessa vieraspeleihin matkatessa. Heti kauden ensimmäinen peli oli Tampassa Floridassa kolmen tunnin lentomatkan päässä. Viikon kuluttua reissaamme Washingtoniin pelaamaan D.C. Divasia vastaan.

Mitä odotuksia ja tavoitteita sinulla on kauden suhteen?

– Tavoitteet tälle kaudelle on kehittyä mahdollisimman paljon ja tulla paremmaksi pelaajaksi. Tietysti sitä haluaa myös saada peliaikaa ja paikkoja näyttää osaamista, mutta täällä jo toistot treeneissä vievät osaamista erilailla eteenpäin. Toistot kovaa puolustusta vastaan ja vaadittava nopeus haastaa ajattelemaan omaa tekemistä myös eri tavalla.

Treenaaminen on vaatinut Seilekseltä uuden tason keskittymistä. Kuva: Mitzi Velez Loranzana

Boston Renegades on ehtinyt pelata jo kaksi peliä 15.7. päättyvässä kahdeksan ottelua sisältävässä runkosarjassa.

Roosters Women toivottaa Janna-Jemina Seilekselle menestystä tulevaan kauteen!
 

Teksti: Pekka Lylyharju