Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2017: Klaukkala Mini Camp 18.2.

23.2.2017

Onnistunut leiri

Tyytyväisen oloisia pelaajia ja valmentajia poistui Klaukkalan NJS-hallista Roosters Womenin leiripäivän päättyessä. Leirille osallistui myös useita Kouvola Indiansin naispelaajia. Hyvin sujunut ja Lea Kaszasin Amerikan-tervehdyksiin päättynyt kolmetuntinen harjoitusrupeama oli hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikatajan mieleen.

– Todella hyvin meni ottaen huomioon, että meillä oli paljon uutta porukkaa mukana. Tosi innokasta ja nopeasti mukautuvaa porukkaa. Saatiin todella, todella hyvä kolmetuntinen setti tänään yhdessä. Tästä eteenpäin jatketaan työntekoa ihan suunnitelman mukaan. Me ollaan täydellisesti aikataulussa ja meillä on osa pelaajista kuntoutumassa vammoistaan. Kaikki menee tosi hyvin eteenpäin.

Pelinrakentajia ja laitahyökkääjiä valmentanut Teemu Kuusisto oli myös iloinen näkemästään.

– Hyvin saatiin hommia tehtyä. Vaikka meillä on laaja pelaajajoukko, niin ei treeneissä yleensä aina ole esimerkiksi täysiä linjoja paikalla. Hyvin päästiin tekemään juttuja. Aika hyvää suorittamista, eli hirveän vähän sellaisia isoja ajatusvirheitä. Toki korjattavaa löytyy aina, mutta se oli enemmänkin suorittamisessa. Aika hyvin oli pääkoppa messissä.

– Aika samalla jatketaan vielä mitä me on menty ainakin kuukausi, ellei ylikin. Harjoituksissa yritetään joukkueena vetää. Se että päästäänkö siihen aina riippuu siitä kuinka paljon sitä porukkaa on. Mutta meillä on vastaavan tyyppinen leiri kuukauden kuluttua ja silloin ollaan toivottavasti aika paljon valmiimpia. Että ihan suunnitelman mukaan homma etenee edelleen, Kuusisto toteaa.

Hiomaton timantti

Puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne oli myös tyytyväinen leirin antiin.

– Hyvältä näytti. Hyvin saatiin pelattua meidän omaa puolustusta meidän omaa hyökkäystä vastaan. Peruspelaaminen on hyvällä tasolla ja annettiin kova vastus hyökkäykselle. Paljon mentiin eteenpäin. Kehitytään ja vähän vielä katsotaan videolta tiimiosuutta. Otetaan vielä siitä lisäoppia, niin saadaan maksimoitua koko leirin anti.

Puolustuksenlinjaa valmentanut Toni Hanka näkee käsissään hioutumassa olevan timantin.

– Ihan hyvältä tämä näyttää talvitreenien perusteella. Mitä me ollaan tuolla keskiviikkoisin vähän otettu, niin sanotaan että edistystä. Alussa käytiin uusia asioita ja niitä ruvettiin illalla menemään, vähän paremmin päähänkin ja toteuttamaan. Koko ajan ajetaan pieniä asioita läpi. Hiotaan sitä tekniikkaa koko ajan täydellisemmäksi, että saadaan se puhdas timantti ennen kauden alkua. Se on tarkoituksena. Pieniä asioita mutta todella tärkeitä kumminkin puolustuksenlinjalle.

Puolustuksen takakenttää valmentava Jorma Hytönen kiitti pelaajien asennetta leirillä.

– Oli hyvä leiri ja tosi hyvällä asenteella naiset olivat. Paljon saatiin niitä asioita läpi mitä halutaan ja takakenttä uskaltaa tehdä rohkeammin niitä asioita. Sitä rohkeutta me halutaan tässä vaiheessa enemmän esiin.

– Kovaa työtä, että tehdään koko aika näistä parempia urheilijoita, hän kuvaa mitä pelaajilta ja valmentajilta vielä odotetaan ennen kauden alkua.

Täysillä eteenpäin

– Se meni hyvin. Saatiin hiottua meidän pelejä ja pelaajia yhteen kokoajan enemmän ja enemmän. Jatketaan tästä mihin jäätiin ja jatketaan treeneissä tätä samaa intensiteettiä, hyökkäyksenlinjan Riikka Koskenniemi kommentoi harjoitusten loputtua päivän aikaansaannoksia.

Hyökkäyksenlinjasta Sanna Honkanen pääsi tuoreeltaan vertailemaan Women’s World Football Games-leirin oppeja kotimaiseen tarjontaan.

– Siellä oli aikalailla ihan eri pelit kuin täällä Suomessa ja eri tekniikat. Meille on opetettu vähän erilaista, mutta muuten oli kyllä ihan yhtä kovatasoista treeniä kuin siellä Amerikassa. Treenataan lisää ja yritetään parannella paikkoja mitkä on vielä Orlandon jäljiltä vähän remontissa, mutta kyllä se siitä taas lähtee.

Päävalmentaja Jarmo Lahti summaakin tyytyväisenä tunnelmat leiripäivän päätteessä.

– Ihan hyvältä tuntuu. Saatiin paljon toistoja, ihan hyvin tässä vaiheessa kautta. Meille tulee lisää leiritystä ja treenit jatkuu normaalisti. Eli mennään täysillä eteenpäin.

Roosters Womenin harjoittelukausi on menossa vauhdilla eteenpäin. Joukkueen valmistautumista Naisten Vaahteraliigakauteen 2017 seurataan koko harjoittelukauden ajan.

Teksti ja video Pekka Lylyharju

Kuvat Anna Tanskanen

_MG_2700-Edit

_MG_2303-Edit

_MG_2273-Edit