Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2017: Klaukkala Mini Camp II 18.3.

21.3.2017

Käsikirjoituksen mukaan

Roosters Womanin toinen tiivistahtinen leiripäivä Klaukkalan NJS-hallissa sujui käsikirjoituksen mukaan.

– Hyvät fiilikset jäivät leiristä. Saatiin vedettyä harjoitteet suunnitellusti. Molemmille leireille on puolustuksessa tuotu uusi peitto (yksittäisten puolustajien vastuiden ja alueiden jako), joten nyt on peruspuolustuksen peitot ajettu sisään. Jäljelle ennen kauden alkua jää vielä opitun ylläpitoa ja hienosäätöä, iloinen puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne toteaa.

Puolustuksen osalta joukkue voi Harjanteen mukaan keskittyä pelitilanteisiin ja asenteen hiomiseen ennen kauden alkua.

– Kun peruspuolustus on paketissa voimme keskittyä myös harjoittelemaan eri pelitilanteiden mukaista puolustamista, tärkeimpänä maalilinjapuolustus. Kaikilta pelaajilta vaaditaan peräänantamatonta, ns. ”tähän jää” -asennetta maalilinjaa puolustaessa ja sitä tulemme tuomaan harjoitteilla pelaajille.

– Leiri sujui hyökkäyksen osalta oikein hyvin. Oikeita askeleita eteenpäin on taas otettu, ajoitukset ja luvut alkavat hioutua jo hyvin. Vielä riittää töitä ennen kauden alkua, mutta etenemme aikataulussa. Kevään aikana keskitymme vielä erityispeleihin, kahden minuutin hyökkäykseen sekä Red Zone -hyökkäykseen (20 jaardia vastustajan maalialueesta). Olen ylpeä pelaajien panostuksesta ja erinomaisesta intensiteetistä leirillä, tyytyväinen hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja kokoaa yhteen leirin annin.

Mainio tunnelma päivän päätteessä

Myös pelaajien joukosta välittyy leirin päättyessä hyvä tunnelma. Pelinrakentaja Carola Lindholm uskoo kaikkien hyötyneen leiristä ja ajatukset alkavat siirtyä pikkuhiljaa kohti tulevaa kaudetta.

– Todella hyvä, saatiin ajettua pelejä sisään hyökkäyksen kanssa. Hyökkäyksen peruspalaset on saatu loksahtamaan paikoilleen. Myös farmijoukkueen pelaajat Kouvolasta saivat paljon irti leiripäivästä. Harjoituskausi on rullannut harjoittelun osalta loistavasti, olen välttynyt flunssilta ja loukkaantumisilta, joten fyysisesti aletaan olla valmiina kauteen! Odottavin mielin katse kohti kautta 2017!

Tulevalla kaudella hyökkäyksenlinjaan ensisijaisesti keskittyvä Riikka Koskenniemi poistui Klaukkalasta hyvillä mielin.

– Leiripäivästä jäi hyvä tunnelma. Aamulla Eltsussa sai paikkoja availtua iltaa varten. Klaukkalassa saatiin tekemiseen ja peleihin kovuutta samalla kun pidettiin hauskaa.

Tekemistä hänellä riittää kuitenkin vielä ennen kauden alkua.

– Nyt kun flunssakausi on toivottavasti omaltakin osalta ohi, niin jatkan kauteen valmistautumista ainakin syömällä ja nukkumalla hyvin. Käyn pelejä ja pelinauhoja läpi Hudl-video-ohjelmassa, keskityn treeneissä kunnolla sekä teen omalla ajalla kehonhuoltoa, Koskenniemi kertoo tulevasta ohjelmastaan.
Tulokaskauteensa tukimiehenpaikalla valmistautuva Jenni Mustonen löytää vielä kehityskohteita, vaikka edistystäkin on tapahtunut.

– Leiristä jäi erittäin hyvä fiilis. Viime leirillä opitut asiat olivat muistissa ja niitä lähdin kehittämään edelleen. Puolustuksen puolella lisäsimme kovuutta treeniin ja otimme 1 vs. 1 harjoituksia. Drillit olivat itselleni kehittäviä ja hyvin suunniteltua ja saimme hyvän määrän toistoja. Taklaaminen tuntui erittäin hyvälle ja kasvatti nälkää. Leirillä korostui myös hyvä joukkuehenkemme.

Hänetkin löytää tietokoneen äärestä tutkimassa omia suorituksiaan jälkikäteen.

– Kohden kauden alkua pyrin fyysisen treenin pitämään mahdollisimman monipuolisena. Voimaharjoitteiden lisäksi lisään mahdollisimman paljon juoksu- ja liikkuvuusharjotteita viikkoon, jotta liikkuminen on mahdollisimman räjähtävää ja nopeaa. Pallonkäsittelyä harjoittelen joukkueen hyökkäyksen pelaajien kanssa. Hudl tulee myös lajitreenien lisäksi olemaan ahkerassa käytössä sillä tulokkaana pystyn tätä kautta hyvin harjoittamaan pelinlukutaitojani.

– Leiripäivästä jäi hyvä fiilis. Joukkue on kehittynyt paljon viime kuukausina ja oli kiva pelata kunnolla isolla joukolla. Valmistautuminen kauteen jatkuu hyvällä tahdilla, pääpaino tässä vaiheessa on puolustuspelin hiomisessa huippuunsa, kokenut kulmapuolustaja Saga Byman arvioi puolustuksen tilannetta.

Oikea resepti

Päävalmentaja Jarmo Lahti näkee tiiviin ja hyvin suunnitellun leiripäivän kehittävän joukkuetta tehokkaasti eteenpäin. Hän ei laske pois sellaisen järjestämistä vielä ennen ensimmäisiä pelejä.

– Itselleni jäi sellainen kuva, että saamme todella paljon enemmän aikaan leireillä kuin normi harjoituksissa. Taidamme pitää leirin tai pari vielä ennen kautta!

 
Roosters Womenin harjoittelukausi on menossa vauhdilla eteenpäin. Joukkueen valmistautumista Naisten Vaahteraliigakauteen 2017 seurataan koko harjoittelukauden ajan.

 
 

Teksti: Pekka Lylyharju

Kuvat: Anna Tanskanen