Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2017: Talvenselkä taittunut

16.3.2017

Hyvin sujunut talvikausi takana

Kevät etenee, samaten Roosters Womenin harjoittelukausi huipentuu loppuaan kohti. Kauteen valmistautumiseen on Roosters-leirissä jonkin verran vaikuttanut flunssa-aalto josta osansa sai myös tukimies Julia Turunen.

– Talven pimeimpinä aikoina treenaaminen meni omasta mielestäni kirjaimellisesti hieman siellä pimeällä puolella, johtuen suurimmaksi osaksi tuosta flunssa-aallosta, joka itsellä vei kuukauden päivät siitä selvitessä. Onneksi kevättä kohti on menty jo kovaa vauhtia, eikä tautikaan hirveästi enää kiukuttele. Paljon on saatu ajettua sisään kentälle asiaa. Nyt pitäisi päästä vaan kolistelemaan päätä yhteen kovaa, niin kentällä menee kesällä sitten vielä kovempaa.

– Itse olen koettanut keskittyä tällä harjoituskaudella enemmän omiin kropan osa-alueisiin, muun muassa liikkuvuuteen, juoksuun ja voimaan. Tämä on onnistunut hyvin, kun on oppinut rytmittämään oman opiskelunsa etänäkin täällä Hämeenlinnassa. Mielestäni loistava motivaattori tähän löytyy meidän valmentaja Helistä. Hän sanoi paikkaansa pitävästi, että kun oma kroppa on kunnossa, niin kentällä ei sitten paljoa tarvitse murehtia, Turunen kiittää hyvistä neuvoista.

Keskuhyökkääjä Mari Jääskelä on tyytyväinen talven sujumiseen vaikka kehityskohteita omassa pelissä vielä löytyykin.

– Joukkueen kesken tiimipelaaminen on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Omalta osalta eniten tekemistä on vielä ehkä mentaalipuolella ja pelinluvussa, mutta kaiken kaikkiaan fiilis tämän talven harjoitteluista on hyvä. Eteenpäin on menty, eikä takapakkeja ole tullut.

– Tiukkaa treeniä on ollut koko talvi, mutta mukavan monipuolisesti on saanut harjoitella; punttia, juoksua ja lajitreeniä on ollut tasapuolisesti. Onni on myös ollut harjoitella lähes täysillä eli ilman pahempia sairastumisia tai loukkaantumisia, puolustuksenlinjaan valmistautuva Soile Mannila kertoo tyytyväisenä pöpöjen ohitettua hänet talven aikana.

Toipilaanviitan onnistui myös välttämään keskushyökkääjä Jenni Lindén.

– Talven harjoittelu on sujunut hyvin. Olen pysynyt koko talven terveenä, joten on pystynyt treenaamaan normaaliin tahtiin. Sairastapaukset on ollut tämän talven miinus joukkueessa. Meillä on jonkun verran joukkuelaisia sairastellut talven aikana, niin ei ole päästy aina treenailemaan täydellä miehityksellä.

Orlando, AFWB, Klaukkala

Talven aikana osa pelaajista haki vauhtia Floridan Orlandossa US Footballin järjestämästä Women’s World Football Games-leiristä. Joukkueen oman tiiviin Klaukkalan leiripäivän ohella lisäpotkua harjoitteluun toi myös NFL-pelaajien American Football Without Barriers leiritys. Klaukkalan leiripäivän aikana joukkueen tekeminen näytti jo hyvältä Jenni Lindénin silmissä.

– AFWB oli hieno kokemus kaiken kaikkiaan. Klaukkalan leiri näytti kyllä sen, että töitä on kuitenkin talvikaudella tehty, sairastapauksista huolimatta. Klaukkalassa oli hyvä syke päällä treeneissä ja saatiin käytyä hyvin läpi tärkeitä asioita.

– AFWB:n leiri Tampereella oli hauska kokemus, pääsi näkemään lajin tähtipelaajia, jotka vetivät meille monipuoliset ja tehokkaat treenit, Mari Jääskelä toteaa tyytyväisenä kokemukseen.

Soile Mannila kävi Floridassa hakemassa oppia ja testaamassa omaa tasoaan kansainvälisten pelaajien seurassa. Tarvittava ikuisuusprojektikin on tiedossa.

– Orlandon leirillä sai ensimmäisen kerran konkreettisesti huomata vuoden aikana tapahtuneen kehityksen tai ainakin valmentajat huomasivat, että jotain on tullut tehtyä. Klaukkalan leiri oli ihan mahtava enkä malta odottaa seuraavaa! Kevätaurinko lämmittää ja nyt on hyvä ottaa harjoittelussa loppukiri. Kirkastunut sää ja sulavat kentät houkuttelevat lähtemään ulos laddereiden ja conejen kanssa. Juoksunopeus olikin yksi asia, joka selkeästi Orlandon leirillä nousi kehitystarpeeksi. Niin ja sitten se iänikuinen räjähtävyys, mutta sen kehittäminen onkin ikuisuusprojekti.

– Klaukkalan leiri oli hyvä paikka päästä kasaamaan palasia vähän paikoilleen. Kovalla temmolla vedettiin ensin pelipaikkakohtaisia harjoitteita. Sitten saatiin vedettyä paljon toistoja sekä boksipelaamiseen että koko tiimin kanssa. Leiristä tuli jo fiilis, että ei enää kauaakaan kesään, Julia Turunen tunnelmoi.

Myös hän oli tyytyväinen NFL-pelaajien leirityksen antiin.

– AWFB-leireistä, koska olin mukana vielä sunnuntainakin Myyrmäessä, jäi käteen todella huippufiilis. Pakko sanoa, että olisi kyllä todella outoa jos suomalaisilla olisi kokoajan tuollainen tsemppi päällä. Eiväthän ne drillit mitään ydinfysiikkaa olleet, mutta se tempo ja asenne millä he niitä meille vetivät ja millä niitä sitten vedettiin, niin… Vaikka suomalaisuuteen kuuluukin, että aina täytyy mennä 110 lasissa ja voittaa toinen, niin olihan se hauskaa!

Tunnelmat nousussa kevään edetessä

Päivien pidentyessä ja pelikauden lähetessä tunnelma joukkueessa tiivistyy. Mari Jääskelä odottaa jo ulkotreenejä.

– Tunnelmat ovat hyvät ja pikku hiljaa alkaa katse kääntyä jo kesään päin. Fiilis varmasti nousee entisestään, kun päästään ulos treenaamaan kevään aikana. Onneksi tässä on kuitenkin vielä pari kuukautta aikaa päästä terävimpään kuntoon ja hioa joukkuepeli saumattomaksi.

– No todella hyvissä tunnelmissa! Nyt kun viimeinenkin köhän poikanen lähtisi pois, niin toivoisin saavani vielä vähän lisävauhtia treenaamiseen. Ja kohtahan lumetkin on toivottavasti kokonaan pois, niin pururadat kutsuvat varmasti useammin! Nyt olisi jo hirveä hinku päästä kokeilemaan omaa kuntoa pelikentälle miten sitä jaksaa, mutta eiköhän sitä sitten täydy vielä hetki kärsivällisesti odottaa, Julia Turunen toteaa malttamattomana.
Naisten maajoukkueen leirille osallistui useita Roosters-pelaajia tähtäimessään paikka Kanadassa ensi kesänä pelattavien maailmanmestaruuskisojen kisajoukkueessa. Jenni Lindén oli yksi osanottajista.

– Edellinen etappi oli maajoukkueen karsintaleiri ja sitten onkin jälleen Klaukkalan leiri. Kauden alkuun on enää reilu kuukausi, joten katse on jo toukokuussa. Enää tässä olisi jäljellä pientä hienosäätöä pelikirjan kanssa, kovaa treenaamista ja henkistä valmistautumista itse kauteen.
Soile Mannilalla on kahtiajakoinen tunnelma kauden lähestyessä kovaa vauhtia.

– Edelleen kausi alkaa liian nopeasti, mutta toisaalta en malta odottaa!

 
Pekka Lylyharju / Roosters Media&Communication Team

 

 
Kuva: AFWB