Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2017: Women’s World Football Games

20.1.2017

Be aware Orlando, Roosters Women are coming to town!

US Football järjestää 25.1. – 29.1. neljännen kerran naisten kansainvälisen leirin USA:n naisten maajoukkueen karsintaleirin yhteydessä. Leirin pitopaikka on ESPN’s Wide World of Sports Floridan Orlandossa. Leirin yhteydessä järjestetään myös valmentajille Coaching Academy-seminaari ja osallistujilla on mahdollisuus lähteä seuraamaan NFL:n Pro Bowlia paikan päälle. Osallistujia on ilmoittautunut 20 maasta. Suomesta on lähdössä ainakin yhdeksän pelaajaa, joukossa Roosters Womenin Janna-Jemina Seiles, Riikka Kallio, Sanna Honkanen, Nicole San Juan ja Soile Mannila.

Matkakuumetta ilmassa

Suomalaispelaajat lähtevät hyvissä ajoin paikan päälle totutellakseen uuteen ympäristöön. Lähtöpäivän lähestyessä ilmassa on selvästi havaittavissa malttamatonta lähdön odotusta. Ensimmäistä matkaansa Uudelle Mantereelle suuntaava Sanna Honkanen on laskenut päiviä jo jonkin aikaa.

– Odotan ihan hirveästi matkaa, itse asiassa odottanut jo monta kuukautta. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Amerikassa, joten reissusta tulee todella jännittävä senkin puolesta. Tässä olen nyt muutaman päivän miettinyt mitä pakkaan mukaan ja mitä jätän suosiolla pois. Matkalaukut on haettu kellarista ja pessyt muutaman koneellisen pyykkiä. Vaikka turhaa kai sitä on edes hirveää tavaramäärää raahata. Varmasti shoppaillaan ihan riittämiin, kun on ennen ja jälkeen leirin vapaata aikaa.

– Olen todella innoissani lähdössä matkaan. ESPN Wide World of Sports JA kansainvälinen naisten leiri JA Pro Bowl on ollut pitkän aikaa tavoitelistalla. Eli suuria unelmia ollaan toteuttamassa! Matkajärjestelyt on sujunut helposti ja on mukava päästä tutustumaan paremmin mukaan lähteviin joukkuekavereihin – sen lisäksi että pääsee tutustumaan muihin pelaajiin, Nicole San Juan kuvailee tunnelmiaan.

Riikka Kalliolla on myös uusi maailmankolkka edessä.

– Tässä neljä työpäivää ennen loman alkua ja Orlandoon lähtöä, alkaa pikkuhiljaa jo matkakuume nousta. Lähdetään kolme päivää aikaisemmin ennen leirille kirjautumista, että pystyy olemaan ihan skarppina ja ilman jetlageja. Itse en ole aikaisemmin tätä mannerta valloittanut, joten olen luonnollisesti myös ilman ennakkotietoja ja -luuloja lähdössä matkaan. Ihanat matkakaverit ovat järjestäneet suurimman osan käytännön asioista, joten pääsen nauttimaan heidän vaivannäöstä! Kiitos SISKOT seurarajoista riippumatta!

– Kovasti jo jännittää, mutta onneksi viikonlopun tekniikkaleiriltä Pajulahdesta jäi tosi hyvä fiilis ja paljon uutta oppia. Itsevarmuus pelaamisen suhteen on siis huipussaan. Odotan myös kovasti jälleennäkemistä viime leirillä tapaamieni ihmisten kanssa ja uusien ihmisten tapaamista, Soile Mannila paljastaa omia odotuksiaan.

Myös Janna-Jemina Seiles lähtee kauan suunnitellulle matkalle iloisin mielin.

– Leirille odottavaisin mielin ja todella hyvillä fiiliksillä. Olen odottanut että pääsen tälle leirille jo muutaman vuoden, joten jo siinäkin mielin itselle iso juttu.

Uusia vaikutteita hakemaan

Nähtävyyksien lisäksi tuliaislistalta löytyy myös uusien asioiden oppiminen amerikkalaisesta jalkapallosta. Riikka Kallio suuntaa Floridan aurinkoon avoimin mielin.

– Mielenkiinnolla lähden tutkimaan, millä intensiteetillä leiriä suurelle osallistujamäärälle voidaan tarjota. Miten ryhmät jaetaan ja kuinka yksilöllistä palautetta saa. Odotan että oppisin uusia lähestymistapoja ”vanhaan” puuhaan. Tavoitteita ei suoranaisesti ole, toivon mukavaa säätä ja paljon yhdessä tekemistä. Tämä on minulle talviloma, rentouttava, urheiluun painottuva sellainen.

– Odotan eniten ehkä paikallista valmennusta ja uuden oppimista. On jännittävää päästä näkemään millaista treenaaminen on jenkeissä. Lisäksi on kiva nähdä tasoa ja osaamista muualla maailmassa. Voi ehkä samalla vähän tutkailla mihin omat rahkeet riittää, omia taitojaan mittaamaan lähtevä Janna-Jemina Seiles asettelee tähtäintään.

Tuoreita, kovia vastustajia löytyy Sanna Honkasen toivelistalta.

– Leirille on tulossa pelaajia 20 maasta, joten on kiva päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja eri maiden pelaajien tasoon. Siellä pääsee treenaamaan kovien ja isokokoisten jenkkien kanssa. Tavoitteena oppia mahdollisimman paljon uutta ja kehittää itseäni linjapelaajana, sekä hakea kokemusta isommista vastustajista ja muutenkin treenata kovaa.

Toiselle leirilleen osallistuva Soile Mannila aikoo painaa täysillä.

– Tavoitteena on osallistua jokaisiin treeneihin, vaikka välillä väsyttäisi ja tehdä kaikki harjoitukset täydellä ajatuksella. Muun ajan voikin sitten lomailla ja varastoida aurinkoenergiaa!

– Leirin ohjelma on todella monipuolinen ja hyvin suunniteltu. Olen tällä hetkellä loukkaantuneena, enkä pääse osallistumaan fyysisiin aktiviteetteihin mutta järjestäjien kanssa on sovittu, että saan seurata sivusta ja osallistua muuhun toimintaan normaalisti, harmittelee Nicole San Juan loukkaantumista, joka vaikuttaa leiritoimintaan.

Hän aikoo kuitenkin osallistua ohjelmaan mahdollisimman paljon.

– Tällaiset uudet leirit ja uudet valmentajat on aina tilaisuus kokea jotain uutta, oppia ja tuoda mukana kotiin. Olisin ollut utelias myös ottamaan mittaa kansainvälisellä tasolla uusia pelaajia vastaan, ja tarkastelemaan missä oma taitotasoni on ja missä minulla on kehitettävää. Luku, reagointitaidot ja pallosilmä ovat oppimisalueita joissa olisin halunnut leirin aikana kehittyä ja kokea onnistumisen tunteita. Olisin jatkossa itsevarmempi, kun nämä alueet eivät enää vaivaisi minua.

– Uskon että leirillä taso voi olla kovakin ja yritän saada mahdollisimman paljon eväitä kotiin harjoituksia ja pelejä seuraamalla, Nicole San Juan summaa tavoitteensa.

Roosters Women toivottaa lähtijöille menestyksekästä leiriä ja kaikin puolin onnistunutta matkaa!

Teksti: Pekka Lylyharju / Roosters Media&Communication team

DL Soile Mannila, OL Sanna Honkanen ja DB Nicole San Juan lähtötunnelmissa.

DL Soile Mannila, OL Sanna Honkanen ja DB Nicole San Juan lähtötunnelmissa.