Kohti Naisten Vaahteraliigaa 2017: Yhteistyötä Kouvolan kanssa

3.2.2017

Farmisopimus Kouvola Indiansin kanssa

Roosters Women on solminut farmisopimuksen viimekaudella naisten I-divisioonan välierissä esiintyneen Kouvola Indiansin naisjoukkueen kanssa. Sopimus mahdollistaa pelaajien siirtymisen joukkueiden välillä. Sopimuksen puitteissa tullaan järjestämään yhteisleirejä ja yhteisiä harjoituksia joukkueiden kesken.
Roosters Womenin päävalmentaja Jarmo Lahti uskoo sopimuksen hyödyttävän molempia joukkueita, niin pelaajia kuin valmennusta.

– Iso asia meille on saada Carola Lindholm pelaamaan joukkueessamme ja mahdollisesti myös muille Indians-pelaajille Naisten Vaahteraliiga-kokemusta. Lisäksi uudemmat pelaajat meiltä voivat hakea pelikokemusta Indiansien mukana. Leireillä kaikki tulevat hyötymään kun on paljon pelaajia ja valmentajia mukana, niin voidaan harjoitella tehokkaasti ja yhtenäistää pelikirjoja.

– Uskon että tästä tulee hyötyä molemmin puolin, hän toteaa luottavaisesti.

Myös Kouvola Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm on tyytyväinen sopimuksen solmimiseen.

– Yhteistyö farmisopimuksen puitteissa onkin lähtenyt hyvin käyntiin, kun Indiansin pelaajat ovat päässeet tutustumaan Roostersin harjoituksiin ja toimintatapoihin jo marraskuusta lähtien. Samoin farmisopimus avaa loistavia mahdollisuuksia Indiansin naisille näyttää osaamistaan korkeammalla sarjatasolla ja uskonkin että esim. pelinrakentajamme ja muut huippupelaajat tulevat taistelemaan paikasta Roostersin aloituskokoonpanossa.

– Indians puolestaan antaa Roostersin rookie-pelaajille mahdollisuuden saada peliaikaa ja mahdollisuuden näyttää omaa osaamistaan II-divisioonassa jos paikka aloittavassa kokoonpanossa ei ole kauden alussa varma. Odotukset ovat korkealla niin että pelaajaliikenne toimii saumattomasti molempiin suuntiin ja että se nimenomaan hyödyttää pelaajia, Lindholm summaa sopimuksen hyötyjä.

Roostersin hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja on iloinen pystyessään laajentamaan naispelaajien valmennusta myös Kouvolan suuntaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä syntyneeseen farmisopimukseen, joka sallii lahjakkaiden Kouvolan pelaajien harjoittelemisen sekä pelaamisen joukkueemme kanssa ja samalla lähentää organisaatioita keskenään. Henkilökohtaisesti ja valmentajana minua ilahduttaa nuoresta iästään huolimatta kokeneen Carola Lindholmin rooli hyökkäyksessämme, sekä mahdollisuus jatkaa hänen ensiluokkaista kehittymistään.
Roosters Womenin pelirakentajan paikasta kamppaileva Carola Lindholm toivottaa sopimuksen tervetulleeksi. Hän näkee sopimuksen auttavan uusien tavoitteiden asettamisessa itselleen.

– Itse nuorena pelinrakentajana farmisopimus mahdollistaa minulle enemmän pelejä kauden aikana, ja peleistä saatu kokemus on aina vain hyödyksi. Ensi kaudelle olen asettanutkin tavoitteeksi kehittyä pelinrakentajana, eli kehittää pelinlukutaitojani, sekä johtaa hyökkäystä määrätietoisesti oikeilla valinnoilla.

Roosters Womenin puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne toivoo näkevänsä leireillä runsaasti Indiansin pelaajia.

– Odotan meidän helmikuun ja maaliskuun leireille Indiansin pelaajia osallistumaan harjoituksiin ja tutustumaan Roostersiin.

Joukkueiden ensimmäinen yhteisleiri pidetään 18.2. ja toinen 18.3.

Roosters Womenin harjoittelukausi on menossa vauhdilla eteenpäin. Joukkueen valmistautumista Naisten Vaahteraliigakauteen 2017 seurataan koko harjoittelukauden ajan.

Teksti: Pekka Lylyharju / Roosters Media&Communication team

Carola Lindholm