Naisten Vaahteraliiga 2017: Helsinki Wolverines Ladies vs. Helsinki Roosters Women

2.6.2017

Naapurit kohtaavat

 
Sunnuntaina Roosters Women matkustaa uuden paikallisvastustaja Helsinki Wolverines Ladiesin vieraaksi Brahen kentälle.  Molemmissa joukkueissa pelaa useita Naisten Maailmanmestaruuskisoihin valittua pelaajaa. Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti odottaakin näkevänsä hyvää linjapelaamista ottelussa.

– Mielenkiinnolla odotamme peliä, Wolverines pelasi vahvan pelin Valkyriesiä vastaan ja heillä on sekoitus kokeneita ja uusia pelaajia. Kun molempien linjoissa on maajoukkuepelaajia molemmin puolin, niin odotan vahvaa linjapeliä ja kunnon vääntöä aloituslinjassa.

Wolverines-päävalmentaja Pekka Lamminsalon joukkue ei ole ottanut paikallispelistä ylimääräisiä paineita.

– Itse peliin valmistautuminen ei eroa paljon normaalista viikkorutiinistamme. Meillä on valmistautumisprosessi, johon luotamme tulevasta vastustajasta huolimatta.
 

Kuva: Jarmo Vehkomäki


 

Roosters-hyökkäys vs. Wolverines-puolustus

 

Roosters Womenin hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja saa vastaansa taitavan ja monipuolisen puolustuksen.

– Wolverines-puolustus on kurinalainen ja hyvin valmennettu. He ovat näyttäneet erinomaisia otteita ensimmäisissä peleissä ja saavat pelkällä puolustuksen linjalla usein painetta aikaiseksi pelinrakentajalle. Heillä on vikkelä ja kokenut takakenttä, joka osaa tulla vauhdilla pallolle ja lähdemmekin mielenkiinnolla haastamaan heitä ja puolustusskeeman haavoittuvaisempia kohtia heittopelillämme.

­ – Meille on tärkeää pelata läpi pelin tarkasti korkeatasoista fudista, sekä rokottaa kaikista tilaisuuksista joita kenttäasema ja puolustuksemme meille tarjoilevat, hän korostaa.

– Juoksupelimme on toiminut hienosti kauden aikana, kiitos ilmiömäisen Jenni Lindénin, erinomaisesti kehittyneen Mari Jääskelän sekä heille taidokkaasti tilaa raivanneen linjan ja full back -osastomme. Ei varmasti tule yllätyksenä kenellekään, että juoksupeli tulee olemaan isossa roolissa myös tulevana sunnuntaina, Kivikataja raottaa pelisuunnitelmaa.

Kaiken kaikkiaan hän odottaa jännittävää sunnuntai-iltaa.

– Illan paikalliskamppailusta tulee varmasti mielenkiintoinen peli, jossa mitataan kummankin joukkueen voimia sekä osaamista loppuun saakka.

Pekka Lamminsalo arvioi puolustukselleen suurimmaksi haasteeksi naapurin vahvan juoksupelin.

– Roosters-hyökkäys, nimikkoeläimensä tavoin, etenee tehokkaimmillaan maata pitkin mutta tarvittaessa kykenee kulkemaan pyrähdyksin myös ilmateitse. En usko, että se tulee kenellekään yllätyksenä, että ykkösprioriteetti on vähintäänkin hidastaa tuota tehokasta juoksupeliä. Yli 200 juoksujaardia emme pelissä voi antaa, jos haluamme voittaa.
 

Kuva: Jarmo Vehkomäki


 

Roosters-puolustus vs. Wolverines-hyökkäys

 
Vahvan alkukauden pelannut Roosters-puolustus ei ole päästänyt vastustajia juhlimaan pisteillä. Pekka Lamminsalo tietää vastustajan vahvuuden löytyvän pelaajien lisäksi myös sivurajalta.

– Suuri hatunnosto Helille noin hyvän puolustuksen koordinoinnista. Roosters on hyvä jahtaamaan ja taklaamaan pallonkantajaa. Meidän on kyettävä olemaan tasapainoisia ja hyökkäämän kentän joka alueelle. Yksittäisen pelaajan hyvään suorittamiseen varaan emme voi laskea.

Wolverines sai tukkukaupalla kovan luokan pelaajia GS Demonsin sulautuessa joukkueeseen. Joukkueen hyökkäys vahvistui myös Turusta siirtyneellä maajoukkuepelinrakentaja Jonna Hakkaraisella ja -laitahyökkääjä Kirsti Nirhamolla. Roostersin puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanteen pelaajien pitää olla hereillä ja pysyä valppaana koko pelin ajan.

– Wolverinesin hyökkäys on monipuolinen. He juoksevat, heittävät ja hämäävät tehokkaasti. On tärkeää saada meidän puolustuksen pelaajat pelaamaan omien lukuavaimien ja vastuiden kautta.

– Wolverines kutsuu aavistuksen enemmän heittopelejä ja on onnistunutkin tekemään niistä isoja pelejä. Heittopuolustamisessa tulevat olemaan isossa roolissa takakentän pelaajamme. Kuvat täytyy saada peitettyä kaikilla pelikutsuillamme, juoksupuolustamista unohtamatta. Odotan mielenkiinnolla tulevaa ottelua, Harjanne summaa odotuksensa tuoreesta paikalliskamppailusta.
 

Kuva: Anna Tanskanen


 

Hereillä alusta asti

 
Myös pelaajat odottavat ottelua uutta paikallisvastustajaa vastaan.

– Odotukset pelistä ovat korkeat. Tiedossa on tiukka kamppailu Helsingin herruudesta. Vastassa on kova joukkue, jossa yhdistyy kokemus ja kovuus. Uskon kuitenkin, että pystymme tarjoamaan samalla mitalla takaisin. Pelin vie nimiinsä se kumpi pysyy paremmin pelissä kiinni, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Hyvä peli sunnuntaina on kuitenkin tiedossa, keskushyökkääjä Jenni Lindén ennakoi.

Lindénille juoksuväyliä hyökkäyksenlinjassa avaava Riikka Koskenniemi uskoo hyvään lopputulokseen joukkueensa pelatessa omalla tasollaan.

– Valmistaudun sunnuntain peliin samoilla rutiineilla kuin muihin peleihin. Wolverinesin pelejä on katsottu videolta, omia pelejä käyty läpi ja perjantaina alkaa nestetankkaus peliin. Luotto joukkueeseen ja omaan suorittamiseen löytyy, joten odotan että myös sunnuntaina pelaamme omalla tasollamme.

Wolverinesin pelinrakentajien ja laitahyökkääjien taidot ovat tiedossa ja takapuolustaja Karoliina Holopaiselle on luvassa vilkas iltapuhde.

– Vastustajalla on vaarallinen heittohyökkäys, joten meidän takakentän pitää olla hereillä alusta asti. Lähden peliin luottavaisin mielin, sillä meidän puolustus on parantanut koko ajan ja pelaamme hyvin yhteen. Pelistä tulee varmasti tiukka ja mielenkiintoinen.

– Pientä jännitystä on taas ilmassa, uusi on aina uutta. Wolverinesilla paljon tuttuja kasvoja riveissään, sekä myös uusia tuttavuuksia. Kentällähän sen sitten viimeistään näkee, kuinka he ovat saanut pakkansa kasaan. Mutta taas tulee vastaan varmasti jotakin erilaista, joten toivotaan että puolustuksemme osaa tähän oikein reagoida. Odotan heiltä varmaa perusjuoksupelaamista ja sen lisäksi isoja heittopelejä, ennakoi tukimies Julia Turunen naapurijoukkueen pelisuunnitelmaa.
 

Kuva: Jarmo Vehkomäki


 

Täynnä tunnetta

 
Vaikka sunnuntaina pelataan joukkueiden ensimmäinen peli täydellä kontaktilla toisiaan vastaan, perintönä taustalla kulkee Wolverinesiin sulautuneen GS Demonsin ja Roosters Womenin kiihkeät ottelut vuosien mittaan. Pekka Lamminsalo odottaakin sunnuntai-illalta klassikko-ottelun tunnelmaa.

– Paikallispelit ovat täynnä tunnetta. Pelaajat tuntevat toisensa paremmin. Uskon, että sunnuntaina on luvassa laadukasta jenkkifudista ja tiukkaa vääntöä.

Jarmo Lahti ennustaa myös intensiivistä ottelua, missä virheisiin ei ole varaa.

– Olemme harjoitelleet linjoissa tekniikkaa paljon tällä viikolla ja odotan tiukkaa peliä, jossa pienistäkin virheistä voi toinen rokottaa!
 

Helsingin tiukka paikallisottelu Wolverines Ladies – Roosters Woman pelataan sunnuntaina 4.6. kello 17:30 alkaen Brahen kentällä. Naisten Maailmanmestaruuskisojen takia pidettävän tauon johdosta Roosters Womenin seuraava peli on vasta 15.7., joten kannattaa saapua sunnuntaina paikalle.

 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen, Jarmo Vehkomäki