Naisten Vaahteraliiga 2017, Jälkipuheet: Helsinki Wolverines Ladies vs. Helsinki Roosters Women

5.6.2017

Voitto ensimmäisessä paikallisottelussa.

 
Roosters Women haki sunnuntai-iltana 3 -30 voiton ensimmäisestä paikalliskamppailusta Wolverines Ladiesiä vastaan. Lopputulos oli parempi mitä Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti oli Brahen kentältä osannut ennakkoon odottaa.

– Meni todella hyvin tämä peli. Ehkä paremmin mitä odotettiinkaan. Alussa oli ehkä vähän jännitystä ja sitten hommat aukesivat ja lähdettiin etenemään. Maalitili avautui ja alkoi homma toimimaan. Heli ja Anni tekivät taas tänään hyvää työtä.

Roostersin hyökkäys lähti hitaasti käyntiin, mutta käynnistyttyään vieraili useasti vastustajan maalialueella. Hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja huomasi Wolverinesin valmennuksen tehneen huolella kotiläksynsä otteluun valmistautumisessaan.

– Ei lähtenyt ihan toivotulla tavalla liikkeelle. Vähän oli käynnistymisvaikeuksia, mutta ihan omalla pelillä mentiin koko ajan. Linja teki mieletöntä työtä läpi koko pelin. Valitettavasti ei kaikki pallot jäänyt meidän laitahyökkääjien käsiin. Siellä oltiin kovasti iholla kiinni puolustuksessa ja se teki vähän vaikeampaa siitä hommasta. Wolverines oli valmistautunut hyvin meidän hyökkäystä vastaan ja puolustus pelasi tiukkaa peliä loppuun saakka. Mutta paljon hyviä asioita ja linja pelasi tänään tosi hyvin molempiin suuntiin. Oli raskas päivä heillä.

Ohuella pelaajaringillä matkassa ollut Roosters-puolustus oli aika ajoin kovilla, mutta pysyi peruspelaamisella niskan päällä.

– Peruspelillä lähdettiin tähän peliin ja sillä pärjättiin. Meidän ei tarvinnut mitään uutta tuoda tähän otteluun. Peruskovaa peliä pelattiin. Meillä oli kuitenkin jonkun verran pelaajia sivussa, mutta meidän pelaajilla on kova kunto. Minä olen tosi ylpeä, että he jaksoivat pelata kovan matsin vähillä vaihdoilla, puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne kehuu pelaajiaan.
 

 

Ratkaisut ensimmäisellä puoliajalla

 
Ottelun ensimmäisillä hyökkäysvuoroilla puolustukset olivat vahvoilla pysäyttäen vastustajien hyökkäykset tuloksettomina. Toisen hyökkäysvuoronsa Wolverines pääsi aloittamaan vain 31 jaardiin päästä vastustajan maalia, mutta Roostersin puolustuksen tiivistyessä vastustaja joutui tyytymään Sanni Seppälän potkumaaliin, siirtyen 3 – 0 johtoon. Roosters-hyökkäys sai potkumaalista virtaa ja kuljetti pelivälineen vastustajan kenttäpäätyyn. Keskushyökkääjä Mari Jääskelä viimeisteli hyökkäysvuoron kantamalla pallon Wolverinesin maalialueella. Lisäpisteyrityksen epäonnistuttua johti Roosters kamppailua 3 – 6.

Roosters-puolustuskin pääsi maalin makuun, kun tukimies Anne Rasilahti katkaisi Wolverines-pelinrakentajan syötön ja palautti sen 40 jaardia Wolverines-maaliin, kasvattaen johdoksi 3 – 12. Neljänneksen vaihtuessa Roosters lähti lentopotkun jälkeen kuljettamaan palloa omalta 21 jaardin linjalta. Wolverinesin 33 jaardinlinjalla pelinrakentaja Carola Lindholm löysi syötöllään laitahyökkääjä Janna-Jemina Seileksen vastustajan maalin tuntumasta. Keskushyökkääjä Iia Rantala siirsi palloa osan matkaa ja Mari Jääskelä viimeiset kaksi maaliin, kirjaten tulostaululle 3 – 18.

Wolverinesin hyökkäys joutui seuranneella hyökkäysvuorollaan luopumaan pallosta lentopotkulla. Nana Olavuon hyvä palautus toi pallon puolenkentän tuntumaan. Roosters hyökkäyksen kulutettua matkasta puolet pois, Lindholmin syöttö Seilekselle maalialueelle onnistui. Roosters sai vielä hyvän tilaisuuden puolustuksenlinjan Nelli Vaaran peitettyä taaksepäin suuntautuneen pudotetun syötön, mutta Wolverinesin puolustus esti pisteiden teon ja väliajalle siirryttiin lukemissa 3 -24.

Kolmas neljännes alkoi Roosters-puolustukselta vahvasti, puolustuksenlinjan Merle Ziemannin blokattua lentopotkun. Vastustajan puolustus pelasi myös vahvasti estäen vierailijan pisteiden teon. Laitahyökkääjän ja takapuolustajan paikoilla pelannut Nana Olavuo jatkoi Roosters puolustuksen hyviä otteita, katkaisten vastustajan syötön. Olavuo otti myös neljännellä yrityksellä oman pelinrakentajan syötön kiinni Wolverines- maalialueella. Molemmilla joukkueilla oli vielä pitkät hyökkäysvuorot, mutta puolustukset estivät lisäpisteiden teot, ottelun päättyessä lukemiin 3 – 30.
 

 

Kovaa vääntöä linjassa

 
Roostersin linjoissa molempiin suuntiin ahkeroinut Henrika Stjernberg oli tyytyväinen lopputuloksen lisäksi kunnon vastukseen ottelun aikana.

– Menihän se loppupeleissä ihan suunnitelmien mukaan. Tosi hyvältä tuntui, kun joutui ihan oikeasti vääntämään jokaisella yrityksellä. Ei saanut hetkeäkään antaa fokuksen tippua. Piti koko ajan olla kartalla, mitä tekee ja missä mennee. Oli tosi hauska peli pelata.

Hänelle ja muille linjapelaajille oli tarjolla Jarmo Lahden ennakoimaa kovaa vääntöä linjassa koko pelin ajan.

– Oli! Ja tuntui hyvältä kun pääsi molemmin puolin palloa vääntämään ihan niin paljon kun vaan kropasta irtosi.

Poissaolot toivat keskushyökkääjänä normaalisti pelaava Maija Turpeinen pelaamaan myös Roosters-puolustuksen puolelle. Ottelu sujui kuitenkin hyvin toisella puolella palloa.

– Ihan hyvin. Itse olin ensimmäistä kertaa puolustuksen puolella tällä kaudella ja siinä huomasi, että pelikovuus on päässyt kauden aikana kehittymään. Siniset antoivat kyllä hyvää vastusta. Onneksi päästiin omalle pelitasolle ja saatiin voittoputki jatkumaan.
 

 

Pitkä tauko edessä

 
Roosters Womenilla on edessä maajoukkuetauko peleissä.  Vasta heinäkuun puolessa välissä  jatkuvaa kautta odotellessa on oiva tilaisuus hioa pelaajien henkilökohtaisia taitoja ja parannella alkukaudesta saatuja kolhuja. Vireen ylläpitämiseksi Heli Harjanne aikoo siirtää X:n ja O:n tauon ajaksi sivuun ja keskittyä hiomaan muun valmennusryhmän kanssa pelaajien henkilökohtaisia ominaisuuksia.

– Maajoukkuepelaajat rupeavat tietysti keskittymään maajoukkueen asioihin ja ovat kyllä tikissä sinne. Ja olen iloinen heidän puolestaan. Tänne jäävien kanssa tehdään perustekniikoita. Pelipaikkavalmentajilla tulee olemaan iso rooli tässä maajoukkuetauon aikana. Jätetään taktiikka lepoon ja keskitytään yksilötekniikoihin.

– Tauko on siinä mielessä ihan kiva, että kaikilla joukkueilla alkaa olemaan jonkun verran loukkaantumisia alla. Tässä on hyvä päästä tasoittumaan ja kuntoutumaan kunnolla.  Keskitytään perusasioihin ja laitetaan pikkaisen vähän lisää uutta pelikirjaan sisään, niin ollaan sitten loppukauteen valmiina, Anni Kivikataja suunnittelee tauon antia.
 

 
Roosters Women jatkaa Naisten Vaahteraliigaa seuraavaksi St.Petersburg Valkyriesin vieraana. Ottelu pelataan kuitenkin Suomessa, sunnuntaina 15.7. Velodromilla kello 14:00 alkaen.

 

Teksti:  Pekka Lylyharju

Kuvat: Anna Tanskanen