Naisten Vaahteraliiga 2017, Jälkipuheet: Roosters Women vs. Oulu Northern Lights

29.5.2017
 

Tyly emäntä

 
Roosters Women oli sunnuntaina tyly emäntä Oulu Northern Lightsin naisille, eikä päästänyt heitä pisteiden tekoon Velodromilla. Roosters-puolustuksen pysäyttäessä vastustajan, hyökkäys vieraili useaan otteeseen vierailijan maalialueella kirjaten tulostaululle 46 – 0 voittolukemat. Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti oli pääosin tyytyväinen näkemäänsä.

– Meillä oli ajankäytön kanssa vähän ongelmia yhdessä vaiheessa, muuten meni hyvin. Puolustus pystyi käytännössä sulkemaan heidän heitto- ja juoksupelin. Hyökkäys rullasi hyvin ja yritettiin ajaa sisään uusia juttuja.

Northern Lightsin puolustus sai hidastettua Roostersin hyökkäystä, muttei pystynyt pysäyttämään sitä. Myös hyökkäys sai ajoittain liikutettua palloa eteenpäin, muttei onnistunut pisteiden tekossa. Oulun puolustuksenkoordinaattori Stacey Thomas olisi toivonut pelaajiltaan terävämpää suorittamista.

– Peli oli ok, mutta puolustus joutui olemaan liikaa kentällä. Meidän pitää pystyä suorittamaan peruspelit paremmin seuraavassa pelissä. Meillä on paljon tehtävää ennen sitä, joten tulevan viikon harjoituksissa on tiedossa paljon töitä.

Roosters Womenin hyökkäys pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan. Kolmannen neljänneksen ensimmäisen maalin jälkeen peli kuitenkin meni sekaisin. Hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja harmitteli sitä pelin jälkeen, vaikka oli muuhun näkemäänsä tosi tyytyväinen.

– Me lähdettiin ensimmäisellä puoliajalla ihan suunnitellusti ja tosi hyvin liikkeelle. Saatiin pyöritettyä pelikuvioita ja pelaajaryhmityksiä hyvin. Sitten syystä tai toisesta oltiin aivan pihalla kolmas neljännes. Se ei ollut hyvälaatuista fudista. Mutta lähdettiin keräämään siitä itseämme ja viimeistelemään peli kunnolla, ja loppuun asti mentiin.

Helsinkiläisten puolustus pelasi väkevän pelin ja piti vastustajan poissa maalialueeltaan. Puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne oli syystäkin erittäin mielissään ottelun päätyttyä.

– Onhan tuo aikamoinen luomus tuo meidän puolustus. Taklaukset pitää, juoksulinjat taklaamaan on kunnossa ja me tullaan jenginä se peli lopettamaan. Nyt oli vastassa heittojoukkue ja me pelattiin hyvin pitkät heitot pois. Lyhyisiin päästiin hyvin kiinni ja juoksupuolustuksessa me ollaan tosi vahvoja. Kun oltiin otettu Northern Lightsiltä heitto pois, niin heille jäi aika vähän valikoimia peleihin.

– Meni ihan suunnitelmien mukaan, mitä on viikolla treenattu ja puolustus on niin fiksua porukkaa, että omaksuvat näitä pelikutsuja. Meillä on tosi helppoa tehdä taktiikoita tällä porukalla. Nämä hitsautuu tosi hyvin yhteen. Olen tosi iloinen tästä päivästä, ihan älyttömän iloinen, Harjanne kehui iloiten pelaajiaan.
 

 

Kauden ensimmäinen nollapeli

 
Roosters Womenin ensimmäinen hyökkäysvuoro alkoi hyvistä asemista keskushyökkääjä Jenni Lindénin palautettua pallon puolenkentän tuntumaan. Hyökkäyksenlinjan raivatessa tietä, Lindén liikutti pelivälinettä aina kahden jaardin päähän vastustajan maalialueesta ja siitä Northern Lightsin maalialueelle. Oululaispuolustuksen pysäyttettyä lisäpistejuoksun tulostaululle lisättiin ensimmäiset pisteet 6 – 0.

Kotijoukkueen hyökkäys sai pallon uudelleen hyvästä kenttäasemasta puolustuksen pakotettua vastustajan lentopotkuun. Huonon aloitusyötön takia epäonnistuneen potkun jälkeen Roosters hyökkäys sai pelivälineen vain 34 jaardin päästä vastustajan maalista. Oulun puolustus kuitenkin piti ja hankki pallon takaisin omalle joukkueelleen. Northern Lights hyökkäyksen eteneminen päättyi kuitenkin neljännellä yrityksellä Roostersin puolustuksenlinjan Merle Ziemannin päästyä kiinni oululaispelinrakentajaan avauslinjan takana.

Helsinkiläisten seuraavalla hyökkäysvuorolla palloa kantoi eteenpäin taas Jenni Lindén. Oulun puolustus sai pysäytettyä neljänteen yritykseen, mistä Linden onnistui karkaamaan 15 jaardia maaliin. Iia Rantalan juostua kahden pisteen arvoisen lisäpisteen, ensimmäinen neljännes päättyi numeroissa 14 – 0.

Toisen neljänneksen Northern Lightsin hyökkäys aloitti hyvistä asemista Laura Haapaniemen palautettua pallon 43 jaardin linjalle. joukkue oli saada pallon liikkumaan eteenpäin, kunnes huonon aloitussyötön johdosta pallo tippui pelaajien jalkoihin, missä tukimies Anne Rasilahti ehti ensimmäisenä sen peittämään. Seuranneella hyökkäysvuorolla eteneminen tapahtui keskushyökkääjä Else Suutarisen kautta. Hänen nimiinsä myös kirjattiin hyökkäysvuoron päättänyt maali ja kaksi lisäpistettä sekä tulostaululle 22 – 0.

Maalinjälkeisessä aloituspotkussa oululaisilla oli vaikeuksia pomppivan pelivälineen vastaanotossa. Northern Lights-hyökkäys joutui lähtemään vain kymmenen jaardin päästä omalta maalialueelta.  Pallo liikkuikin aina 30 jaardin linjalle missä Roosters Womenin puolustus pysäytti neljännen yrityksen vajaaksi.  Väliajalle joukkueet lähtivät 30 – 0 tilanteessa keskushyökkääjä Iia Rantalan viimeisteltyä maalin ja Jenni Lindénin kaksi lisäpistettä.

Kolmannen neljänneksen alkuun Roosters-puolustus pakotti vastustajan lentopotkuun. Omalta 37 jaardin linjalta lähtenyt hyökkäys oli jo sakata oululaispuolustuksen paineessa. Pelinrakentaja Carola Lindholm löysi kuitenkin pitkällä syötöllä Janica Välimäen syvältä vastustajan kenttäpuolelta. Else Suutarisen ja Mari Jääskelän juoksuilla pallo siirtyi neljän jaardin päähän maalista, mistä Lindholm löysi syötöllään laitahyökkääjä Janna-Jemina Seileksen Northern Lightsin maalalueelta. Mari Jääskelä viimeisteli kahden lisäpisteen juoksulla kotijoukkueen johdoksi 38 – 0.

Seuranneessa aloituspotkussa Roosters sai pallon haltuunsa ennen kuin se ehti sivurajasta yli. Tuloksena oli kuitenkin roppakaupalla miinusjaardeja ja pallo siirtyi lopulta Oululle. Kummankaan joukkueen hyökkäykset eivät päässeet rytmiin seuraavilla hyökkäysvuoroillaan vaan joutui luovuttamaan pallon vastustajalle.

Oulu Northern Lights sai vielä kertaalleen hyökkäysvuoronsa etenemään, kunnes hyytyi Roostersin puolustuksen paineessa vain 20 jaardin päässä vastustajan maaliviivasta. Helsinkiläiset saivat hyökkäyksensä vihdoin liikkeelle ja Iia Rantalan pitkillä juoksuilla pääsivät kahden jaardin päähän puolesta kentästä. Carola Lindholmin onnistui yllättämään Oulun puolustajat löytämällä syötöllään Janna-Jemina Seileksen puolustuksen keskeltä. Laitahyökkääjä karisti puolustajat kannoiltaan ja juoksi puuttuvat 30 jaardia maalialueelle. Lisäpisteyrityksessä Lindholmin syöttö laitahyökkääjä Essi Rivinojalle sinetöi loppunumerot 46 – 0.
 

 

Arvokkaimmat pelaajat

 
Oulun parhaana pelaajana palkittiin laitahyökkääjä Anna-Reetta Juntunen ja Roostersin parhaana tukimies Anne Rasilahti. Koko ottelun parhaimpana palkittiin pelinrakentaja Carola Lindholm. Puolustuksenlinjassa urakoinut Nelli Vaara jakoi ansion nollapelistä koko puolustukselle.

– Todellakin pelattiin erittäin hyvin yhdessä tiiminä, eikä annettu paljoa jaardeja vastustajalle. Takakenttä pelasi tosi hyvin. Heille krediitit siitä.

Toisen pelinsä pitkän tauon jälkeen tehokkaasti pelannut keskushyökkääjä Else Suutarinen nautti pelaamisesta sunnuntaina.

– Tosi kivaa olla takaisin kentällä. Viime pelissä oli ehkä vähän sellaista varmistelua vielä. Nyt tuntui, että pääsi tekemään omalla tasolla duunia. Ja kun meidän muut pelaa niin hyvin, siellä on niin helppo pitää se oma tontti kunnossa ja luottaa siihen että kaverit tekee oman hommansa.

– Ja valmennukselle kiitos, että olivat tehneet omat hommansa hyvin ja laatineet hyvän pelisuunnitelman. Mikään mitä vastustaja teki, ei tullut yllätyksenä, Suutarinen kiittää valmennuksen panosta ottelussa.
 

 

Seuraavaksi uusi paikallisvastustaja

 
Roosters Womenin seuraava ottelu on uutta paikallisvastustajaa vastaan. Monivuotisen vastaparin GS Demonsin sulautuminen Helsinki Wolverinesiin tuo vastaan vahojen Demons-pelaajien lisäksi uusia pelaajia ja uuden valmennuksen. Tuon ottelun jälkeen seuraava peli on vasta naisten maailmanmestaruuskisojen jälkeen heinäkuun puolessa välissä.
 

 
Ottelu Wolverines Ladies – Roosters Woman alkaa sunnuntaina 4.6. kello 17:30 Brahen kentällä.
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen