Naisten Vaahteraliiga 2017, Jälkipuheet: Roosters Women vs. Seinäjoki Crocodiles Naiset

24.7.2017
 

Hyvä päivä kokonaisuutena

 
Roosters Women vankisti johtoaan Naisten Vaahteraliigan sarjataulukossa voittamalla sunnuntaina Seinäjoki Crocodilesin selkein 68 – 6 numeroin. Roosters-päävalmentaja Jarmo Lahti oli iloinen voitosta ja joukkueen onnistuessa saamaan pelikokemusta myös vähemmän pelanneille pelaajille.

– Peli kulki ihan suunnitellusti ja onnistuttiin peluuttamaan kaikkia meidän pelaajia. Kaikki sai hyvin kokemusta ja pelit toimi ihan kivasti. Tämä oli hyvä päivä meille kokonaisuutena.

Crocodiles Naiset antoivat vastustajalle paljon hyvää epäonnistuneissa lentopotkun aloitussyötöissä. Pelaajakaartiltaan suuresti uudistuneen Seinäjoen päävalmentaja Kimmo Kuvaja näki kuitenkin paljon hyvää tapahtuneen kauden aikana joukkueessaan.

– Tietenkin tässä on vielä kehittämisen varaa, mutta pari vuoroa oli suhteellisen hyviä. Saatiin yksi vuoro maaliin saakka, niin se on jo paljon meidän porukalta tänä vuonna. Tuntui että porukka pelasi loppuun saakka ja oli yhtenäisempi, että pikku hiljaa tämän kauden aikana jotakin on tapahtunut positiiviseen suuntaan. Pelinrakentajalle ei ollut tänään paras päivä, heitot menivät vähän yli, mutta ehkä siihen saadaan korjausta seuraavaan peliin.

Helsinkiläispuolustuksella oli hyvä päivä saalistaen mm. neljä syötönkatkoa. Puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne sai todeta peruspelaamisen riittäneen ottelussa.

– Melkein täydellinen päivä ja olen tyytyväinen. Peruspelaamisella pidettiin kurissa tänään kova vastustaja. Crocodiles oli parantanut peliään huomattavasti edellisestä ottelusta.

Roosters-hyökkäys sai peluutettua monipuolisesti pelaajiaan ja myös toisena pelinrakentajana pelaava Nana Olavuo sai loppupuolella hyvin peliaikaa hyökkäyksen johdossa. Hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja oli hyvillään pelisuunnitelman onnistumisessa ja tason säilymisessä liki koko ottelun ajan.

– Peli näytti tänään hyvältä. Pystyttiin tasaisempaan suoritukseen mitä aikaisimmissa peleissä. Meillä on yleensä ollut jokaisessa pelissä jossain vaiheessa kauden aikana sellainen pieni kuoppa siinä meidän omassa tasossa. Tänään erityisesti keskityttiin siihen ja pystyttiin paremmin pitämään ja siellä oli vain muutama vuoro mistä jäi pisteet ottamatta kotiin.

– Meillä oli valitettava loukkaantuminen heti alussa, mikä aiheutti enemmän rotaatiota meidän eri pelipaikoilla kuin oli tarkoitus. Tosi hienolla tavalla kaikki meidän pelaajat nousivat siihen haasteeseen ja pyörittivät siellä erinomaisesti. Siellä kävi tosi moni pelaaja eri pelipaikoilla hoitamassa asioita ja kantamassa vastuuta. Kaikin puolin hyvä. Linjassa yksi uusi pelaaja ja vähemmän pelanneita, niin tosi hienosti meni, Kivikataja kiitti pelaajiaan.
 

 

Syötönkatkojen päivä

 
Seinäjoki aloitti hyökkäävänä joukueena ja sai kuljetettua juoksupeleillä pelivälinettä hyvin eteenpäin. Ensimmäinen heittopeliyritys päättyi kuitenkin huonosti helsinkiläisten Sari Kuosmasen syötönkatkoon ja pallon palautukseen vastustajan kenttäpuolelle. Yhden epäonnistuneen yrityksen jälkeen pelinrakentaja Carola Lindholm löysi lyhyellä syötöllä Kuosmasen, joka juoksi loput matkasta Crocodiles-maaliin.  Väärän aloituksen jälkeisellä lisäpisteyrityksellä Lindholm juoksi itse kahden pisteen arvoisesti maalialueelle siirtäen joukkueensa 8 – 0 johtoon.

Roosters puolustus pakotti seinäjokiset seuraavalla vuorollaan lentopotkuun ja epäonnistuminen sen aloitussyötössä antoi helsinkiläisten hyökkäykselle hyvät lähtöasemat. Syötöllä Karoliina Holopaiselle pallo siirtyi kahden jaardin päähän maalista ja Maija Turpeisen juoksulla maalialueelle, kasvattaen johtoa numeroihin 14 – 0. Crocodilesin seuraava hyökkäysvuoro päättyi Anne Rasilahden syötönkatkoon ja palautukseen. Muutaman yrityksen jälkeen pelinrakentaja Lindholm löysi Nana Olavuon Crocodiles-maalista, lisäten tulostaululle numerot 20 – 0.

Hyvän aloituspotkun palautuksen jälkeen Seinäjoki pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa puolesta kentästä, muttei päässyt paria jaardia enempää eteenpäin ennen hyökkäyksensä hyytymistä. Seinäjoen puolustus puolestaan hyydytti vastustajan hyökkäyksen ennen kymmenen jaardin täyttymistä hankkien pelivälineen takaisin.

Crocodiles hyökkäyksen pysähtyessä epäonni lentopotkun aloituksessa antoi Roostersille jälleen hyvät kenttäasemat aloittaa oma etenemisensä.  Johtonumerot 26 – 0 syntyivät Carola Lindholmin syötöllä Essi Rivinojalle. Seuraavat pisteet Roostersille teki Jenni Lindén blokatun lentopotkun jälkeen, juoksemalla vastustajan maaliin peliväline kainalossaan. Kumpikaan joukkue ei lisää pisteitä tehnyt ja väliajalle lähdettiin 32 – 0 lukemissa.

Toisen puoliajan aloitti Jenni Lindénin pitkä juoksu omalta kenttäpuoliskolta Crocodilesin 22 jaardin linjalle. Tästä helsinkiläishyökkäys siirsi palloa eteenpäin, kunnes Maija Turpeinen juoksi viimeiset jaardit vastustajan maalialueelle muuttaen tulostaululle 38 – 0.

Hyvän aloituspotkunpalautuksen jälkeen uutta virtaa väliajalla saanut Crocodiles hyökkäys pääsi liikkeelle Roostersin kenttäpuoliskolta. Pelinrakentaja Sylvie Aibeche lyhensi matkaa hyvällä syötöllä laitahyökkääjälleen ja muutaman hyökkäysyrityksen jälkeen Sophie Hamon nappasi Aibechen syötön kiinni ja karkasi Roosters-maaliin, tasoittaen tilannetta 38 – 6.

Seinäjoki onnistui lyhyellä aloituspotkulla saamaan pelivälineen itselle, mutteivät onnistuneet etenemään sen kanssa. Hyökkäysvuoroja vaihdettiin kahdesti kummankaan joukkueen lisäämättä pistetiliään. Neljännesten vaihteessa Roostersin hyökkäys pysähtyi Elina Hämäläisen syötönkatkoon Crocodiles-maalin lähellä. Nana Olavuo korjasi tilanteen ottamalla Seinäjoelta pallon syötönkatkolla. Carola Lindholm  löysi omalla syötöllään Karoliina Holopaisen,  joka muutti taululla numeroiksi 44 – 6.

Crocodilesin Tiina Salo palautti seuraavan aloituspotkun Roostersin 39 jaardin linjalle, mutta helsinkiläisten puolustus piti eikä pisteitä nähty. Pelinrakentajaksi siirtynyt Nana Olavuo johdatti helsinkiläishyökkäystä eteenpäin ja Sari Kuosmanen päätti syötönvastaanotolla maalialueella ja Jenni Lindénin lisäpistejuoksun jälkeen tulokseksi kirjattiin 52 – 6.

Seinäjoen seuraava hyökkäys päättyi jälleen epäonniseen lentopotkuyritykseen ja Roostersin hyökkäykseen oman maalin tuntumasta. Mari Jääskelä juoksi maalin ja kaksi lisäpistettä. Sari Kuosmasen toinen syötönkatko ja sen palautus alustivat asemat Jenni Lindénin tekemään maaliin . Maija Turpeisen onnistunut lisäpistesyötön vastaanotto kasvatti loppunumeroiksi 68 – 6.
 

 

Kova, mutta hauska peli

 
Crocodilesin parhaana pelaajana palkittiin Sophie Hamon ja Roostersin parhaana Sari Kuosmanen. Koko ottelun parhaana palkittiin koko Roostersin hyökkäyksen linja. Linjan keskellä pelannut Ida Handel oli iloisella tuulella ottelun tauottua.

– Hyvä peli, minusta he ovat kehittyneet paljon edellisestä kohtaamisestamme. Linjoissa oli kovaa kamppailua. Heillä oli uusi isokokoinen pelaaja keskellä, Birgit Schwenk, ja oli hankalaa estää häntä pääsemästä taklaamaan meidän pelaajia. Kova, mutta hauska peli.

– Pitkä peli oli kyllä, tuntui ikuisuudelta. Ihan kiva oli päästä pelaamaan ja tuntui hyvältä pelata. Jossain vaiheessa tuli sellainen pieni notkahdus, ehkä puoliajan jälkeen, mutta joukkueen kanssa sitten taas vähän kasailtiin ja peli tuntui ihan hyvältä. Heitettiin paljon ja juostiin siinä sivussa, toisella puoliajalla irti päästetty Jenni Lindén totesi pelin sujumisesta.

Tukimies Tuula Möttöselle vastustajan kehitys oli mukava lisä otteluun

– Hyvä fiilis, vähän tyhjä kun oli niin lämmin. Vastustaja oli kehittynyt. Crocodilesilla on hyvä valmennus ja he ovat saaneet ulkomaalaisvahvistuksia, niin parempi kuin edellisellä kohtaamisella. Positiivinen yllätys.
 

 

Suuntana Oulu

 
Roosters Women pakkaa itsensä ensi viikonloppuna bussiin ja suuntaa keulan kohti Oulua. Sunnuntaina 30.7.kello 13:00 potkaistaan käyntiin Oulu Northern Lightsin ja Roosters Womenin kauden toinen kohtaaminen.
 

 
Teksti Pekka Lylyharju
Kuvat: Emma Hakala