Naisten Vaahteraliiga 2017: Oulu Northern Lights vs. Helsinki Roosters Women

28.7.2017
 

Työntäyteinen viikko takana

 
Roosters Women matkustaa sunnuntaiksi kohti Perämeren pohjukkaa Oulu Northern Lightsin vieraaksi. Vaikka kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi helsinkiläisten hyväksi, ovat oululaiset onnistuneet voittamaan Roostersin tiukoille pistäneen St. Petersburg Valkyriesin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Roostersin puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne toteaakin vastaan asettuvan monipuolisen hyökkäyksen, minkä kanssa puolustajien pitää olla tarkkana.

– Northern Lightsin lyhyet tarkat heittopelit, juoksukiertopelit ja pelit linjan takana sivuttaisliikkeessä olevan laitahyökkääjän (fly sweep) kera ovat vaarallisia. Puolustajien tulokulmat nopean Anna-Reetta Juntusen pysäyttämiseen täytyvät olla kunnossa. Oulun hyökkäys on viime kohtaamisestamme lisännyt muutamia tehokkaita aseita fly sweep-pelin jatkumoiksi ja näihinkin meidän pitää vastata sunnuntaina. Joten hyvin työntäyteisen viikon Oulun hyökkäys on tarjonnut meidän puolustukselle.

– Oulu pyrkii tuomaan usein painetta boksissa ja näyttäisi luottavan pallonnälkäisen takakentän nopeuteen monissa tilanteissa. Meidän tulee pelata kurinalaisesti omien vastuiden kautta linjassa ja haastaa oikea-aikaisesti heitolla eri sauma-alueita, Roosters Womenin hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja raottaa pelisuunnitelmaa.

Pitkä matka peliareenalle pitää myös ottaa huomioon otteluun valmistauduttaessa.

– Haluamme keskittyä pelaamaan jokaisen tilanteen loppuun saakka ja pitämään oman pelin halutulla tasolla joka hyökkäysvuorolla. Tärkeätä on myös huolehtia suunnitelmallisesta peliin valmistautumisesta pitkän matkustuksen päälle.
 

 

Tulossa kova ja reilu peli

 
– Sunnuntain peliin ollaan valmistauduttu tällä viikolla hyvällä sykkeellä – tuttuun tapaan, keskushyökkääjä Jenni Lindén toteaa.

Hän odottaa tiukkaa vastusta Northern Lightsin puolustukselta.

– Oulussa on kovia pelaajia ja heidän kanssa pitää olla tarkkana, etteivät pääse yllättämään. Takakentän nopeajalkainen Juntunen antaa kovan vastuksen meidän hyökkäykselle, mutta osaa tehdä myös tuhoja meidän puolustusta vastaan. Myös Oulun tukimiesosastolla on kovia taklaajia.  Sunnuntaina pelataan varmasti mielenkiintoinen peli, eikä Oulu tule varmastikaan päästämään meitä helpolla.

– Hyvin ollaan taas peliä edeltävä viikko valmistauduttu, joten luottavainen fiilis on meidän koko jengistä, että meidän oma homma mennään Ouluun osaavina hoitamaan. Eiköhän pelissä tulla näkemään taas kova kovaa vastaan ja uskon pelissä nähtävän kovia juoksupelejä sekä nopeita ja lyhyitä heittopelejä. Näihin kun päästään vastaamaan voimalla, niin voidaan antaa työtä tarmoa täynnä olevalle takakentälle, joka on tässä lähiaikoina tykännyt metsästää palloja ahkerastikin, tukimies Julia Turunen on anteliaalla tuulella tarjoamassa Roostersin takapuolustajille lisää tilastomerkintöjä.

Takapuolustaja Mia Rauhala palasi pelikentälle viime ottelussa Seinäjokea vastaan. Nyt hän odottaa innolla vanhan joukkueensa kohtaamista.

– Odotan sunnuntain peliä innolla ja jännityksellä! Pääsee pelaamaan vanhaa joukkuetta vastaan. On tulossa kova ja reilu peli. Tytöt tekevät Oulussa jatkuvasti mahtavaa duunia. Siellä on vikkeliä ja kovia likkoja vastassa! Varmasti viime pelin ”virheet” on hiottu kuntoon useaan kertaan. Paljon heittoja ja haastetta meille takakentälle. Hyökkäyksen on myös paiskittava duunia Oulun fyysisen ja kovan puolustuksen kanssa. Odotan myös hyvää säätä sunnuntaille, josko me tuotaisiin aurinko nyt Ouluun.

– Oma osallistuminen sunnuntain peliin on loukkaantumisen takia epävarmaa.  Olen kuitenkin henkisesti valmis astumaan kentälle tarpeen tulleessa. Tiedän, että meidän naiset antavat kaikkensa, hyökkäyksenlinjan Merilin Ogudo uskoo.

Viime viikonloppuna hän pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin soikean pallon kanssa ja toivoo ettei kerta jää tällä kaudella viimeiseksi.

– Debyyttipelini Crocseja vastaan antoi minulle halua pelata lisää ja kehittää itseäni enemmän. Meidän joukkue ja valmentajat ovat niin mahtavia ja haluan heitä kiittää isosti, kun ovat ottaneet minut mukaan Roostersiin. Toivon nyt itseltäni pikaista paranemista, jotta pääsisin uudelleen pelaamaan vielä tällä kaudella. Treenaaminen jatkuu kuitenkin loukkaantumisesta huolimatta.
 

 

Vastustajan pelit pureskeltu

 
Roostersin koordinaattorit ovat purkaneet Northern Lightsin peliä pieniksi paloiksi ja sovittaneet sekaan omia kuvioita niitä sotkemaan. Vastus tulee kuitenkin olemaan huomattava päävalmentaja Jarmo Lahden arviossa.

– Heli ja Anni ovat ”pureskelleet” Northern Lightsin pelit ja harjoittelimme pelaamaan niitä vastaan koko viikon hyökkäyksessä sekä puolustuksessa. Northern Lights on kova kotonaan ja varmasti pelaavat kovaa ja yrittävät hyödyntää liigan nopeinta pelaajaa heittopeleissä!
 

 

Northern Lightsin ja Roosters Womanin välinen ottelu  pelataan sunnuntaina 30.7. kello 13:00 alkaen Castrenin Urheilukeskuksen kentällä Oulussa.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen